Thursday, August 29, 2013

Zi de vară pînă-n seară

21 august 2013, Frankfurt şi pe-aproape de casă.

Unul din cei doi dinozauri din faţa Muzeului de Ştiinţe Naturale Senckenberg, acum fan Eintracht (echipa de fotbal locală, fix acum are meci, P. e pe stadion). A i c i puteţi vedea cum l-au îmbrăcat (link pe facebook, am verificat, merge şi fără cont, click spre stînga pentru vizionarea cronologică, hihi.)


Reclamă simpatică la un radio local (?), care zice, cred, "Statul ascultă? Pe bună dreptate!" Mă rog, e ascultă cu sensul că hăhă spionaj blabla. Mi s-au părut curajoşi ei aşa.


O fostă clădire a universităţii, care va fi demolată în curînd. Nu ştiu cînd anume, dar e pregătită pentru marea lovitură.


Phii, Bockenheimer Warte, am citit pe undeva că e cea mai mişto intrare de metro din lume, uel. :) Şi cu autobuz turistic, de obicei sînt goluţe. Am aflat totuşi că nu e chiar (!) aşa de scump să mergi cu el. 15 ioro sau aşa ceva. Am avut impresia că 35 sau poate o fi fost 35. Tre' să merg şi eu. :) În clădirea aia din faţa macaralei lucru eu. E urîtă rău. Sper s-o dărîme şi pe ea după ce ne mutăm. Sînt vreo trei macarale acolo. Le-am privit mai cu atenţie după ce nu m-am uitat cu atenţie la o emisiune care investiga în ce condiţii se poate răsturna o macara.


Intrarea la metrou din x unghiuri. Pînă vă plictisiţi.


Un copac cu flori. Ăăăă, cu rochiţă. Pentru doamnele mai talentate dintre noi. S., eşti pe ţeavă? :-)


Vai, da' ce bine că mi-ai pus nişte perne, că nu mai aveam unde sta!!! Da, vedeţi bine, arsenalul nostru de perne pentru terasă are cît mai multe culori cu putinţă. Şi pisică asortată la canapea.


10 comments:

 1. Faina idee, un vagon vechi bagat în pamânt!!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Da, foarte faină, m-a şocat numai că a durat cam mult pînă am reperat şi eu ieşirea respectivă. Nu era în drumul meu, era la 10 metri de drumul meu... Studenţimea e mereu pe fugă, ăsta-i adevărul. :)

   Delete
 2. Când mai vin la voi, vreau musai să văd stația aia de metrou :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mai ales că-ţi place aşa mult Frankfurtul :P. Întrebarea e cînd mai vii! :> Te duc, te duc, numa' vino! :-)

   Delete
 3. vio zice: "În clădirea aia din faţa macaralei lucru eu. E urîtă rău. Sper s-o dărîme şi pe ea după ce ne mutăm. Sînt vreo trei macarale acolo. Le-am privit mai cu atenţie după ce nu m-am uitat cu atenţie la o emisiune care investiga în ce condiţii se poate răsturna o macara."

  vera zice: te mutzi?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Vera, planul e să se mute universitatea cu toate acareturile în alt cartier, destul de aproape. Mutarea a început, dar mai durează pînă se trambalează biblioteca, de ex. Iar Seminarul de Ebraistică s-a mutat acum dintr-o clădire foarte faină (care a fost... retrocedată Muzeului Senckenberg) în clădirea de lîngă, foarte nasolaşă. Adică puteau să pună osu' şi mintea la contribuţie şi să-i mute direct unde vor fiinţa după 2017 or smth. Aşa, îi mută din 2 în 3 ani, urît.
   Io personal nu mă mut (deocamdată!) :))

   Delete
  2. Aha. Bine. Bine si ca se muta scoala, daca batimentu e mai misto, bine si ca nu va mutatzi voi, nu prea imi paretzi in luxuria financiara in care sa avetzi banutzu sa va luatzi ceva similar, si cu curtea si gradina pe care le avezti acush si cu EMMM (am zis bine numele persoanei?).

   Delete
  3. da, Vera, nu stiu sa intentionam sa ne mutam noi cu Caselu´ cu tot :), da, EMMM e corect :> si da, e o persuana, da´ nu se stie niceodata.
   cu mult noroc, termin studiile nainte de-a se muta dumnealor. :>

   Delete
 4. vai de mine, copacul ala e imbracat in tricotaje?
  Magnific, de altfel :) . Mi-ai dat o super idee.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Arakelian, da. S-a pregătit de sezonul rece copacul ăla. Acum îmi dau seama că de fapt şi dinozaurul poate tot de asta s-a îmbrăcat.
   Uite, ăla mai micu' avea fular astă iarnă: http://thelovesofjudith.tumblr.com/post/41307406455/23-01-2013-wednesday

   Ce idee? Ce idee? :-)

   Delete