La cererea telespectatorilor! (:P)
Ingrediente (cantităţile pot varia, sînt "după ureche", zice the chef):
- 2 dovleci Hokkaido
- 4 morcovi
- 7 cartofi mici
- 3 cepe mici
- 1 linguriţă sare
- 1 linguriţă piper
Se taie totul cubuleţe. Ceapa se prăjeşte în ulei de măsline. Restul legumelor aterizează în aceeaşi oală, unde se prăjeşte totul cam 5 minute (probabil se amestecă). Apoi se completează cu apă pînă sînt acoperite toate legumele. Se lasă la foc mic (dar să fiarbă totuşi) cam jumătate de oră.
La final se foloseşte un
Separat se prăjesc delicat nişte seminţe de dovleac şi se presară (!) deasupra. Cine vrea, poate pune mai multă sare/piper etc. Eventual ulei de dovleac de pamplezir deasupra. :D Mi se pare că merge şi cu smîntînă sau brînză, depinde de gusturi.
A fost cu siguranţă una din cele mai bune supe mîncate de mine evă!!! Tocmai se pregăteşte următoarea!
Poftă bună!
Roşu vertical, there, you have it! :D
Și eu vreau supă de dovleac. Vio, îmi dai și mie?
ReplyDeleteLP,
ReplyDeleteavcorsz. Şi nici măcar n-o să-ţi dai seama că nu e la fel ca aia de săptămîna trecută, fincă pe aia ai ratat-o. Da' a zis şi bucătaru' că aia o fo spectaculosensasională!!! :D
Păi n-o face cel puțin la fel de spectaculosensasională?! :D
DeleteLP,
ReplyDeleteba da, pentru tine sigur! :P :D
nu am seminte de bostan. Panica. Pot pune seminte de susan? :D Resturile le am...
ReplyDeleteArakelian,
ReplyDeletecu siguranţă merg şi seminţele de susan. ale mele de la un magazin arăbesc din Iaşi au un gust rînced pentru mine şi total acceptabil pentru P. deh, gusturi. :D
Vai sarumina, aprecieri nespuse. Acum trebuie sa ma incumet s-o si fac, problema e ca mie nu-mi place deloc dovleacul, dar ma gindesc la binele familiei si ma sacrific. Te tin la curent daca-mi reuseste.
ReplyDeleteroşu vertical,
ReplyDeletenu-ţi place dovleacul, indiferent de cum e pregătit? supa de azi avea la prima porţie (din 4 :emoticon ruşinat: :D) un pic de miros de morcovi. :> poate poţi face cu un dovleac şi dublul cantităţii de morcovi şi de cartofi, cred că ar fi interesantă, plus că gustul de dovleac sigur nu ar fi foarte puternic...
am mai discutat cu domnul bucătar şi am aflat că la supa 1 a oprit focul după ce or fiert legumele, dar a lăsat oala pe aragaz şi a "pasat" (???) conţinutul nu ştiu cînd după. la supa 2 a luat-o imediat de pe aragaz şi a pasat-o tot atunci. pot să-ţi spun că de fiecare dată azi a avut altfel gustul. :D s-ar putea să fie între timp mai bună ca prima supă, din moment ce am depăşit recordul. (dar sînt porţii decente. fără pîine!) :)))
aştept apdeitu' pozitiv. :D