Sunday, May 1, 2011

Asta trebuia să fie part 2,

Da, iac-aşa se termină un titlu cu virgulă, că mi-am dat seama acum că, deşi urmează încă un pic din catedrală, s-a terminat cu Palacio Real, deci schimbăm pe ultima sută de metri.
Voila: în continuare catedrala din postul precedent şi traseul nostru vijelios:-) din după-amiaza 1.

Pe vremea cînd nu ştiam cînd a fost construită catedrala, făceam speculaţii sălbatice:-) cu privire la această uel curiozitate arhitectonică:-). Ba chiar i-am povestit ghidului de la sinogaga pe care am vizitat-o în Barcelona despre acest model ghiduş şi el a opinat că trebuie să fie o coincidenţă. Ştie cineva?


Papa Ioan Paul al doilea, care a "inaugurat" catedrala (aşa îmi imaginez eu că i-a tăiat pămblicuţa şi a izbit sticla de şampanie, punîndu-i numele de...) Da, bat cîmpii, pardon. A consacra se cheamă verbul?? Sau doar a sfinţi:)?


Imagine de vag ansablu :-)


Una din hărţile madrilene, ajunsă aproape praf şi pulbere în ultima zi. Chiar, aţi observat cît de proastă e hîrtia hărţilor?


Nu-mi amintesc dacă m-a fascinat biserica asta sau doar am vrut să fotografiez numele străzii pentru colecţie (ceea ce oricum am făcut), înclin să cred că e deosebită:-). Oricum, nu-mi mai aminteam ce e cu ea şi-a trebuit să scobesc acum harta Madridului să văd ce putea fi. Asta era. :-)


Pe Calle Mayor :-)


O intersecţie :>


Nişte turişti :-)


Plaza de la Villa (sincer, nu mai ştiam, nici n-am ştiut de altfel, P. a recunoscut-o în filmuleţul turistic de pe dvd-ul de care povesteam mai devreme azi). Deşi fix colţişorul ăsta nu l-am regăsit încă în wiki:-)

(Rîndurile astea le pregătisem pentru acum trei imagini, acum s-a lămurit misterul.)


Detaliu cu turlă ciuntită :> (a se vedea mai sus etc.)


Orologiul bate două fără un sfert noaptea, ce m-am lungit, e drept că m-au ţinut nişte rufe prizonieră pînă a doua zi, mă tem.

2 comments: