Wednesday, May 30, 2012

Mult e dulce şi frumoasă (post foarte scurt!)

P. e plecat în delegaţie, mai precis acum e în tren, am vorbit un pic la telefon, nu ştiu din ce motiv i-am povestit că aseară în tramvai lîngă mine era o pereche din Republica Moldova care ciripea cu spor.
Comentariul lui P.:
-Şi? Le-ai mulţumit pentru cele 12 puncte?
-?! =))))))

9 comments:

  1. mersi, Miki, este! :-)
    m-am hlizit foarte tare şi i-am spus direct că intră în analele blogului.
    sînt curioasă dacă toată lumea înţelege la ce se referea el. :-)))

    PS el ştia din experienţă sau din calculele mele: Moldova ne dă 12, Spania ne dă 12, ce bine că şi Italia e din nou în concurs, ne dă şi Italia 12!!
    Uel, teoria ca teoria, da' practica ne omoară. :-(

    Neapărat, dar neapărat să-mi notez să nu mai votez cu România din patriotism, căci degeaba, am sunat de 13 ori (a fost 14 cenţi apelul) şi am trimis două sms-uri şi tot zero puncte. Şi nu e prima oară!!!
    Evident că piesa românilor a fost un vis şi-o nebunie... :-s

    ReplyDelete
  2. 14 centiiii! La noi a fost 1,24 iuro! Hotiiii! As fi votat Moldova ca mi-a placut baietelu lor (tare frumusel si tonic), da' totusi... 1,24! Ce naiba, ca doar "nu-mi venise de la mosie"! Eeeee, ci m-am inervat

    ReplyDelete
  3. da, am văzut la tine pe facebook că a fost aşa de scump! şi la noi pentru prima dată a fost permisă votarea de 20 (!) de ori de pe un număr. de altfel, tot pentru prima dată, am fost mult timp ocupat. eu înainte sunam de pe toate telefoanele şi trimiteam sms de pe toate mobilele (mobilurile!!!?)
    mobíl3 s. n., pl. (corpuri în mișcare, telefoane) mobíle, (obiective) mobíluri
    uel... mobilele pe care le aveam. acum l-am întrebat pe P. tuu po să sun de 20 de ori? sigur, a zis el. ok!! doar că s-a terminat votarea pînă am ajuns eu la 13.

    mi-au plăcut bucăţi din mai multe cîntece (copila aia din Cipru mi-a rămas în cap) :-). n-am înţeles de ce piesa moldovenească se numeşte Lăutar. rochiile fetelor de la Moldova mi-au plăcut mult mult, mai ales alea cu albastru-verde...

    ReplyDelete
  4. nu am fost ocupat, ci linia a fost ocupată. mergea cam în ritmul 1. românia se bucură că aţi votat-o. 2. ocupat 3. românia se bucură 4. ocupat etc.

    ReplyDelete
  5. La noi e TVR-u in prag de insolventa si cre'ca o vrut sa-si scoata cheltuielile cu trimiterea trupei la Baku, din banii de pe voturi :D

    ReplyDelete
  6. lol
    ok, explică-mi care-i faza cu insolvenţa pliz. dau faliment, adică rămîneţi fără televiziune de stat? :-)

    ReplyDelete
  7. haha, din ce stiu, TVR +Radio este (ERA) platit in banii plublici. Adica fiecare om din Romania, racordat la Electricitate, are in factura un camp: TV-ul. Cativa firfirici acolo, dar is pt fiecare casa racordata. Ca sa poti sa scapi de plata lor, se face cerere in care omul explica faptul ca nu are tv si nici radio.
    Pac.
    Asta era acum ceva ani. Cand nu aveam tv, dar cum nu eram propritara si stateam in chirie, nu aveam cum sa cer sa scap de asta...

    Despre Eurovision. Deci punctajul final e construit asa: fiecare tara are un juriu, juriu da 50% din punctaj, voturile celelalte 50%!!!!! E clar ca si juriul din Moldova tot romania si rusia le au la suflet, dar cel din Italia, sunt sigura ca nu :D
    Insa, nu am inteles de ce in Ro sunt atat de nesimtite preturile. In be sunt 50 centi un sms. Numai ca la momentul de votat, eu eram in cada, intr-o baie cu spuma si uleiuri....

    ReplyDelete
  8. a, şi aici mi se pare că e la fel, sînt nişte taxe pentru televiziunile şi radiourile (?!) publice. ca la 18 eur pe lună! :-s (pentru cîte un televizor şi un aparat radio).

    interesant, uite de juriu uitasem. oricum pliz pipăl spuneţi-mi să nu mă mai agit la următorul eurovision, că e degeaaaba!!!

    deci noi cu 14 cenţi pe apel stăm grozav (nemţii zic). am uitat cît era sms-ul, dar tot nu de speriat.

    te relaxezi pe punctele ţărişoarei de baştină, ayayay! :-) sper că ţi-a tihnit!

    ReplyDelete