Wednesday, July 4, 2012

Ceasuri frankfurteze (3/3)

Fotografia tabliţei care mă înştiinţează unde au avut loc reprezentările de teatru în Frankfurt între 1946 şi 1951, după ce în al doilea război mondial fuseseră distruse toate teatrele. Casa propriu-zisă a rămas nefotografiată de mine. :-)




Casa cea modestă din dreapta mai apare în cîteva pozişoare, foarte foarte modestă, mi-a rămas gîndul la ea!


o librărie, n-am intrat, am fotografiat-o de pe partea cu umbra!


iaca!


mi-a plăcut bolta (?) asta; de fapt, accentul ar fi trebuit să cadă pe un blacon umbros şi verde care e undeva în spate minuscul...




casa modestă de la distanţă, bye-bye! :(


o lustră (?) foarte drăguţă, la cea cu năsturei şi colorată toată mă refer :>


într-un bar/restaurant. cam ca la noi acasă :>


următoarele două cu o casă foarte colorată :>



un magazin de brînzeturi - m-a distrat că în vitrină au imaginile destul de cunoscute de la  Nouvelles Images. Vedeţi şi voi dacă merge linkul. Mă rog, eu le ştiam doar ca vederi, astea erau cu siguranţă mai mari.





34,50 EUR biletul la Thin Lizzy ...


iar o cofetărie smth.! tot n-am intrat!!!


cred (!) că o ştiu pe o doamnă care lucrează la croitoria aia. am să cercetez.



ăsta e un magazin de pîine/patiserie/cofetărie, cu loc de consumat la faţa locului.


Ionuca, poate vrei să iei cafea de aici (e şi în Berlin, presupun). Eilles se cheamă şi au (şi) ciocolată. Magazinele lor sînt irl mai drăguţe decît prezenţa lor online, if you ask me...



În zare se vedeau zgîrie-norii, eu de fapt, din cîte îmi amintesc, am vrut să fotografiez o macara parcă, pe care n-o mai reperez acum. Oricum, mă grăbeam la tren/metrou etc. deja. 


Fotografiile din postul ăsta sînt făcute la Schweizer Platz şi în drum spre. Foarte frumoasă zona, parol. N-am prea fost pe acolo, dar voi mai merge! :>
Sper că v-a plăcut plimbarea. Mai am circa un milion de fotografii din ultima lună, poate reuşesc să mai pun. N-aş fi vrut să fie atît de multe fotografii pe post, le-aş fi împărţit în mai multe posturi, dar cumva mi s-a părut că se potrivesc tematic, n-am vrut să renunţ la nimic... şi mă cunosc, dacă din trei posturi făceam şase, probabil concret apăreau pe blog tot maxim trei. Uel.

4 comments:

  1. Deci io votez sa fie cu multe poze!
    Imi place libraria aia (Lumea cartilor?!), ca-mi inchipui ca-n cosurile alea din fata is carti cu reducere, si io la astea nu pot rezista. Iar casele alea colorate si cu "verdeturi" in fata is asa frumoase...

    ReplyDelete
  2. E groaznic, Miki, foarte des sînt cărţi reduse, de x ani cumpăr mai mult decît citesc... plus un talcioc pe ici, pe colo (la noi la librărie este talcioc permanent, plus că au un stand unde sînt cărţi de luat, unele ciudate, altele foarte ok!)

    Să videm cu pozili, azi sigur nu mai, dar cine ştie cînd! (asta ultima e din puţul gîndirii:>!!!).

    În weekend mergem la Bremen.

    ReplyDelete
  3. Ce-as veni la Frankfurt (to live, I mean)! Ai mare noroc. Foarte frumos photowalking-ul.
    Da' mai exista Thin Lizzy?!

    ReplyDelete
  4. Adi, io te aştept, cînd a fi să fie, bine, prefer mai devreme decît mai tîrziu, dar şi mai tîrziu decît deloc. hihi, ce platitiudini! :-)
    Mare noroc, zice parizianca. :P
    Mulţam!
    Thin Lizzy mai există, iaca, da' normal că-ntr-o mmm altă formaţie. :-)

    ReplyDelete