Monday, June 1, 2020

11 între 1 mai și 1 iunie

A, da, cărți. 

Într-un fel, mă laud, deși nu chiar am motive. Altfel, notez o creștere care mă bucură. Mă întreb dacă nu cumva se datorează faptului că aproape am terminat biblioteca (feng shui etc.)
Văd și eu cu ochiul liber că am citit niște cărticele subțirele, cu toate astea, mă bucur că le-am citit. Da, da, și două chestiuțe gen comics care se citesc cam în jumătate de oră.
În prima poză sper că l-ați remarcat pe colegul meu într-ale literaturii!

Samantha Irby, de care v-am mai scris, mi-a plăcut foarte, foarte mult, dar cu ea sînt deja cumva la pertu, că i-am abonat un newsletter și îi citesc niște prostioare foarte, foarte hazoase (povestește o emisiune de scandal la care vin doi și se ceartă și judecătorul decide cine cîștigă procesul).
Luis García Jambrina, în schimb, a fost o revelație venită de nicăieri. Adică i s-a tras de la faptul că numele nu îmi zicea nimic, dar cartea e foarte subțire, așa că mi-am zis: ia să vedem. A, da, o prietenă a lăudat coperta, pe mine nu m-a atras mai deloc, din nou, dovada. Am primit-o cadou de la o prietenă acum cîțiva ani, am notat doar persoana, nu și data/anul, iar prietena nu își mai amintește, hehe. A apărut în 2006, deci undeva pe acolo.

Samantha Irby nu apare în poză, din motive de ebooks.

e înseamnă ebook, c acele comics, r e recitire și t traducere (menționată doar o dată, pentru că citisem cartea respectivă și în original). 5 cărți sînt cumpărate luna asta (am cumpărat mai multe, mna).


e Samantha Irby – New Year, Same Trash: Resolutions I Absolutely Did Not Keep 28
c Guy Delisle – Le guide du mauvais père 191
c Miriam & Ezra Elia – Edward. Jurnalul unui hamster 89
e Samantha Irby – We Are Never Meeting in Real Life: Essays 288
rt Georges Perec – Was für ein kleines Moped 80
Nick Hornby – The Complete Polysyllabic Spree 278
Siri Hustvedt – Der Sommer ohne Männer 300
Isabel Allende – Țara mea inventată 211
Carlos María Domínguez – Das Papierhaus 93
r Luis Sepúlveda – Jurnalul unui killer sentimental. Yacaré 173
Luis García Jambrina – Vise paralele 121

Cum, necum, s-au adunat 1852 pagini. Îmi pare rău, nu pot mări scrisul de mai sus. E copiat dintr-un document. Da, am încercat. :)

Ar mai fi mai multe de zis, dar nici nu vreau să mă lungesc, nici recenzii (??) la cele mai recente lecturi nu am apucat să scriu pe goodreads și chiar uit de la zi la zi chestii, hehe. Ce vreau să menționez neapărat e că traducerile din spaniolă în română mi s-au părut foarte, foarte reușite. Responsabile sînt Cornelia Rădulescu (Isabel Allende), Irina Dogaru (Luis Sepúlveda) și Ileana Scipione (Luis García Jambrina). Multe mulțumiri.

2 comments:

 1. Asta cu amânatul recenziilor, şi uitatul detaliilor îmi este şi mie foarte cunoscută. Chiar acuma mă gândeam că pentru următoarele 3 recenzii pe care le am de scris, reţin cam o singură scenă din fiecare carte. Evident nu cele mai reprezentative... că deh, ar fi prea uşor. Aşa că trag de timp, poate le uit complet. ��

  Mă tenteaza şi pe mine cele 2 titluiri ale Samantei Irby, deşi prevăd că nu le voi citi prea curând: iar sunt în urmă cu lecturile în limba germană.
  Apropo de lecturi în diferite limbi: mi se pare super cool ca ai citit cărţi in 4 limbi diferite, toate în decurs de o lună! :-D

  P.S. Desi mi-ai tot arătat poza cu nea G. tolănit in fotoliu, aşa de bine se contopeşte în peisaj, că tot nu-l "recunosc" la prima (re)vedere.

  ReplyDelete
 2. Ms. Smartarse,
  mersi de comentariu și pardon de întîrziere!

  iaca au trecut două zile de la postare și nu am mișcat nimic la capitolul recenzii, hehe. exemple de ce grozav țin minte chestii din cărți (și nu numai):
  1. mă întreabă o prietenă: despre ce era vorba în Summer without Men (citită de mine în germană acu doo săpt gen). nu vrei să știi cam cît de intens m-am scremut să îmi amintesc cam care e faza pe acolo și well habar nu am cum se termină, hăhă. dar! am scris recenzie pe gr la vremea ei, dar una din aia pe care o recitesc și degeaba, că na, eu nu sînt cu dat spoilere, mă-nțelegi. :)))

  2. altă prietenă mă întreabă ceva dintr-o carte pe care am citit-o în ianuarie, deci acu 5 luni. mpffff. mă rog am mai răsfoit cartea și mi-am mai adus aminte pe ici pe colo de cîte o chestie. și și la cartea asta am făcut o ditamai recenziunea.

  cu alte cuvinte, sănătate și la bună recitire, ca să nu zic să le fie țărîna ușoară cărților ale căror recenzii nu le scriu ”pe loc”, ”la cald”. :)

  ReplyDelete