Thursday, August 16, 2012

Duios Anastasia trecea

Titlul ăsta mi-a venit aşa parţial, a trebuit să-mi folosesc memoria de pe google să-l reconstitui şi în capul meu are rezonanţă de Venea o moară pe Siret. Sau "omoară".

M-am dat în stambă de curînd şi m-am preumblat pe la cinema prin Frankfurt, de m-a întrebat P. tuuu da' chiar tre' să te duci la două filme într-o zi?
Mie mi se păruse o afacere, dacă tot sînt acolo şi am plătit transportul (sau am cardul lui A.), măcar să profit cît pot de mult.

Uel, am văzut luni:
1. Le Skylab - regie, scenariu, cu etc. Julie Delpy <3 - un film simpatic, neextraordinar
2. When Pigs Have Wings (Das Schwein von Gaza) - un film grozav, m-a impresionat mult, am rîs mult, m-a şi pus mult pe gînduri

Îmi luasem aparatul cu mine, aşa că a trebuit să fac nişte poze. Sincer, am mîncat o îngheţată din aia la gelaterie, cu bărcuţe nebunii, între filme, nu i-am făcut poză, cred că n-am vrut să las urme:>...

Acum se întuneca, eu mă îndreptam spre metrou, dar nu spre cel mai apropiat metrou, tocmai, ca să pozez una-două chestiuţe.

Sachsenhausen se pregăteşte de sărbătoare (vezi steguleţele)


 O vitrină a unui lanţ de magazine care închiriază DVD-uri - e posibil să mai apară imaginea din reclamă pe altundeva (as in alt post pe blogul ăsta ori ăla vechi, că mă fascinează tare de tot :-) ) şi am tot văzut-o (la altă filială) mult mult timp din metrou (metroul la noi mere ba pe sus ca tramvaiul, ba pe dedesupt, ca un metrou care se respectă)


Main-ul la apus cu nişte zgîrie-nori luminaţi şi cu luminiţe reflectate în apă. E tare frumos pe podul ăla, Eiserner Steg se numeşte, e plin mai nou cu lăcăţele din alea amoroase (pe care scrie efectiv Marcica + Gigel = Lăv), cu noroc vă prezint în alt reportaj :-) şi la vreme de seară e tare plăcut, ai o vedere faină spre ambele maluri (ce chestie!!! :-) ), în fine, e poate kitschos (!), e plin de turişti, dar nu numai:>. Mie îmi place şi tot merg şi evident car pe toată lumea după mine pe acolo (au, poate cu excepţii, au! nu da! - Ionuca, a plouat în noaptea în care aş fi vrut să te duc acolo... :-( )


Peisaj cu insuliţă, bărcuţe, biserică, turnuleţul meu preferat (e mai mic, între insulă şi biserică), zgîrie-nori în devenire etc.


Peisaj fără bliţ cu OZN în mijloc


Peisaj cu bliţ cu OZN-ul în pînza lui


 Peisaj cu luminiţele marelui oraş :-), cu avion şi pe reclama de deasupra copacilor scrie Lavazza


Centrul buricului tîrgului, Hauptwache, care e căsuţă aia din mijloc


Tot acolo, mi-a plăcut bucata, bine, dacă o pozam ziua, mi s-ar fi părut că e în genul unor poze a la Sandra Juto, dar în fantezia mea, multe din minunatele mele poze sînt a la ea, a vai, noroc că v-am spus!!!
Două exemple pe fugă cu ce am în cap:
1.
2.


Micul meu dejun de azi, după ce am fost la dentist să-mi pozeze ştiftul şi să-mi gîdile o carie şi mi-am luat chefir de la Lidl care mi se pare cam amărui, dar poate aşa e chefirul şi eu visam la ayran. Paharul pare să stea pe farfurie, ceea ce e parţial adevărat, de fapt, are o adîncitură specială pentru o cană din set cu farfuria. Cu elefanţi, se-nţelege.


Vă dormim noapte bună!

5 comments:

  1. Mbine, poate Frankfurtul nu e chiar așa de nespectaculos precum am crezut :)

    ReplyDelete
  2. vrei să zici că îl prezint eu spectaculos? :D:D:D
    :*

    ReplyDelete
  3. stiam eu ca nu trebuia sa-l ratez

    ReplyDelete
  4. Oceanograful,
    dacă te referi la oraş, să ştii că încă e acolo :-) şi sper că are de gînd să mai stea... :>

    ReplyDelete
  5. si cu mine ce fac ?

    ReplyDelete