Friday, November 9, 2012

Dipsy baby

Băi, helou. :-)

Pe cuvînt de pionier că-s bizi şi de aia nu prea mai scriu, nu răspund la comentarii etc.
Am avut o săptămînă plină: în afară de cursuri,
am mers la un concert luni
la o conferinţă marţi
la sinagogă joi :)
şi acum o frecam puţin delicat pe net şi mi-am adus aminte ascultînd nişte şlagăre actuale (alde Rihanna etc.) de o călătorie cu autobuzul petrecută săptămîna trecută. :) (petrecută trecută call me Eminescu baby)

Autobuzul era destuuul de plin şi m-am nimerit într-un grup de copii de şcoala primară (sau cum s-o fi chemînd). Am urmărit cum se înghionteau nişte băieţi, foarte drăguţi de altfel. La un moment dat, cînd li se lungiseră urechile de atîta mers cu autobuzul (ca la 10-15 minute, dar nu cred că-s ei cine ştie ce răbdători), unul dintre ei a dat cumva tonul şi au cîntat toţi în cor un şlagăr care mie nu-mi spunea nimic, că noi mai nou pornim în bucătărie numai radiouri culturale, de uneori mi se par chiar vag sinistre, la cîtă muzică sinfonică bagă. (O, da, asta cu sinistrele a fost din puţul gîndirii!)

Aşadar, băieţii cîntau foarte drăguţ aaaa folou aaaa folou iu dipsi beibiii. Encore une fois şi bis etc. Am întrebat-o pe învăţătoare dacă e Justin Bieber, din păcate nu era la curent. Stăteam aşa şi-i ascultam pe copilaşii ăia şi zîmbeam pierdută. Chestia asta m-a binedispus pe toată ziua.

Ba chiar i-am povestit şi lui P. aspectul şi eu am comentat că uite, ăia micii habar nu au ce aiureli cîntă, auzi la ei, dipsy baby. Eu fiind convinsă că e poetic tipsy baby. :) În altă zi ne-am nimerit împreună în maşină cîîîîînd recunosc refrenul. P. scoate repede super telefonul mega smart care ne-a spus şi cine cîntă şi ce cîntă şi de altfel afişase şi radioul. Buuun.

Acum mi-am adus aminte şi hai să văd ce videoclip o fi avînd piesişoara. Nu m-am uitat cine ştie ce mult, că am căutat versurile pe net.

Uel, ele sînt aşa:
(cer pardon, nu mă pricep la scos formatarea.) Mai jos şi videoclipul, meine Damen und Herren, Lykke Li - I Follow Rivers. E vorba de o domniţă suedeză destul de cunoscută (eu am crezut că e o tanti repăriţă americană cînd i-am văzut pentru prima oară şi întîia dată numele, pardon!!!) (zice wiki), ale cărei piese au fost pe coloane sonore iar cunoscute (nu mie!), alde The Twilight Saga: New Moon, Vampire Diaries, iar un remix a ajuns şi la Cannes:P.

http://www.youtube.com/watch?v=vZYbEL06lEU&pxtry=1

I, I follow, I follow youDeep sea baby, I follow youI, I follow, I follow youDark room honey, I follow you
Cu această ocazie îi doresc La mulţi ani lui P., care împlineşte azi un număr de primăveri! :*


14 comments:

  1. Froechliche lamulțani și de la Rîm numitului P. DA, Lykke Li a fost la modă și pe FB undeva la începutul anului. Iar eu am reușit performanța să nu o ascult niciodată.

    ReplyDelete
  2. Monica,
    mersi, transmit că e internaţional gratulat, deşi a mai fost, da' tocma' din Italia nu! :)
    Nu o confunzi cumva pe Lykke Li cu Lana Del Rey? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. NU o confund pentru că dezbaterea era cum se pronunță numele. Toți cu laichilai în sus și în jos eu mai rezervată: cu siguranță e mult mai mut decât atât:))

      Delete
    2. atunci cer pardon, deci eu n-am prins valurile ălea pe feisbuc, numa' pe ălea cu Lana Del Rey le-am prins, pe care am descoperit-o mult mai tîrziu, da' cu folos... :)

      Delete
  3. La Multi Ani si de la noi si te rog sa-i cânti cântecelul asta cu intonatie...

    ReplyDelete
  4. Lamulțani lu' domnu P.! Să trăiască sănătos, ca să te facă pe tine fericităăă!
    Lichili a fost super in voga vara aiasta pe radio hit. O mai dau s-acu di doru verii, da io m-am saturat di iea (mielodia, zic)
    Ma scuzati, da' E Micuța Miți Miț ce mai face? Bine, sanatoasa?

    ReplyDelete
    Replies
    1. miki,

      mersii bocu, ce drăguţ! :)
      Lichili deci am rezolvat.
      E Micuţa Miţimiţ e bine mersi, s-a aclimatizat cu totu', transmite salutări şi mrrr-mrrr care e de bine. :)
      Acu' mă tot invită să-i dau de haleală care eu ştiu foarte bine că mai are, da' nu e freş din punguţă, dacă mă-nţălegi... :D or io mă duc şi îi amestec cu o linguriţă resturile ca să mai discopirim nijti sosişeor şi ia mai ia o guriţă, mai îm cere, veşnicu' dans. :) it's lots of fun! :)

      Delete
    2. și Țuțu are aceleași cerințe. Degeaba este încă mâncare umedă dacă nu mai are sos, așa că se pune pe urlat, se urcă cu două labe pe genunchii mei, dacă nu-i dau atenție, scoate ghearele, eu îl cert, el miorlăie de zici că vine sfârșitul lumii... Tăț aviem necazuri, după cum poț opserva! =))

      Delete
    3. :)
      Da´ io fac pe pruasta, mă duc, mă conving că mai are, îi zic vaaai da' mai ai o grămadăăă, înseamnă că nu ţi-e foameeee:), ea se duce demonstrativ la strachina cu hrană uscată şi ronţăie acolo o firmiturică, orcum nu prea are dinţi, deci asta e aşa, de impresia artistică, io mă fac iară că ploo, ţi-am zis eventual răscolesc olea c-o linguriţă hrana umedă şi-ncep să-i bag textu' vai da' uite ce de-a sosuleeeţ :) şi pînă la urmă mănîncă. Crecă a făcut pridi maci multă foame la viaţa ei, că nu e cine ştie ce mofturoasă.
      Acum tocmai a ieşit trei minute la plimbare, da' plouă şi s-a întors repede şi avem trase obloanele aproape complet, a rămas aşa o limbă de lumină unde se vedeau două urechi care aşteptau să se sesamdeschidă uşa de la terasă. :)
      Să mă mai opresc, că-s cam nevorbită, mititica de mine! :)
      :*

      Delete
    4. Vorbeste, vorbeste, ca mie-mi place cum povestesti!

      Delete
  5. La multi ani lui P, cu primaverile dumisale, sper ca i-ai loat un cado perfectissim.
    Da, vorbeste, si mie imi place cim povestesti. Despre tema muzicala nu ma pot pronuntza, nu cunosc si nu am intentzii sa. Da am ascultat Cocosuma (Servant) si m-am gindit la tine, nu ca as sti de ce sau care ie sinapsa... Sau, ca sa imi alin ingrijorarea ca sint alzheimerista, imi zic ca a fost doar 'a senior moment'.

    ReplyDelete
  6. Vera,
    mersi. Cadoul a fost cam suptţirel, da' oke, el fu foarte mulţămit, a primit doo cărţi, doo DVD-uri, un calendar şi o vedere:) (pe post de felicitare). Da' sincer "am fost luată prin surprindere" de faptul că auleu e ziua lui şi nu aveam nimic, am fost la o librărie cu o seară înainte şi i-am cumpărat chestiile şi mi-a fost un pic jenă că nu organizasem toată treaba cu x timp înainte. Dar a fost foarte ok, mi-am făcut eu mai multe griji şi el nu prea e fiţos. :)

    Cocosuma (Servant) e pe coloana sonoră de la Clara Sheller şi am vorbit mult despre asta, de asta te-ai gîndit la mine. :)

    M-am gîndit şi eu la tine ieri, ai să vezi imediat de ce. :)

    ReplyDelete
  7. La multi ani! cu intarziere dar asa se spune, ca niciodata nu-i prea tarziu :)

    ReplyDelete