Tuesday, April 7, 2015

După 4 ani! (post lung crecă)

Întîi şi întîi aş dori să vă zic că am ditamai reclamaţia la cine a inventat vacanţele!!! Se termină!!! Nu mă mai joc aşa. (Vorbesc de perioada aia de timp dintre semestre, nu de concedii, care suferă de acelaşi lips, din cîte am auzit.)

Lunea viitoare începe semestrul de vară. Sincer să fiu, nu mi-a lipsit. Mheh. Şi s-a şi văzut, că prestaţia mea pentru facultate, după examenul de arabă, este undeva la 1,7%, ceea ce n-are sens să mai detaliez acuma, da' am nevoie de mai multe miracole divine şi crecă îmi retrag plîngerea de la începutul postului ăstuia, ca să nu supăr pe nimeni... (!!!) (!!!!)

***
Duminică m-a întrebat P. ce citesc şi i-am povestit un pic de Sefarad, mulţumesc pe această cale sufletului nobil care mi-a trimis cartea, xoxo!! Şi cum îmi bate mie inima tare tare de tot cînd citesc de Madrid şi cînd mai şi recunosc vreun alt nume pe acolo, pe unde am fost şi noi.
Căci da, cum oi mai fi zis pe aici acum ceva timp, Madridul a fost prima mea dragoste spaniolă. De care m-am despărţit cu lacrimi în ochi, chit că plecam spre Barcelona şi ştiam că Barcelona e mai faină decît Madridul! (din auzite)

Si aşa am ajuns să ne amintim de excursia la Barcelona. Pentru P. definitoriu este: "oraşul cu catedrala pe care n-am văzut-o".
Eu: - Adică cum? Că mie îmi vin acum în minte două pe care le-am văzut.
P.: - Aia a arhitectului celebru mmm!
Eu: - A, da, unde am ajuns la ora închiderii. :)))

Adevărul este că au rămas atîtea chestii de vizitat "data viitoare" mai peste tot pe unde am fost, că faptul că Sagrada Familia e pe listă ar putea da impresia că a fost intenţionat, cînd de fapt n-a fost aşa.

Unde voiam să ajung: ce-mi amintesc eu din Barcelona, după cei 4 ani din titlu.

***
Cînd spun sau gîndesc Barcelona, mă apucă o mare foame, pentru că prima asociere pe care o fac este cu restaurantul unde am mîncat în fiecare zi, uneori şi de două ori pe zi. Princesa 23, de pe Carrer de la Princesa, care văd acum că e închis (!!!) şi aproape că nu mai vreau să mai scriu mai departe, dar poate reuşesc cu un efort.

- hotelul nostru Barcelona Colonial în care mi-a stat puţin inima-n loc, de ce frumos mi s-a părut
- catedrala din oraşul vechi în faţa căreia am stat la taclale cu Ana gravidă
în faţa căreia era un talcioc de unde am cumpărat un medalion pentru bunica mea care mi-a amintit de medalionul pe care-l purta ea la gît
într-o curte interioară a căreia era un (h)eleşteu şi erau şi nişte gîşte. Catedrala asta m-a impresionat maxim!
- un magazin cu insigne tot în oraşul vechi (din alea de pe vremuri, cu un ac şi "căpăcel") de unde am cumpărat una cu o broască ţestoasă pentru un prieten de-al lui P., care a primit insigna în februarie 2015, pentru că aşa sînt eu de organizată... şi unde am vorbit cu proprietarul într-un fel de spaniolă super interesantă presărată cu expresii din telenovele sud şi central americane, că de fapt de acolo ştiu eu spaniolă, ca să spun tot adevărul şi numai adevărul
şi pe linia asta, cum am convins pe cineva într-o farmacie în aceeaşi spaniolă să-mi dea un antibiotic într-o sîmbătă seara, că mă durea o ureche şi antibioticele se dădea doar cu reţetă şi eu nu aveam :>
- Rambla cu o piaţă senzaţională şi cu o librărie din care am cumpărat-o pe Rutu Modan, pe care am citit-o de curînd :))
- un magazin cu cele mai parfumate ceaiuri, de care am tras cred că pînă anul trecut... :)
- o plimbare nocturnă cu Doro şi Dragoş spre statuia lui Columb şi iahturile uriaşe din port
- un magazin de unde am cumpărat halviţă, unul de unde am cumpărat baclavale (vînzătoarea era arăboaică), unul cu jucării de lemn, unul ţinut de indieni/pakistanezi, de unde am luat tricouri turistice :>
- excursia clasică la stadion, cu ocol la o mănăstire pe un deal (nu din cele celebre), nişte terenuri de tenis, un cimitir etajat lîngă stadionul şi muzeul FC Barcelona, unde erau multe pisici
- cea mai veche sinagogă din Europa (?), Muzeul Ceramicii, papagali în copaci
- un soare orbitor
- nişte piaţete grozave în oraşul vechi, undeva era un Irish Pub
- nu mi-am luat o geantă cu model cu mere şi mi-e încă un pic ciudă
- baloane uriaşe de săpun într-o curte de biserică

***
Cam atît acum. Fundalul muzical pentru mine a fost "I left my heart in San Francisco" în varianta Westlife. :) Din păcate nu planificăm curînd o altă excursie acolo. Din prea multe motive (mostly studioase, financiare şi alte destinaţii pe listă).

***

PS Roşuvertical ne zice totuşi să vedem ceva înainte de-a vizita Barcelona. :)

6 comments:

 1. Bai deci cum sa fii in Barcelona si sa maninci in acelasi loc in fiecare zi? Sa nu se mai intimple!

  Fintina aia cu gistele chiar asa se si numeste, Fintina gistelor, sint 13 la numar, cica ar reprezenta virsta la care a murit Eulalia, o martira, cea de la care isi ia numele catedrala.

  Multam de mentiune!

  ReplyDelete
 2. roşu vertical,

  io mersi de coment, deşi mă cerţi, da' aşa nişte amintiri senzaţionale am de la Princesa aia, că tot acolo m-aş duce, la sigur. te pui cu nebuna? :D

  ReplyDelete
 3. si eu vreauuuuu :((((
  offf, ce mi-ai facut????

  ReplyDelete
 4. ay, Coco, 1 la mînă, nu am idee de ce, comentariul tău nu a venit pe mail! :O noroc că l-am văzut întîmplător. 2 la mînă... acum mă uit pe excursia ta la Roma, ce mi-ai făcut tu mie?! :))
  mulţumesc că ai dat un semn pe aici. :)

  ReplyDelete
 5. ma gandeam eu acum ce amintiri am de la Barcelona si a rezultat asa: primul Advent petrecut in maneca scurta, uimire maxima la Sagrada, dupa care orasul a palit subit, caci ceva mai minunat decat catedrala aia, cu jocurile ei de lumini si umbre, a fost greu sa mai gasim. dar si: am mancat minunat la piata, am cumparat niste ceramica fabuloasa care a declansat o colectie, m-am mirat cat de asemanatoare e catalana cu romana :)). una peste alta, grozav de bine ne-a fost! ah! da! si hotelul ne-a intampinat cu sampanie! ole!

  ReplyDelete
 6. Zazu,
  mă faci acuma să mă înverzesc :) că n-am intrat în Sagrada Familia. next time! :D ne-am luat şi noi nişte ceramici de acolo, doo, la ora aia ne-au plăcut idem ambele, cînd am ajuns acasă ne-am gîndit mmm cu ce s-o cadorisim pe mama-soacră in spe la ora aia :), P. a avut ideea să îi ducem ceramica să-şi aleagă ea unul din obiecte. în clipa în care ea a zis "ăsta", P. şi-a dat seama că fix "ăsta" îi plăcea şi lui mai mult şi aia a fost, nu i-a zis maică-sii nuuuu, ia-o pe cealaltăăă. o mare dramă! :D:D

  ReplyDelete