Saturday, February 7, 2015

Ah da, şi o recomandare! cu LE lung

Fata asta m-a uns la inimă. :)

LE Nu ştiu cum sînteţi voi, dar eu voiam să donez ceva de deja cîţiva ani de zile! :emoticon foarte ruşinat, că nu am făcut-o deja de cîţiva ani de zile: M-am luat mereu cu altceva şi nu m-am gîndit permanent la a dona, dar în ultima vreme am vorbit şi cu P., care e activ lunar pentru Greenpeace de cînd îl ştiu, şi uel în seara asta abia m-am mobilizat, dar am făcut-o!

Dacă sînteţi în căutare de... "cauze", iată alegerile mele:)

A. Mall Of Shame - dacă nu ştiţi povestea, daţi în gugle, un grup de muncitori români au fost duşi cu preşul, puşi la muncă şi neplătiţi. În Germania, în Berlin, în 2014! Pentru că întîmplător am făcut interpretariat (şi) în domeniul ăsta, m-a mişcat foarte tare soarta lor. Ei îşi aşteaptă în continuare banii care li se cuvin pentru munca depusă; au nevoie de susţinere financiară pentru a avea un acoperiş deasupra capului şi a nu leşina de foame. (Aş fi preferat să aibă şi PayPal. :) )
linkuri:
1. aici.
2. pe Facebook, cu siguranţă găsiţi şi linkuri în română dacă vă plimbaţi pe acolo. Am găsit o poză în română. :).

B. Canisa e.V. - Hilfe für rumänische Streunerpfoten - o cunoştinţă de pe Facebook-ul lui P. repostează imagini şi posturi de-ale lor. Animale din România, rămase fără stăpîn şi tot felul de cazuri de genul ăsta. Asociaţia încearcă şi să le găsească un "binefăcător" care să doneze în mod regulat pentru animalul x. Sau să-l adopte. Chiar şi internaţional. Pentru cine nu înţelege germană, nişte oameni de bine s-au adunat şi ajută prin donaţii în bani, hrană, medicamente etc. Dacă nu mă înşel, se ocupă cît pot de zona Bucureşti. :) Mi-am zis eu aşa că, dacă nişte străini pot să ajute cumva să le fie mai bine animalelor din .ro, cred că pot şi eu. :) Au şi PayPal.

CSantuario Wings of Heart - tot de pe Facebook, dar cred că cineva dintre ai mei a postat ceva. Iată cum traduce google.translate descrierea de pe site-ul lor:

Wings of Heart is a sanctuary offering rescued animals from the food industry or any form of abuse a second chance. We dedicate all our efforts to rescue, heal welcome and how many victims as possible, since their extreme situation requires all our strength and solidarity with their lives.

Our mission at Wings of Heart is to provide a safe home for farm animals that have no place in most shelters.

Since many of them come from the devastating industry meat, eggs and milk, we understand that respect for their lives, apart from giving them the opportunity they deserve is promoting a vegan lifestyle as the best way to prevent death and suffering .

Aici sînt informaţiile despre conturi, PayPal etc.

D. Citisem într-un ziar gratuit din Frankfurt despre un tînăr marocan bolnav de inimă venit în vizită la o mătuşă şi care a aflat că 8% din inima lui funcţiona... Suma care îi trebuia pentru intervenţie nu era uriaşă, am pierdut ziarul, am căutat pe net, lumea s-a mobilizat, acum are un defibrilator şi probabil că va face peste cîţiva ani un transplant. Comentariile pe care le-am citit iniţial m-au (o să optez pentru) derutat, gen da' de ce nu se duce la fraţii lui în Emirate, să-l ajute ei? Nu reţin dacă era înainte sau după Charlie. Dacă n-a fost extrem de clar la începutul LE, eu îmi aleg "cauzele" (cauze se zice, nu??), dar rămîn doar cu gîndul la a face o faptă bună. Pînă azi.
Bun, cum marocanul era rezolvat, am mai scobit pe acolo (!) şi m-am dus la Unicef, unde la scop am ales "unde e mai mare nevoie". Au şi ei PayPal.

Mulţumesc, Smilla! :):*6 comments:

 1. Ooooo, da, asta da recomandare!!!! Stii daca fata locuieste in India? N-am avut timp sa ma uit mai mult pe blog, dar o sa revin.

  Merci Vio.

  ReplyDelete
 2. Cora_,
  mă bucur că ţi-a plăcut! Smilla predă spaniola în India, dacă nu mă înşel. Deci da. :)

  ReplyDelete
 3. Vio, o stiu pe Smilla de ani si ani, de vreo 2 ani nu mai citesc si nu stiam ca a plecat, dar e, intr-adevar, o tipa foarte misto. Ma bucut de toata chestia cu ea, tu, donat, etc. Plus ca ea a avut curajul sa plece la capatul lumii...
  Intzeleg ca studiile tale merg, cu mici aventuri, dar in directzia corecta, brava! Da nu imi faceam mari griji, cum stii ca tzam mai zis.
  Si mi-a placut ca Domnu e activ la Greenpeace, care habar n-aveam si nu stiu de ce ai tzinut secret...

  ReplyDelete
 4. Vera,
  sînt de acord cu tine, Smilla rulz! :D
  Vedem cu studiile mele... greeeeu la deal! :) Mă duc mîine să văd de un loc de practică. Da, şi asta am în program/ă. :-s
  Domnu' e activ în sensu' că le virează o sumă acolo, nu se leagă cu lanţuri la Polul Nord. :) Se pare că pînă acum n-am considerat menţionabil aspectul. :)
  Bine-ai revenit! :)

  ReplyDelete
 5. Sa stii ca nu e o chestie personala. Dar majoritatea blogurilor pe care le citeam zilnic acum citziva ani au intrat toate in hibernare profunda. Si, dupa luni/ani de controlat zilnic ce si cum, m-am plictisit si nu mai intru pe bloguri. Decit asa, pe vreo 3-4, o data la 3-4-6 luni... Asa ca nu stiu daca am 'revenit'.... In plus, absolut toata aceasta lume de bloggeri a complicat sistemul de postat comentarii (tu inclusiv, care ma obligi sa dovedesc ca nu sint robot), ceea ce: 1. ma enerveaza peste poate 2. in unele cazuri nu stiu cum sa fac 3. in alte cazuri, nu pot (cyberretard and all that jazz)

  ReplyDelete
 6. Vera,
  se mai schimbă lumea, şi cu ea şi blogării. :) Şi-or fi găsit alte activităţi... Dar cunosc sentimentul, nici eu nu mă omor să intru pe bloguri pe care nu se mai întîmplă nimic, dar nici nu mă îngrămădesc să scriu eu muuult mai des, ca să nu fac ca ceilalţi. O fi fost şi blogăreala o etapă, care poate s-a încheiat şi/sau se încheie... :)
  Cît despre comentat, ce e acum cu "nu eşti robot" mi se pare că vine direct de la blogspot, am observat prima oară la Cora_ pe blog şi mi-am zis mmm ce-o mai fi şi asta, dar la mine a funcţionat cu click acolo unde zice că "dovedeşte că nu eşti robby" :). Am încercat acum să postez un coment anonim la mine şi a mers. Ce voiam să zic e că e de la blogspot, cred, de la gazda :) blogului meu şi nu mă pricep s-o scot. Plus că într-adevăr sînt multişoare spamurile pe bloguri.

  ReplyDelete