Sunday, June 26, 2016

Blog turistic (2)

Grea viața de vegetarian în Andaluzia. Ieri în Cadiz, după ce i-am spus chelnerului că nu mănînc nici pește, nici fructe de mare, mi-a adus o salată vegetariană în mijlocul căreia era o moviliță de ton, pe care l-am cules cum am putut cu furculița. Tot au rămas niște firmiturele și sos/zeamă, am mîncat așa, că eram leșinată și mă grăbeam că se închidea la muzeu.
Altundeva am mîncat doar brînză, după ce mi s-a părut ciudățel cum arăta bucătăria și meniurile erau foarte lipicioase.
Am mers la Cadiz cu trenul € 3,40 și m-am întors cu vaporul €2,65. Acum mă aflu în trenul rapid care mă duce în fix două ore la Cordoba, dacă vă uitați pe hartă, vedeți că e o destul de mare distanța față de Puerto de Santa Maria. € 64,40. Mijloacele de transport în comun din Spania mi se par pînă acum excelente. E mult mai generos spațiul dintre scaunul meu și cel din față comparat cu mult lăudatul ICE nemțesc.
Cadiz e încîntător. Străduțe înguste, piețe cu arbori, umbră. Mi-a amintit mult de Malta în ceea ce privește ferestrele și balcoanele. Din foarte multe locuri se vede oceanul. Au un pod superb, dat în folosință abia în 11.2016, Podul Constituției.
Am vizitat întîmplător o biserică; Muzeul Cadiz, cu o selecție impresionantă la capitolul arheologie și artă; turnul Tavira, cel mai înalt?, de unde am văzut orașul de sus și unde am făcut cunoștință cu camera obscura.
Pînă acum lumea e foarte relaxată și nu mi s-a părut că interesează pe cineva papornița mea.
Cred că abia azi dimineață am văzut trei asiatici și mi s-a părut o singură dată că aud vorbindu-se românește. În Bad Homburg în schimb am fost foarte surprinsă să aud din ce în ce mai mult românește în ultimele luni.
Cam atît acum, că văd că mi se descărca destul de repede telefonul. Hasta luego! :)

10 comments:

 1. Trenurile sint f ok in Spania, confirm.
  Pune-ti tel. pe mod avion cind nu vrei net.

  ReplyDelete
  Replies
  1. roşu vertical,
   da' nu ajunge să deconectesc wifi şi internet? că puate mă mai suna cineva... :>

   Delete
 2. vacanta frumoasa! si modul avion rules, lady :). Ia zi, cate grade sunt la Cadiz? :)

  Cat despre mancarea in vacante, eu in spania alegeam sa sar restaurantele ( sau o data pe zi, maxim) si sa trec pe la mercado ( gasii vreo 2 locale, ce aveau niste fructe si legume locale si aromate de nu credeam ca exista asa ceva).
  Data viitoare iau local un blender mic si amarat si imi fac smoothie-uri de legume si fructe ( ca mancare la pachet :D ).

  ReplyDelete
 3. arakelian,
  la Cadiz erau vreo 27 de grade, plăcut, cu vînticel.
  eu sînt mai comodă, dar tot am cumpărat nişte banane să nu mă leşinez de foame. mi-am adus aminte şi de prima dată că în Spania se găsesc pufuleţi.
  m-am întors deja de două săptămîni, dar mersi, a fost foarte frumos! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. welcome back. Sa iti fie de bine. Si la cat mai multe vacante.

   Delete
  2. Arakelian,
   mersi frumos şi asemenea! :)

   Delete
 4. Am vrut să-ți zic, când am mai intrat pe blogul tău la ultimele două articole, că-mi place stilul ăsta telegrafic, ca de jurnal. Să mai scrii așa, chiar și când nu faci ceva ieșit din comun, cum ar fi o călătorie prin Andaluzia! :D

  ReplyDelete
 5. Ă, mersi, Ema... :) Scriu şi eu cum mă apucă. Da' deci adica preferezi stilul ăsta telegrafic ăluia cu paranteze multe şi fraze lungi şi fără cap şi coadă (cum cred eu că scriu în general)? :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Repede cauți tu nod în papură. :)) Nu pot să zic că îl prefer, mi se pare simpatic, atâta tot. Nu știu dacă s-ar potrivi cu orice subiect, deși, teoretic, poți să scrii telegrafic despre orice. :)

   Delete
  2. O să-mi zici tu în viitor dacă mai scriu aşa au ba. :) Că atunci chiar am scris direct în blog (mă rog, în mail) şi m-am străduit să-mi aduc aminte cît mai multe impresii, că nu făcusem notiţe. Asta se cheamă pe româneşte a lua notiţe? Că în germană mi se pare că se fac notiţele. :))
   Aşa că telegrafic a fost de nevoie. :)
   Scuzaţi de aparentu' nod în papură şi mersi de comentarii. :D Acum mă întorc pe terasă, că era liber scaunul şi iar vine Goşgoş şi zice că el de unde era să ştie că eu mă mai întorc. :))

   Delete