Wednesday, May 22, 2013

Varşovia - impresii part 3



pozişoara asta cu floricica iar îmi place :>



nişte chiciuri - crecă vreau să-mi iau o (!) păpuşică de asta, da' poate nu musai din Polonezia... am văzut mai multe chestii rusofile prin peisaj. :-)


poate nu vă e clar ce vedeţi mai jos: mainly un evreu cu un bănuţ! se vindeau în oraşul vechi, au venit două profe rămase paf (<-- este expresia asta în româneşte??) şi făceau mişto, că să-i ducă şefei de catedră de la ebraistică un aşa ceva. bine, io crecă ăia care le vînd (sînt mulţi turişti evrei) habar nu au că obiectele astea sînt măcar un pic aşa ofensatoare.
am aflat de la colegul meu de serviciu, care s-a născut şi a trăit în Polonia într-o familie germană şi a fost traducătorul nostru în excursiune, că în mai toate casele din Polonia se găseşte cîte o statuetă de asta, pe post de "sporul casei", talisman să te umpli de bani.






5 comments:

  1. Clatita aia arata intr-un mare fel de balesc uitandu-ma la ea. In schimb chestia aia ruoz cu ou in ea... Apropo, ce-i?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tot io, ca am citit ca-i bors de sfecla :D

      Delete
    2. mie imi pare a supa crema cu evident, sfecla.
      La mine acasa se face bors :),. culoarea asemanatoare iese de la smantana,spre deliciul fetitei ;)

      Delete
    3. gata, am cerut ajutorul unuia din colegii mei polonezi, si mi-a zis ca ceea ce ai mancat tu acolo este:

      http://easteuropeanfood.about.com/od/polishsoups/r/creambeetsoup.htm

      Voi incerca si varianta asta ;) ca mai am niste sfecle in frigider ;). Culoarea e apetisanta, modul de servire cu ou e prima data cand il vad. A zis ca se prepara cu smantana dar si cu iaurt(e mai lejer, de vara).

      Delete
    4. Miki, clătita nu fu spectaculuasă, borşu' o fo mai drăguţ.

      Arakelian, am găsit ce-am mîncat noi, de fapt s-a chemat în doo feluri, prima oară a fost ngkjfdhgjkfsdhgkj supa şi a doua oară, arăta idem, dar se chema Chlodnik şi uite reţetă alternativă:
      http://www.tastingpoland.com/food/recipes/cold_borscht_chlodnik_1.html
      şi da, mi-amintesc că am recunoscut şi eu gustul de castravete care mi se pare foarte interesant într-o supă ciorbă borş şi mi-am amintit că am gustat (ez in într-un mini păhărel) în Görlitz o supă rece de castravete şi a fost senzaţională.

      pipăăăl, nu mai folosiţi aluminiu! :D

      Delete