Tuesday, April 15, 2014

O mio babbino caro

Dragilor,
(în ideea că mai vine din cînd în cînd vreun domn pe aici) am scobit măreţele arhive ale acestui blog în căutarea unui link spre titlu, nimic. Cer foarte pardon dacă el este acolo şi eu doar n-am dat de el.

Unu la mînă, io credeam că şlagărul ăsta se cheamă ceva cu bambino!!! Am aflat acum că nu, traducerea de pe wiki e (literal) oh my dear papa/(singable) oh my beloved father. E o arie splendidă (ha!) din opera Gianni Schicchi (1918) de Giacomo Puccini. Wikipedia ştie mai multe.

Doi la mînă, ascultaţi versiunea

--->>> asta <<<---

por favor. Amira Willighagen, la vremea respectivă posesoarea a 9 anişori, a cîştigat ediţia din 2013 a concursului Hollands's Got Talent. De obicei îmi dau lacrimile cînd o aud. :-)

Dacă (nu) v-a plăcut, puteţi să continuaţi cu:
Angela Gheorghiu (1)
Anna Netrebko (2)
Montserrat Caballé (3)
Maria Callas (4)

(1)
(2)
(3)
(4)

Bonus pentru cine chiar are chef şi răbdare: Andrew De Leon (America's Got Talent) - puteţi asculta de la minutul 2:07 pînă la 3:15, dacă doriţi să săriţi peste prezentări. E pe bază de standing ovation/s din partea juriului, nu vă lăsaţi amăgiţi de fizicul jovenului.

1 comment:

  1. din cele 5 versiuni (toate perfecte, da? ), pe gustul meu ramane Montserrat Caballe. Nu are nici tempo-ul micutei Amira, nici profunzia Mariei Callas, ci .. are amprenta personala.

    ReplyDelete