Saturday, August 13, 2011

Invenţia secolului

Vine aşa: am fost la-nceputul lui iulie două zile în München, m-am ascuns de ploaie, m-am întîlnit cu o fostă colegă de liceu, apoi, cît mai erau deschise magazinele, hai să mă preumblu un pic la şoping. Urma să merg în România, văr-miu mă rugase să-i fac rost de nişte chestiuţe de încălzit mîinile iarna, am văzut un "magazin cu produse la 1 euro" unde aş fi putut avea noroc, am intrat, n-am găsit ce căutam, daaaar

mi-am luat, pe lîngă alte nebunii, nişte chestii absolut senzaţionale pentru bicicletă (4 bucăţi la 1 euro chiar, care au mirosit înfiorător a chinezării cînd erau noi)


Chestiile senzaţionale sînt cordeluţele elastice cu care pot fixa multe cumpărături în coş, pe înălţime. Azi chiar am cam exagerat, cred:), pentru că îmi cam fugea fundul:-), din cauza greutăţii de pe roata din spate. Dar rucsacul a fost gol, n-am avut în el decît ochelarii, telefonul, cheile şi portofelul, restul în formă de munte în portbagaj. :>


Poate nu pare super mult, dar, de fapt, sînt destul de multe şi destul de grele (pe lîngă accesoriile mele haină ploaie, pantaloni ploaie, pulovăr, eşarfă:D):


- o cutie în care ţin mîncarea la serviciu şi în care azi la cumpărături am îngrămădit

unt
feta
camembert
încă o brînză

- două pungi albaste (haha de la văr-miu), într-una am pus

10 ouă
o sticlă de 250 ml de ulei de avocado (nu ştiu încă la ce-o să-l folosim, m-a întrebat P. eu am zis cred că la salate el a zis credeam că pentru părul tău! :O )
două doze de piper
o cutie de beţigaşe de ciocolată
mozzarella
încă o brînză

- în cealaltă o salată de carne (?)

în coşul propriu-zis au intrat

- o cutie de mîncare uscată pentru pisici 1 kg
- o cutie cu 8 porţii de hrană umedă idem 800 g
- 1 l lapte
- 6x500 ml radler (bere cu suc pentru mine:-s)
- 3 perechi de şosete sport pentru P.
- gumă de mestecat
- nişte tabane
- nişte mănuşi de menaj
- o bucată dintr-un ziar

Sînt foarte încîntată, altă dată mă cocoşam cărînd toate cumpărăturile (sau trebuia să mă mai înfrînez, ceea ce-mi cădea strîmb). Am văzut nişte genţi speciale pentru roata din spate, atîrnă pe ambele părţi sau numai e una, dar mi se par urîţele foc. Mi-aş mai dori un coş la ghidon, hihi.

Colega mea de la serviciu care e mamă are scaun de copil la bicicletă (în spatele scaunului adultului:D) şi a spus că-l foloseşte mai mult ca să îngrămădească diverse lucruri pe el, fericită că are centura de siguranţă cu care le fixează :-) (fiul ei mergînd în general singur pe bicicleta lui).

LE
P. mi-a studiat portbagajul şi l-a declarat tipic românesc. N-am înţeles ce-a vrut să zică, am cerut explicaţii. "Păi cum sînt .pps-urile alea cu maşini supraîncărcate, cu căruţe "ridicate la cer" pe lîngă care calul sau măgarul chiar că par ca un ac pe lîngă un car cu fîn!" Evident că i-am declarat război, după ce mă jigneşte într-aşa un hal! :)

7 comments:

 1. ce sunt alea tabane?
  uleiul de avocado e bun si pentru par:)

  ReplyDelete
 2. în fantezia mea, tabanele sînt nişte "tălpi" pe care le pui din diverse motive în papuci:-) (astea cică sînt bune dacă te ţopăi pe ele, mai menajează trupuşorul meu firav:D)

  (nu ştiu să explic mai clar de atît:D)

  te dai cu ulei de avocado? se foloseşte înainte sau după spălare:)? aş putea să caut în google, e drept! :-s

  ReplyDelete
 3. by the way, daca stiam iti trimiteam eu pernitze din-alea calde pt buzunar, nu le gasesti teoretic decat in sezon, noi le-am avut multa vreme in magazin, fiindca nu s-au vandut :) mai ai nevoie de ele?

  ReplyDelete
 4. nu cunosc termenul talonete.

  mi-ar mai trebui, că nu am găsit, aşa că nu le-am dus:). ei sînt doi, şi cică au o perniţă. acum nu ştiu de care zici tu, văr-miu zicea de un fel care se pune în apă clocotită şi păstrează cumva căldura şi apoi iar se încălzeşte etc. :)

  ReplyDelete
 5. Hmm, vărul tău caută chestii din alea cu gel pe care fie le pui în apă caldă, fie în apă rece? (în funcție de nevoi). Martha are din alea și pot să o întreb de unde le-a cumpărat :)

  Cât despre gențile de bicicletă, mie îmi plac super mult! Tot la Martha le-am testat și m-am îndrăgostit de ele. Sunt f practice și poți să cari mult mai mult, plus, dacă te hotărăști să mergi undeva cu bicicleta (într-o drumeție or smth), sunt exact de ce ai nevoie :)

  ReplyDelete
 6. dacă sînt de mai multe feluri, cred că nu-l interesează de care fel, esenţial e să-i ţină cald iarna (şi vara car!).

  eu am văzut doar genţi foarte jerpelite, evident nu de noi, aşa erau deja pe alte biciclete din trafic şi de asta prefer varianta pe care o am eu acum:>

  nu mai eşti tipsy? eu sînt:>! :D

  ReplyDelete