Wednesday, November 6, 2013

Mit der Kamera an der Ostfront 1944 - recomandare deosebit de fierbinte!!!

A ş a se numeşte un film de pe youtube* al cărui link mi l-a trimis S. pe fb, mersi mult mult de tot, dar mai sigur pe mail! Înseamnă "Cu camera pe Frontul de Est" şi tocmai l-am văzut şi m-a impresionat foarte mult.
E un soi de documentar în germană, în mare parte alb-negru, conţinînd imagini filmate de un nene soldat neamţ care, din cîte am înţeles eu, era de meserie reporter (?) în timpul războiului.
Filmul e destul de film pe bune, are 56 de minute, undeva poate pe la minutul 40 e cam ca acum la ştirile din Siria (dau cu presupusul, nu mă uit la ştiri) - mai mulţi morţi după un bombardament în Iaşi (dacă am reţinut corect detaliul ăsta). Linkul se referă la partea a treia şi ultima, primele două nu m-au interesat, că na, nu cred că-s din .ro!
Reporterul (cameramanul?) ăsta filmează retragerea trupelor germane de pe Frontul de Est, probabil pornind din Ucraina, cu mici escale la Odessa şi Tiraspol. Pentru români filmul devine interesant de pe la minutul 15, cînd încep să fie prezentate imagini din Galaţi, Tîrgu-Frumos, Roman, Bucureşti, Iaşi (puţintel de la minutul 31). La final sînt nişte sate din Transilvania, mi-a plăcut foarte mult tot.
Bine, în contextul super trist al războiului.

*chiar am incredibil de multe chestii de făcut pentru facultate (am 11 cursuri pe săptămînă, pardon 10 cursuri şi un seminar), aşa că se prea poate să nu apuc (şi bine ar fi...) să scriu mai mult pe aici. Chiar mă bucur cînd am ce posta, o melodie, un interviu, un ceva. Poze n-am mai făcut. N-am cînd. :) Era o micăcorvoadă şi am renunţat şi la ea. :>

1 comment: