Saturday, March 23, 2013

Prima zi întreagă la Roma (marţi, post din trecut, 2)

(postul ăsta e partea a doua şi ultima a primei zile întregi petrecute la Roma - asta da explicaţie!!)

Primele Stolpersteine (şi singurele) văzute de noi în Roma, dar le-am văzut! Sau ne-am împiedicat! :)


Biserica San Carlo ai Catinari - pe mine icoana asta m-a lăsat destul de tablou. Foarte sincer, nu ştiu cine e a treia persoană! E soţul? E Tatăl? E altă familie?? Nu-mi amintesc să mai fi văzut ceva asemănător şi cultura mea în domeniu este mai mult lipsă. Cer pardon dacă este ceva foarte comun şi vă rog lămuriţi-mă şi pe mine, mersi.


Am trecut prin Campo de' Fiori, care, să mă scuzaţi, nu m-a impresionat cu nimic, probabil tocmai se terminase piaţa, erau nişte cetăţeni în portocaliu care fumau în loc să măture pe-acolo. Aim verii sorii!
Şi deja cam începeam să resimţim oboseala.

A, la prînz mîncasem delicios la un restaurant L'Angolo di Napoli :) Ăştia nu ne-au cerut bani în plus, fraiereală turistică oatevăr. Au şi poze pe site, mi-a plăcut mult. Nu am făcut poze cu mîncarea acolo! (ştiu eu că o să întrebe cineva:)) ). Din păcate, nu m-am prins cum să opresc coloana sonoră de pe siteul restaurantului.

Piazza Navona!! (mi-a plăcut mult :-) )


Detaliu, căci mă chinuia talentul!




Panteonul (!!)


idem


Tempio di Adriano (mi-am dat seama tîrziu că trîntesc uneori denumirile în italiană, fără articolul (hotărît) de la început, că aşa se cheamă articolele respective pe wiki...!)




Idem, aici sînt banii Dvs.! :-) (şi ai noştri, btw)


După care ne-am cam tîrît spre casă şi am mîncat la restaurantul Al Forno della Soffitta (şi ăştia au site muzical, da' şi nişte pizze premiate, poezie ce mai!) de care nu ne-am mai despărţit din seara respectivă. Tot fără supra-taxe, cu bacşişul benevol şi chelnerul nostru fidel Mahmut din Bangladesh care a fost foarte emoţionat cînd i-am zis în ultima seară că a doua zi decolăm şi ne-am luat rămas-bun. Fix vis-a-vis de hotelul nostru.

7 comments:

  1. Replies
    1. Soţul da. Dar el e? Îl recunoşti?
      Alte păreri? :-)

      Delete
  2. si io tot cu Iosif votez... am asa un feeling. :)) de obicei "Tatal" apare pictat sus, in spate... nu creca cobora des... Da' parca poti sa stii? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. acuş numărăm voturile, Cora_! mersi de răspuns. :)

      Delete
  3. Vai vai, am scris mesajul asta pe la 1 noaptea... de-aia n-are sens. :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. l-am citit de mai multe ori, să văd de ce zici că n-are sens, mie mi s-a părut foarte ok. :)
      scuze că răspund abia acum. :)

      Delete
  4. E Iosif sigur... catolicii au conceptul de Sfanta Familie - adica Sf Fecioara, Pruncul si Iosif... am mai vazut icoana la ei, nu comentez :)

    ReplyDelete