Wednesday, March 30, 2011

Barcelona 1+2+3

Monica parca intreba daca-s amintiri sau liveblogging:-) amintiri de acu o zi sau doua, intru din cind in cind pe net de la un icafe.
:-)
Ha, la icafeul asta cele doua taste enter au functii diferite! Acum nu mai merge nici una! Ole!

Sau sint eu la furat tehnic vorbind.
Ajuns cu greu la hotel, pentru ca nu stiam ca Barcelona n-are metrou de la aeroport, luat un autobuz gratuit de la un terminal la altul, de acolo un tren foarte incet, de la Passeig de Gracia alte bilete si doua statii de metrou pina la Jaume I cred, pe unde stam noi. Enervant ca uneori cind schimbi metroul e foarte mult de mers de la un tren la altul, cam ca in unele gari din Paris. Si uneori nu sint scari rulante, cind ai valize nu e chiar amuzant.

Hotelul e foarte fain, camera splendida, balcon minuscul, n-am avut sapun in prima zi!!! si unul din prosoape a fost in mod sigur jegos (nici eu nici P. nu folosim fond de ten sau diverse machiaje).
Ne-am intilnit cu Doro si Dragos si apoi si cu Ana la Cafe Zurich (citisem din ghid ca e buna ca punct de intilnire). Citeva ceasuri au trecut ca vintul si ca gindul, Ana s-a retras, c-o prinsese frigul, noi patru am mers si ne-am intilnit cu Claudia, o prietena de-a lor, care ne-a dus la un restaurant fain unde-am baut sangria si-am papat diverse chestii, in sfirsit, destul de specifice. Ne-a placut asa de bine, ca si ieri am fost acolo in doi:-).
Claudia avea a doua zi examen, deci s-a retras, restul lumii a facut o plimbare nocturna pe plaja:-), ma rog, in port, fain si liniste si placut si caldut!
Pe la 2 ne-am culcat, trezit la 10, pti dej la un mic resto de linga hotel (eu un iaurt si o prajitura!). Ne-am intilnit din nou cu Ana, la o cafea/suc... apoi am vizitat Sinagoga Mayor care e cea mai veche din Europa, ne-a placut mult, apoi cu piciorul la Sagrada Familia, rupti de oboseala, dar ce drum frumos, intors cu metroul, mincat iar cum ziceam la Princesa 23 de pe calle Princesa cred, umblat dupa niste iaurt:-), luat niste vederi si dulciurele, hotel, somn.

Azi din nou cu Doro si Dragos, schimbat impresii despre concert (ei si Ana au fost aseara aici), mincat impreuna acceptabil, ei mers spre universitate, noi la stadionul lui FC Barcelona, cu opinteli, pauza la Palau Reial, f fain, vazut prima oara papagali or smth in copaci:-), cumpàrat vederi:-) din muzeu fara sa intru in muzeu, apoi inca niste puncte turistice prin zona, maaare oboseala, vazut stadionul, apoi un cimitir de linga, trezanteresant, metroul inapoi, librarie, cumparat primul meu comic in spaniola!!! Metralla de Rutu Modan, despre care am citit in El Pais cind veneam de la Madrid, e o autoare din Israel.
Ieri am luat o insigna dintr-un magazin si am vorbit o groaza cu  vinzatorul, azi i-am spus unei vinzatoare ca pe matusa-mea o cheama ca pe ea, chestii, as mai sta, ca ma apuca curajul la vorbit. Oricum, nu ma mai rusinez si intreb niste prostii cu niste greseli de mi se ridica parul in virful capului si imi expira timpul luat aici la internet.
Vineri ne intoarcem acasa. :(

4 comments:

  1. Deci e frumos la Barcelona. Dar Ramblas ti-a placut?

    ReplyDelete
  2. Dar Torre Agbar v-a placut? E facut de un frantuz, nu stiam, obsedati si perversi. Sau Plaça d'Espanya cu spectacolul de sunet si lumini? Si Casa Batlló sau Casa Milà?

    ReplyDelete
  3. Costel,
    Rambla mi-a plăcut, dar mă derutează cînd e foarte foarte multă lume şi mai mult mă concentrez pe păzitul averilor decît pe căscatul gurii:-)

    Dan,
    pe Torre Agbar l-am reperat din avion şi de pe la Sagrada Familia, dar nu l-am văzut de aproape, mie mi s-a părut că are formă de glonţ/glonte... să înţeleg că are o cu totul şi cu totul altă formă! :D
    Din nefericire, restul obiectivelor turistice enumerate de tine rămîn pentru o dată viitoare, n-am văzut nimic. O să-mi tragă văr-miu o muştruluială de n-o să mă văd că nu ne-am dus în parc.
    Dar da, a fost o lecţie despre cîte chestii îţi propui să faci şi cîte chiar faci! :-) Plus că am mai avut o dovadă deosebit de grăitoare a condiţiei noastre fizice, am ajuns în Barcelona mai mult morţi decît vii după marşurile madrilene, aşa că într-un fel e de mirare c-am văzut cît am văzut din oraşul ăsta. Plus că oraşul vechi l-am bătut în lung şi-n lat. Sau îngust. :-)

    ReplyDelete
  4. Anul trecut am fost iar la Barcelona. In aceeasi saptamâna s-a nimerit acolo si Andreea, fata noastra. Nu ne-am vazut, dar într-o seara ne-a dat un telefon sa ne spuna ca vis-à-vis de hotelul Diagonal unde am stat noi, "este un Carrefour în fata la s--a aia de lânga hotelul vostru si gasiti aici si bere româneasca". Vreau sa spun ca un ochi f. tânar vede altfel lucrurile...

    ReplyDelete