Saturday, February 1, 2014

Căselu' sez hai

Eleo evriuan.
M-am gîndit să vă mai zic ce mai face Căselu' şi anume joia trecută i-a scos stăpînă-sa firele şi i-a mai făcut o vitamină. Şi azi idem cu vitamina, că a sunat-o ieri P. şi ea i-a zis să venim. Acu' nuj dacă chiar era necesar - aşa a considerat şi Căselu' şi s-a cam supărat, a vomat cu mare entuziazm de trei ori în coş, care e un record. Dar mîncase consistent, oa.
Acuma, noi n-o prea vedem mîncînd în disperare, dar produce scaune foarte satisfăcătoare (haha), de unde rezultă că mănîncă bine.

Am scris într-un comentariu la unul din posturile mai vechi despre cînd o să iasă afară la iarbă verde Căselu'. Reiau aici.
Cele trei săptămîni în care n-a avut voie oficial au trecut sau se împlinesc duminică (nu mai ştim dacă erau de la operaţie sau de cînd am luat-o acasă de la clinică).
Stăpînă-sa ne-a sfătuit să mai aşteptăm, din mai multe motive:
- era încă foarte/destul de slabă
- şi slăbită, să se mai întremeze după operaţie, să n-o pape un cîine, ea crezînd că e la fel de vitează ca înainte şi eventual să nu fie
- să-i mai crească blăniţa (să nu răcească la rinichi!)

Azi ne-a zis că îi creşte blana foarte fain (dar foarte lent, părerea mea, nu că aş şti cît de repede creşte în general blana...) şi că a pus un pic de grăsime pe ea. Ole! :) I-am mai povestit noi că nu pare să aibă vreo problemă la sărit pe pervaz, cu canapelele şi fotoliile n-a prea avut de la început.

Meniul lui Căselu' este în continuare:
- crănţănele
- sosuleţ de la hrana umedă, foarte rar şi puţină carne
- cremă cu vitamine (1) şi cremă cu malţ (1) - cantitatea pe care ar trebui să i-o dăm zilnic. Noi i-am dat şi mai mult, dar o să fim cuminţi pe viitor. Acum două seri Căselu' avea ochii cît farfuriile şi se fugărea prin casă, de ziceai că-i un căluţ. (Nu-i trebuia la toaletă. :-) ) (1) adică un tubuleţ de 15 ml, care îi place foarte.
- apă, nu în ultimul rînd. Bea cu toane, ba singură, ba pe bază de deget. :)

Îi doresc foarte tare să fie frumos afară şi cald (ieri era un sooooare şi am fost cît pe ce să-i redau libertatea, dar la 3 grade m-am abţinut) şi să îi deschid uşa să zburde pe imaş. :-))

În altă ordine de idei, yours truly are examen la Introducere în teoria literaturii franceze. Marţi la ora 18:15. Ce oră e asta?! Da, exact! Cu învăţatul merge slăbuţ spre slăbuţel (!?), de aia aveţi parte de postul ăsta.

Ştiu că e cam mult ce visez eu, dar sper să-mi trimiteţi loţ ov vaibz la egzamen. Mersi dinainte! :)))

(În altă altă ordine de idei, am reuşit să scriu cele două eseuri săptămîna trecută - cel neimportant a fost notat cu nota maximă haha, dar la obiectul la care l-am scris voi primi "bilet de participare" (as in iau credit points, dar e fără notă.) Eseul celălalt contează! Nota de la eseu şi nota de la examenul de marţi se adună, se amestecă etc. :) şi media va fi nota "din catalog". Bine, la facultate nu e cu catalog. Cred. Doresc să mulţumesc echipei internaţionale care mi-a corectat eseurile. Canada, I'm talking to you 2! ;-) )

LE Pentru cine interesează şi citeşte doar aici:
la eseu am luat 14 puncte din 15 posibile.
la examen am luat 7 puncte din 15 posibile.
media a ieşit 11 puncte. Nota pe care mi-a trecut-o proful pe bilet a ieşit 2. Care e okeiş. Maxima fiind 1 şi minima pare-mi-se 4.

10 comments:

  1. Ma bucur ca micuta e bine spre exceptional si-i doresc rabdare pana se face caldut afara sa poate zburda.
    Tie iti urez succesuri la examenul ala de-l dai seara.

    ReplyDelete
  2. Miki,
    sărumîna bodaproste! :)
    :*

    ReplyDelete
  3. eu am rămas încruntată de la teoria literaturii franceze. mă duc să iau un antistress. despre tine,cred că nu ai încrețit sprâncenele. Go, Vio, go! Și go, Căselu¨, go!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ayayay, Monica, sorry de antistress! senks şi senks! :-)

      Delete
  4. Daca te ajuta(probabil ca nu), afla despre mine ca stau la fel de prost cu invatatul. Am de pregatit introducerea la o lucrare pentru marti la 18.00h ha ha(sa dezbat un text si sa-l leg de o opera pe care sa mi-o aleg eu de la muzeu)... si nici un chef. Imi fac curaj sa termin textul de puricat(e cam uratel) asta seara ca sa vad maine ce scriu in introducere, de la ce colt il apuc adica...
    Dar nu se compara cu un examen, nu. Deci bafla maxima, tin pumnii stransi, bine ca e decalaj orar, altfel ar fi greu. :))
    Iar pentru ultimul punct, "de rien". :)

    Pupicim un Casel cu blanita care creste.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cora_,
      spor maxim şi ţie!
      Căselu' pupiceşte înapoi. :)

      Delete
  5. Hai!

    Literatura franceză are altă teorie decît celelate literaturi ale lumii?

    ReplyDelete
  6. LP,
    du iu spic chetiş?! :O oaaa!
    Literatura franceză are o teorie a ei :), da' io nu ştiu niciun fel de teorie a literaturii, de aia treaba e ca să zic aşa gruasă! :) :-ss

    ReplyDelete
    Replies
    1. no offense, dar ce e aia teoria limbii franceze? Adica unde e teoria? ca eu stiu c are 100 de reguli la gramaire si 1000 exceptii :)

      Delete
  7. Arakelian,
    e a literaturii, nu a limbii. :)) nu că chiar ar fi o diferenţă covîrşituare, da' orişicîtusi. treaba e în continuare fff gruasă.

    ReplyDelete