Wednesday, February 6, 2013

Ura, ura şi iar ura!

Ah, vă zic direct şi construiesc eu suspansu' după: a născut Gloriiiiia! Chiar voiam să postez că nimic, neam, tămîie, dar s-a schimbat statusul. :P

LE Întrebare:
Ce se face cadou în .ro unei mămici în maternitate? M-am gîndit la flori, dar n-o să fie, sînt scumpe rău alea ne-de-la-alimentară şi mai bine îi iau de banii de flori ceva pentru bb. Oricum vreau să-i iau ceva pentru bb. Nu ştiu dacă să-i iau eu sau să-i dau bani sau să-i iau cupon/card cadou de la vreun magazin. Help pls!!!

Evoluţia lucrurilor

Acum cîteva săptămîni, Gloria a căzut pe burtă, s-a dus la spital, au ţinut-o 24 de ore sub observaţie, au trimis-o acasă.
Săptămîna trecută mă suna turcoaica din Turcia şi-mi spune că a vorbit cu Gloria. O sunase pentru că avusese un vis ciudat, în care Gloria era slabă, dar copilul nu se născuse încă. Gloria rămîne vag cu gura căscată pe motiv de vis turcesc, pentru căci iar căzuse, iar fusese la spital, era totul minunat, au trimis-o acasă.
Asta cred că a fost vineri, cînd am vorbit eu cu Hale la telefon. Am sunat-o imediat pe Gloria, n-a răspuns. Am sunat a doua zi, idem. Am trimis SMS, alo tanti aud că-ncepe să-ţi placă să tot cazi şi să te plimbi pe la spitale? Răspunde ea cu un SMS na, s-a-ntîmplat, totu' ok, ruptă de somn, doar două ore de somn, telefonul sună în disperare. Răspund eu idem: scoate fixu' din priză şi muţeşte mobilul.
Cred că am mai sunat-o aseară, da' nu-s sigură 100%. Ştiu că i-am scris ieri un mail de la job gen eu bizi. bb a venit? papa! Niciun răspuns la el. Pe fb, dacă vă amintiţi nu mai mişc (aparent... da' mai dau dintr-un picior vag şi foarte discret!)
Bon, în seara asta sun, zero rezultat. Trimit SMS. La fel. Trimit SMS tăticului viitor. Între timp mă gîndesc buey da' dacă pe drum spre maternitate a postat ceva dumneaei pe fb? Am intrat pe fb din contul lui P. şi surpraaaaiz erau două mesaje de felicitare!!!
Asta se întîmpla pe cînd eu mă pregăteam nu foarte clar de învăţat, sortînd cu succes nişte cursuri şi făcînd alte lucruri administrative, în timp ce sorbeam însetată dintr-un Radler.
Noroc că m-a sunat turcul Gloriei şi l-am gratulat şi mi-a zis că de azi dimi, cu cezariană, pare să fie totul ok, sper să o pot vedea mîine.
Am sunat-o pe turcă şi i-am dat şi ei vestea şi ne-am veselit amîndouă.
Numele e tot ori David-Elias, ori Elias. :) Să videm.

Bine-ai venit, micuţule! :>
Să curgă şampaniaaaa! :)

33 comments:

  1. Mă bucur că-i toată lumea sănătoasă. :)

    Acum mai tu să treci de ultimul examen și poate răsufla Frankfurtul liniștit. :D

    ReplyDelete
  2. şi io mă bucur :)
    iu min: să trec de toate trei examenele:D, sper! :)

    ReplyDelete
  3. Normal că toate trei, dar credeam în capul meu că ai gătat cu primele două. :)

    ReplyDelete
  4. Vezi că am pus un LE mai sus, plis help :)

    Nici n-am început, marţi încep şi miercuri am şi terminat cu toate 3! :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aha, eu credeam că ai avut două săptămâna trecută și mai ai unul sătămâna viitoare. Ok, deci țin pumnii marți și miercuri. :)

      Cu copii nu știu, mă bazez întotdeauna pe prietenele mai experimentate. Dar dacă e după capul meu, prefer să iau ceva pentru mamă că și așa copilul primește prea multă atenție. Doar că mie oricum nu-mi plac copiii așa că nu recomand publicului larg abordarea asta.

      Delete
    2. da, da, intens marţi şi miercuri :)

      vai, da' ce-mi place abordarea ta :)))
      :*

      Delete
  5. Se duc ori flori :), ori pampers, ori lapte praf-daca-i cazul- sau un costumas simpatic lui bebe- la cei foarte mici, e cam aceeasi marime la toti si nu trebuie sa-ti faci griji ca nu-i intra capul :)
    Sa le traiasca si sa fie sanatos, frumos, destept si relativ cuminte. :D

    ReplyDelete
  6. Cre'ca n-am fost pe faza: proaspata mama e in Ro sau in DE? In ambele cazuri un card cadou e ideal, insa daca e in Ro, posibilitatile sunt cam limitate.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Miki, e în .de, da' m-am gîndit că poate ştiţi mai multe despre .ro decît despre .de. Dacă ştie cineva care-s tradiţiunile în .de, pliiz! :)

      Delete
    2. Eu sustin in continuare cardul cadou, de care poate lua ce vrea, daca nu acum poate cand mai creste bebe, ca, din cate stiu, cardurile astea-s valabile mai mult timp.

      Delete
    3. on the other hand, a fost ziua ei de foarte curînd şi i-am făcut cadou un card :)
      da, îs valabile şi po să-ţi iei ce vrei din ele, în fond, nu mă duc după aia să-i cer socoteală băăăi da ce i-ai luat copilului??

      am un tricou senpa, da 1 a fost f ieftin 2 era cu mine cînd l-am luat şi orcum cu siguranţă nu mă duc duar cu atît.

      http://thelovesofjudith.tumblr.com/post/41559750391/26-01-2013-saturday
      e ăla verde cu dinouzaur smth pe el.

      Delete
  7. Eu nu cred ca se duc pampers sau lapte praf, n-am auzit, în plus parintii au preferinte exacte la capitolul asta si poate e mai frumos sa faci o supriza, nu? Intîi sun-o, vezi cum e, daca are chef de vizite, daca a facut cezariana poate are dureri, cît sta-n spital, etc. Eu una n-am avut chef de vizite cînd am nascut, în afara de consort, în schimb am primit telefoane which was ok. Poti sa-i iei: o felicitare, haine, o jucarie, daca mergi la ea flori. Gloria e cea pe care-am vazut-o cu ocazia fericitului eveniment? Atîta-ti trebuie sa ma-ntrebi care fericit eveniment!!

    ReplyDelete
  8. nuj despre ce fericit eveniment vorbeşti :))))
    pana mea, cîte gravide crezi că cunosc eu? :) şi v-aţ văzut doo zile, n-aţi schimbat nicio vorbă? :P

    am o felicitare fuarte drăguţă. am o mică problemă cu felicitările: am impresia că lumea se aşteaptă să găsească bani în ele la ocazii!! e problema mea, la mine-n tărtăcuţă!

    DE INTERES INTERNAŢIONAL:
    o să-i trimit SMS că ne vedem după examenele mele, o să fie şi ea acasă cel mai probabil şi rezolv o gruază de probleme dilematice. m-am hotărît la această variantă după ce am tras nişte strănuturi foarte din inimă mai devreme. buon.

    mai aştept opiniuni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alei, o zi, una singură, da' în trei locaţii :))
      pardoooong!!!!
      (na, am uitat că n-a fo a doua zi la ptidej.)

      Delete
  9. Felicitari cu bani da, dar la nunti si cumatrii, ceea ce nu cred ca e cazu'. La nunti cu banii, ca îsi iau însurateii ce vor ei; dar la copii e fain cu cadouri, ca niciodata n-o sa fie de prisos o hainuta, o jucarie. Colega mea a nascut saptamîna trecuta si am pus toti bani si am întrebat-o ce vrea si fix asta i-am luat: un porte-bébé si un scaun din ala gen balansoar.
    Ne-am vazut doo zile? Nu doar una? Daca as fi stat lînga ea la masa poate-am fi vorbit...
    A tes souhaits!

    ReplyDelete
  10. da, da, una, precizasem după. mersi mersi, am tras 4 sau 5 dintr-un foc!

    Gloria s-a cam enervat că la Crăciun a primit numai chestii pentru bb :). Mie mi s-a părut că a primit dubioşenii, nu ştiu ce urs de pluş ultra mega original (???) super mare. că fix aia îi trebuie copilului nenăscut in the first place. şi alte jucării de pluş. pe de altă parte, pot să înţeleg că bunicii or mătuşa abia aşteptau venirea pruncului pe lume şi de aia cadourile respective. şi Gloria n-a avut inimă să le spună buey ce cadouri îs asteeeaaa? :D

    ReplyDelete
  11. Bai deci cred ca o avut dreptate, nu iei cadouri înainte de a se naste! Nu cred ca o avut probleme cu cadourile-n sine. Desi abea pe la 2-3 ani profiti cu adevarat de animalele de plus, ca atunci începi sa dialoghezi cu ele, sa le tratezi ca pe bebelusi, etc. Eu urasc animalele de plus (sau papusile) care scot niste sunete infernale, ai mei trimisesera doua jucarii de genul asta, papusa zbiera de ti se zbîrlea parul de groaza si se mai si bîtîia, Chuckie era mic copil pe lînga ea... Iar ursul zicea I love you si-i curgea parul, aveam scame rosii peste tot, O-RI-BIL. Acu' daca vrei un cadou original poti sa cauti pe net ceva personalizat, un obiect de decorat sau o hainuta cu numele lui. Uite-te si pe Jako'o.

    ReplyDelete
  12. da' exact cam asta era faza: ea la vremea aia nu avea cărucior, scaun de maşină etc., da' a primit super utilul şi "fără el nu se poate" urs de pluş care ocupă juma de cameră şi dacă ai ghinion, se sperie copilu' de el. :)

    numele lui e încă a mistery :)

    nu vreu să-i iau ceva atît de deosebit, vreu să-i iau ceva care să-m placă mia în ză fărst pleis şi să fie sort of necesar. :)

    mi-aduc aminte de păpuşă :))) s-a jucat Rafu cu ea la zioa lui A. acu fo 2 ani ai ghes, nu? :) crecă avea şi nijte oqi cu becuri cu luminiţe, o nebunie tuoh. nu apreciezi tu, n-am ce să-ţi fac :)))

    ReplyDelete
  13. eu m-as fi bucurat sa primesc o caciulita cu adevarat mica,pt bebelus, ca toate erau asa de maaari :)si imi era jena sa ies cu el asa cu caciulita nepotrivita, din maternitate...(din pura cochetarie)
    poti sa ii duci mamei de exemplu o cutie de ceai pt stimularea lactatiei,sunt variante de diverse preturi si calitati, unele chiar scumpe.... ii va fi de folos...

    ReplyDelete
  14. mulţumesc, Mihaela, am notat! :)

    ReplyDelete
  15. Cu tot respectul pentru Gloria, dupa cum arata ma-ndoiesc ca o sa aiba probleme de lactatie, sincer, e un cadou care poate fi inutil, în plus abea mai tîrziu, pe masura ce alaptezi, poti sti daca ai nevoie de ceai. Mai degraba un ceai de colici, ala da util!

    ReplyDelete
  16. Adică ce-i vru' să zici? Am înţeles că tu crezi că n-o să aive probleme, da' n-am înţeles de ce. Te referezi la decolteu generosz, lapte din belşug? :)

    ReplyDelete
  17. deci in primul rand felicitoci pt bebel! Sa va traiasca sanatos, si vesel! uram mult succes parintilor in urlatorii 20 ani :)


    Apoi, despre cadou, pampersi fara numar, eu am primit, eu am dus! dar asta cu prietenii apropriati, si nu cei cu super situatie financiara. Vezi ca de sunt ei super ecologisti e posibil sa opreste pt ceva refolosibil si reciclabil ( pempersii nu sunt biodegradabili, au mult plastic). Jucarii de plus: NEVER!!! Am eu un munte, si fiica mea nu le-a bagat never in seama ( are aproape 5 ani). Sau o suzeta haioasa. Un card de cumparaturi iar e bun, dar poti sa mergi la un magazin local si sa iei ceva haios de imbracat - fii atenta insa la dimensiuni, copiii mici cresc repede iar eu am avut o sacosa la propriu de chestii primite prea mici. O idee de hainutza haioasa: la C& A (dar nu numai) sunt costume intregi, gen de schi dar, deci au picioare, corp, gluga haioasa cu urechi si desene haioase ( aici sa fii atenta sa fie intodeauna cu capse sau fermuar pe toata lungimea corpului, si pe picior - chiar daca nu ajung pana la degetele piciorului - sa imbrace usor pe bebel).
    Pt mama, cel mai frumos cadou l-am primit: un set de cosmetice mama+ copil, o spuma d ebaie cu care faceam baie in cada eu cu fiica mea, dar specific ca nu am avut cezariana, si a fost solutia cea mai comoda dupa 2-3 luni cand a inceput sa fie suficient de mare si energica.
    La fel, ce mi-am dorit si nu am avut: o perna de alaptat ( un forma de U) - aici vezi sa nu isi fi deja achizitionat. Asta e utilizabila in mai multe moduri, si dupa: de sprijinit bebel-ul pe ea, delimitator etc.
    Lapte praf? never. Nu stii de au sau nu nevoie, ce marca, pt ce segment de varsta, etc.

    Mie imi plac si lucrurile personalizate, ceva facut de mana, de manutza ta. De ex. ceva de mancare - cand or sa ajunga acasa, o sa le fie destul de greu sa se mobilizeze cu toate, asa ca o oala de ciorba si o tava de friptura si o placinta cu branza facute de tine le-ar prinde bine ( am exagerat cu meniul, dar ca idee, dupa ce am nascut, tati alerga cu actele in dulcele stil romanesc, eu acasa eram ametita, confuza, obosita, asa ca cumparat mancare si gatit a fost o corvoada in plus pana mi-am intrat in ritm).

    ReplyDelete
    Replies
    1. brrr, cate greseli gramaticale am....

      Delete
    2. sînt în dileme, orcum am stabilit cu ea la doleanţa ei şi îmi convine şi mie să ne vedem cînd o să meargă acasă, deci mai am timp.

      asta cu mîncarea e o idee bună, da' bărba-su o lucrat ca bucătar, deci ce smă bag în borşu' lor. :)

      perna de alăptat - super aidia!!!

      ampresea că nu foloseşte cada...

      revin!

      Delete
  18. Vio cu oala de ciorba si friptura facute de mînutele ei, LOL!!!
    E super utila perna de alaptat, dar si super scumpa!
    Da, la asta m-am gîndit, Vio, ai intuit bine, oricum e ciudat sa mergi la cineva cu ceai de lactatie, trust me.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Adi, puate vrei să nu mai fim pretine!!!!!!!!! Dacă vrei că ca să ştii, am făcut la veaţa mea şi ciorbă şi friptură! mîncabile!

      :-wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww

      Bine, ftl, nu vă certaţi, orce sfat e binevenit. :) Continuaţi, biscuiţi :)

      Delete
  19. ceva hand-made :) cauta pe etsy.de (daca nu te grabesti)
    de exemplu: geanta de scutece, o husa pt maxi cosi (cosuletul auto), prosopel cu capison etc

    ReplyDelete
  20. nu mă grăbesc f. tare :), mersi, Sisiphe, mai mişti? :)

    ReplyDelete
  21. am mai primit album foto pentru bebe, personalizat, nu stiu daca se mai poarta :)
    ai strans o multime de idei grozave aici, tre sa faci selectie, nu gluma!:) daca are nevoi urgente si ii stii (im)posibilitatile financiare....stii tu cum sa pui umarul (ca eu am aflat, acum cativa ani cand ai pus umarul pt noi, si ne-a prins bine, si mie si Ilincai .....)

    seara frumoasa! spor la invatat!

    ReplyDelete
  22. mulţumesc, Mihaela! seară frumoasă şi vouă!
    vă pup pe amîndouă! :)

    ReplyDelete
  23. pe blog nu, m-am scufundat in pinterest si "do it yourself"-uri
    in rest, din nou ceva mai mult pe ogor, n-avem oameni (colege bolnave, in concediu etc), LS la gradi... :)

    ReplyDelete