Monday, February 4, 2013

Totul a pornit de la o linguriţă

A apărut un film nou cu pisica lui Simon!! E fierbinte, are puţin peste 300 de vizionări!!

***
Un documentar (ei zic eseu) despre Roşia Montana, primit pe mail de la Ana.
Tocmai mîncam, deci de la un moment încolo, am tot sărit, dar am prins esenţialul. Eu nu-s cine ştie ce la curent cu toată treaba asta, mi s-a părut interesant ce-am văzut.


***
Hai să îi fac o bucurie pisicii şi să-i schimb apa. Ea primeşte apă de la chiuveta din baia mică, unde e şi o chiuvetă mică, unde de obicei se află (cu săptămînile) farfuriuţe de-ale ei puse la înmuiat. Uel! That's me!!!
Chiuveta respectivă are un dop care se scoate şi care era scos. P. a făcut curat zilele astea (eu sînt bizi cu examenele şi cu blogul, nu pot!) şi a pus vasele pisicii la înmuiat într-o găletuşă, pe jos.
Cînd să schimb apa, observ o linguriţă de plastic în chiuvetă şi dopul scos. Ah, nu o să se întîmple nimic. Ah, bineînţeles că s-a întîmplat, aşa că ne-am apucat de scos nu ştiu ce parte (sifon?!?!?) de sub chiuvetă, ca să salvăm linguriţa şi, conform pronosticurilor optimiste ale lui P., mai tîrziu un perete.


EMMM a fost doritoare de mîngîieri. Şi mai e!
P. a avut azi liber, că s-a uitat la superboul :) şi a făcut hamburgheri. Sîmbătă a făcut piţa. Dacă nu vrea război, voi mai avea şi mîine o îngheţată.
Azi am avut un curs şi apoi am mîncat o supă de brocoli care crecă avea şi spanac şi apoi am citit la ebraicăcu colega sud-coreană. Plus napolitane Joe XXL, am fost în culmea generozităţii, eu două, Ha Eun două, Aki care a plecat mai repede, una. Till n-a venit deloc, aşa că i-am rezolvat porţia.


Acasă am dormit pe un DVD cu Roma.

Pe ebraică "miţ" înseamnă "suc". Am impresia că am mai zis asta pe aici.


Am intrat pe şest pe fb din contul lui P. ca să caut adresa de mail a Ha Eunei. N-am găsit-o. Vai ce mi-a mai bătut inimioara! Am ieşit f. repede. P. m-a acuzat de spionaj. :( Şi avea un mesaj necitit şi aşa a rămas şi cînd am ieşit eu. Acum sînt curioasă, de la cine o fi fost?!?! :)


***

Uuuu, un film (:P) cu o tanti care îi face baie unui sugar, e de meserie doamna, emosionan!!! :)

PS Nu e vreun motiv anume pentru care am pus pozele aşa cum a rezultat.

8 comments:

  1. Mi s-a făcut dor de Roma. :) De ce ai DVD cu ea? Nu mai bine te duci în vizită?

    ReplyDelete
  2. Păi ne ducem :), ca să avem de ce să ne fie dor, că parcă n-am avea destul :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Să vă duceți cu bițigla pe Via Apia Antica. Maxim ce mi-a plăcut! Bine, poate și fiindcă era noiembrie, iar eu eram în tricou. Și erau măslini! Sunt foarte entuziasmată!

      Delete
  3. Io vreu să văd tradiţionalele lupa şi coloana lu Traian. :) Evident şi multe altele (hihi cartierul evreiesc hihi, tipic roman :P)
    Ai prins super călduri?
    Cînd ai fost? E oraşul tău preferat? :) Ce mai recomanzi?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Am fost anul trecut în noiembrie. N-am prins călduri mari, dar erau vreo 15 grade în plus față de Praga.

      Eu am multe orașe preferate :D dar aș zice că Roma e la egalitate cu Sankt Petersburg. Sau poate un pic peste, că, na!, e Roma.

      Mi-a plăcut Ostia antică (și m-aș fi dus și la Tivoli la vila lui Hadrian, dar tocmai se închisese în weekendul când am ajuns la Roma) și forul cu palatinul și mercato traiano și Palazzo Massimo și restaurantele din Trastevere. Și mi-ar fi plăcut să văd și casa Aurea sau cum îi zice, dar nu era deschisă publicului. Oricum, n-am apucat să văd tot ce era de văzut că n-am stat decât o săptămână.

      După cum se vede, eu sunt mai orientată spre antichitate decât spre renaștere. :D

      Delete
    2. Noi o să stăm doar 4 zile întregi, deci va fi fooooarte distractiv ce anume vom face/vedea. Mă rog, la ce ne vom hotărî.

      Alte oraşe care-ţi plac mult? ;;)

      Delete
  4. si eu am adorat Roma. Culmea, lupa si columna is nimicuri, Forumul e impunator, cu orangele rostogolindu-se din copaci, si porumbeii care s-au kkt in capul lui Vic. fix pe chelie; cu Coloseumul impunator si apasator ( probabil presiunea istoriei), cu tavernele mici, de familie, cu cateva mese, 5-10 feluri de mancare gatite, cu bucatarul nervos din bucatarie si mancarea dementiala....

    ReplyDelete
    Replies
    1. deci aşa, voi mai ziceţi, io fac notiţe :)
      şi o să mă consult şi cu Monica :>

      Delete