Friday, February 28, 2014

It is on

a fost motto-ul meu ieri. Acum sînt mega frînta si ma fac ca muncesc. Examenul a fost uel nu foarte greu, dar foarte foarte foarte mult de scris. Par egzanpl, la întrebarea 1 (din 4, la partea de teorie, parca) la 1.a. si la 1.b (!) era specificat, la fiecare, orientativ, de raspuns cam o pagina. WTF!!!
A mai fost cel putin o întrebare cu "cam o pagina", vreo doua cu 2-3 fraze si 3-4 fraze. Aia cu 2-3 fraze a fost amuzanta. Era cam asa "Cînd a fost scrisa Mishna si cine este autorul ei?" De ce sa ma pui sa scriu 2-3 fraze, cînd pot sa raspund în una nu prea pricep, da´ ma rog, creca aici ideea era sa nu scriem un roman.
Si a mai fost una cu 3/4 de pagina! Deci creca în afara de asta cu 3/4 pagina, cam toate au avut subpuncte. Adica sa nu ne plictisim cumva.

Deci teorie sa ma scuzati a fost c*calau.

Si de tradus stiam ca o sa fie multisor. A fost mai mult decît ne spusese!!!!!!!!!!! Si, din nefericire, putinele chestii pe care le stiam nu s-au nimerit printre alesele profei.
Dar, truth be told, fragmentul "cunoscut" a fost fezabil (citisem dimineata traducerea si ma uitasem fff vag pe cuvinte), iar cele "necunoscute" (alea facute de noi acasa) au fost doua!!! Nici nu m-am prins din prima, ca oricum era cam groasa treaba, ca din primul n-am înteles o iota, cînd m-am prins ca iote spatiul asta înseamna ca mai e ceva/altceva aici... Si deci fragmentu´ doi l-am bulibasit (!) asa cît sa nu zic ca nu l-am facut deloc.

Io sper fuarte fuarte fuarte intens sa trec... Se va vedea saptamîna urmatoare... Alei! Evident, va zic! Si sarumîna mult pentru pumni tinuti etc.!!!

Weekend fain! Vine primavara!!! :)

Am aflat de doi colegi care au picat Biblia, chestie care m-a uimit, chiar mi s-a parut super easy acolo. Si de doua fete care au picat ziarul. Doi colegi au luat Biblia, un coleg dintre ei a luat si ziarul.


8 comments:

  1. gataaaa!! sa curga berea, pralinele ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ce-mi mai place cum sună ” au picat Biblia” sau ”au picat ziarul”!
      și acum relaș!

      Delete
    2. bizar, nu pot să răspund direct la comentariul lui arakelian. uel, încerc aici.

      arakelian, mi-am luat seminţe!!!! (nesărate, 4 pungi... :D)

      Monica, mie-mi place şi mai mult cum sună "au luat Biblia" sau "au luat ziarul". De fapt mai ales asta din urmă, îmi imaginez cum ar ateriza un cititor neavizat pe acest blog pour les connaisseurs şi şi-ar zice alei (mda, cititorii mei vorbesc şi mai ales gîndesc cu alei, ca şi mine), da' asta e falită rău, dacă scrie cu aşa entuziasm că a luat ziarul. Oare cît de scump poate fi un ziar ca să scrii asta pe prima pagină??!?!

      :>

      Delete
  2. Iete, ca fu bine pan' la urma! Congrats, duduie! Esti cea mai tare din cate cunosc (ca si limba aia e cea mai grea, din cate-mi dau seama!)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Am rulat, Miki, ce să zic! Noroc de fanii mei zgomotoşi şi de căruţa de pozitiv vaibzuri! :D
      :*

      Delete
  3. Chiar, cum suna: Am avut examen la ziar. Am avut si la biblie... :)

    Bai, noua ne-a trimis profa email joi ca a pus rezultatele de la examen pe situl de rezultate. Hihihi, dar nu le putem vedea! Eu, care-mi verific mesajele de scoala din joi in pasti, am vazut mesajul abia ieri, oricum. Mai aveam unul in care profa ne zicea sa revenim in 24 de ore, ca nu ne poate trimite mail la fiecare cu notele.
    Dar nici acum nu le vedem. Daca nu eram asa relaxata de la batranetze sau de la zen, aveam timp sa mor de curiozitate. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cora_,
      ca la ultimele mele rezultate, unde am luat 11. Mulţumesc, adică cît?!?! Am aflat joi, cînd am fost la secretariat să-mi ridic rezultatele, 11 însamnă 2. Na bun.

      Sper că între timp s-a remediat situaţiunea cu nota la tine! :D

      Delete
  4. Ah, da, a trebuit să mă gîndesc la tine cînd am văzut subiectele la examenul ăsta: profa putea pune nişte întrebări mult mai mijto, da' s-a limitat la litera cărţii, toceală şi mai ştiu eu ce. :( Trist, clar!

    ReplyDelete