Tuesday, July 3, 2012

Ceasuri frankfurteze (2/3)o patiserie ceva, mirosea bine şi mă invita să intru, dar am dat dovadă de o tărie de fier!!!Blutgeschwister (o firmă, magazinul ăsta vindea produse de-ale lor, pe lîngă alte mărci, cred)


o instalaţie de umeraşe, pe unele din ele sînt guleraşe :-)Comic- und Romanladen (următoarele trei fotografii)

tînăra Kelly, părerea mea!casa asta va mai tot apărea, mi-a plăcut la nebunie!


şi asta mică verde mi-a plăcut mult


un magazin second hand de muzică (CD-uri, discuri, DVD-uri). Am cumpărat un film cu 2 EUR şi un CD cu 1 EUR (Culture Club, that's it :>)


Mi-a plăcut teribil combinaţia de cărămiziu/maro cu verde, nu am putut alege doar o fotografie din cele două.Un restaurant tipic din Sachsenhausen (parte a Frankfurtului pe unde m-am plimbat eu azi), Struwwelpeter e poate cel mai cunoscut din zonă, foarte turistic - am fost de două ori, o dată cînd T. a avut viermi în brînză (!!) şi mie mi-a pierit instant foamea şi a doua oară înaintea concertului formaţiei în care e toboşar un văr de-al lui P., astă primăvară.


Accesorii (!) pentru Apfelwein, vinul de mere care se bea aici şi de care localnicii sînt foarte foarte mîndri


Struwwelpeter e ceva personaj literar, am văzut cărţi de copii cu el, n-am avut curiozitatea să mă documentez ce e cu el, parcă mi-a povestit P. ceva, dar mă lasă memoria. Oricum, o groază de chestii de aici se cheamă Struwwelpeter (de ex. o farmacie în centru). E cel de pe butoiul de pe perete, cu claia de păr blondă şi "rochiţa" roşie.


Mi-au plăcut cele două globuri deasupra uşii, din păcate n-au ieşit grozav.Radio timid (traducerea aproximativă ! a lui "scheu")

Vă dormim noapte bună. Sper să termin mîine, ar mai fi part 3. Cred că nu am alt post cu atît de multe poze pînă acum.

7 comments:

 1. Multe poze, da' asa de frumoase! Ce-ti pasa tie "chip de lut" ca noi ne coacem la 38 de grade...
  Astept viitorul episod. Nu te sfii sa pui multe poze!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Miki,
   ieri la noi trebuia să fie mai friguţ cumva, pînă la urmă n-a fost şi m-am insolat vag, că nu m-am dat cu cremă şi preumblarea mea fu fix la prînz, da' na... :-)
   Mai pun, mai pun, mersi de încurajări! :-)

   Şi nu uita, la iarnă probabil or fi iar -20... mă-ntreb ce e de preferat... :-)
   >:d<

   Delete
 2. Și eu vreau filme ieftine! Trebuie să caut și eu magazine second hand din astea.

  ReplyDelete
  Replies
  1. LP,
   unele filme sînt foarte ieftine chiar pe amazon. Am mai luat unul duminică (de la talciocul unde am fost cu Ionuca), Lost in Translation, "nedesfăcut", cu 4 EUR.
   Cred că sînt magazine de astea în oraşele mai mari. În Freiburg în '99 erau, mi-am luat nişte CD-uri pe care încă le am. :-)

   Delete
  2. Da, ar trebui să monitorizez Amazon, mersi că mi-ai amintit. :)

   Problema mea cu filmele e că nu-s disperată ca la cărți (unde aș cumpăra tot ce cred că m-ar putea interesa vreodată) și vreau doar filmele pe care le vreau, nu orice e la reducere. Așa că trebuie să-mi fac obicei să pândesc tot timpul.

   Delete
  3. Vio, deci trebuie să mă laud că nu mă pot abține: am intrat azi într-o librărie să mă uit la cărți și din greșeală mi-au picat ochii și pe DVD-uri și am găsit Condiția umană la 4 euro! :) Ce chestie! Și are și subtitrare în engleză, clar, că altfel nu făceam nici o scofală.

   Delete
 3. LP,
  cam aşa fac şi eu cu cărţile, deşi am încercat să mă mai înfrînez discret... pentru că am micul talent de a cumpăra mult, dar mult mai mult decît citesc. Doar că şi aşa e foaaarte greu să stau la locul meu, pentru că la bibliotecă la noi este talcioc permanent cu cărţi la 50 de cenţi. Ultima oară am găsit o carte a autorului meu preferat (cred:D), Esaus Kuß a lui Meir Shalev, care e 12,90 pe amazon...

  Felicitări pentru Condiţia umană! :-)
  Şi scuze din nou pentru promptitudinea cu care răspund la comentarii! :(

  ReplyDelete