Saturday, November 29, 2014

Ce vrăji am mai făcut!

Ieri am aflat că am trecut testul la arabă de acum două săptămîni, mă rog, bănuiam că am trecut, ieri am aflat nota, 2+. Ca să zică P. clasicul "numai" 2+? :))

Tot ieri am dat testul 3, pe care cică îl trec, dar la mare limită. Adică am rugat-o pe seminaristă să se uite pe el, dat fiind că de ex. la punctul 1, unde am fost întrebaţi de 5 cuvinţele din germană în arabă, nu am ştiu nici unul... avusesem de învăţat vreo 40 şi eu ştiam 7... :D care nu s-au nimerit între cele întrebat, uel. Apoi a trebuit să declinăm 3 substantive, care am zis eu mm a mers bine, ca să mă prind după că am cel puţin o greşeală. Iar la punctul 3, de vocalizat 5 propoziţii şi de tradus în germană. Cred că am vocalizat mai bine decît am tradus, pentru căci nu am ştiut o groază de cuvinte. O chestie am pus-o la ghiceală şi nu a fost ce credeam eu. Am tradus "culorile trandafirului" şi de fapt erau "spinii". :)))

În aceste condiţii... cum ziceam, sper să iasă de un 4 murdărel, dar încă de trecere. Dacă nu ne dă notele vinerea viitoare, o linşez pe seminaristă. Ay. :)

Apoi m-am întîlnit cu o prietenă şi tare bine mi-a prins!

De joi după-amiază eram în tratative cu profa de la tema de luni, poate îmi mai prelungeşte oleacă ora sentinţei (am scris so far două pagini.............!) şi mi-a prelungit-o! Ieri am primit verdictul, nu a fost foarte încîntată, dar eu sînt!

După ce termin aici, mă întorc la draga de temă, dar fără suflul stresului în spate aşa de mare...

Voiam să vă mai zic de Căselu, după primele săptămîni cu tratament homeopat(ic?) a făcut iar analize şi, dacă cele din octombrie erau dezastruoase, cele din noiembrie au fost şi mai şi.
Continuăm cu homeopatia şi pe lîngă ia şi un medicament (lichid, îl primeşte sub pasta ei preferată, deci nu o chinuim să îl înghită) clasic care să menajeze un pic rinichii.
În continuare are infecţia la dinţi, nu avem curaj să o trimitem la operaţie, din cauza valorilor nasoale rău de la analize, vîrsta ei... riscul să nu se mai trezească din anestezie e mare. Bineînţeles că existenţa infecţiei e şi ea o povară pentru rinichi. Să "ţinem sub control" infecţia cu antibiotice e de asemenea neprielnic pentru rinichi. Cumva sîntem între ciocan şi nicovală. Parcă aşa era expresia?

Altfel, capitolul mîncare e cu cîntec. Uneori nu mănîncă deloc, a avut o perioadă în care a mîncat excelent hrană umedă specială, atunci nu i-am mai dat deloc deloc hrană uscată, apoi s-a oprit de tot din mîncat hrana umedă, pe care i-am dat-o în continuare, ca apoi să o arunc în mod regulat, după cîteva zile în care i-am dat de pe deget hrana astronauţilor..., m-am gîndit să o reîncerc cu hrană uscată specială, a reînceput să mănînce. După un timp mi-am adus aminte că îi place mai mult un alt fel de hrană de asta, mai scumpă, i-am cumpărat şi a avut succes. Weekendul trecut a fost iar aproape în grevă şi a avut iar un episod de cistită. Doctoriţa la care mergem de două luni săptămînal a spus că poate nu a fost cistită acum, ci poate a eliminat o pietricică.
De vreo lună aproape are voie afară în fiecare zi, cu mici restricţii, că e frig, şi cînd avem noi de plecat foarte de dimineaţă de acasă, ori o lăsăm cam cu o oră înainte de plecarea noastră afară, ca să aibă timp să se întoarcă, ori e un pic pedepsită pînă ajung eu acasă şi o las. Cel mai mult îi place să se plimbe noaptea. :-s
Uneori, cînd sîntem foarte tehui de cap, o închidem în sufragerie + sala de mese :) + bucătărie (are şi acolo o toaletă), altfel vine uneori şi pe la 1:45 noaptea şi zgreapţănă în dormitor, s-o lăsăm afară. Dar cine s-o lase înapoi în casă?
Cînd sîntem mai puţin tehui de cap, ne sacrificăm şi o lăsăm afară şi apoi cel care s-a sacrificat şi s-a ridicat din pat moţăie în sufragerie pe canapea pîndind uşa de la balcon şi aşteptînd-o pe prinţesă.
Da, sîntem oleacă duşi cu capul. Dar ne e tare dragă dihania. :)

4 comments:

  1. De ce nu ii faceti o usita de pisici si scapati de chin? Cand nu vreti sa iasa deloc afara, se poate bloca.

    Like this one: http://www.petco.com/product/105074/PetSafe-Magnetic-Cat-Flap.aspx?CoreCat=FamilyCrossSell

    ReplyDelete
  2. Ar fi fain, dar pare imposibil. Uşa de la balcon are doar un pic de lemn în partea de jos, în rest sticlă. Uşa de la intrare dă în casa scării...
    La subsol este o uşă pentru pisici, dar sînt alte uşi obstacole pînă acolo. Plus că nu ştiu dacă s-ar mai învăţa Căselu cu o astfel de uşă... Şi fiind ea bătrînică, vreau s-o ştiu la cald după ce îşi face plimbărica, deci dacă ar intra ea la subsol, tot n-aş fi liniştită pentru că 1 n-am văzut-o intrînd (să pîndesc intrarea la subsol sau uşa de la balcon e cam acelaşi lucru, aşa că prefer uşa de la balcon) 2 la subsol e mai frig decît în casă... :D

    Drina, ce mai faci? :)

    ReplyDelete
  3. Vecinii mei, stapanii frumoasei Rose au chemat un psiholog de caini acasa (presupun ca e vreun antrenor ceva, nu stiu cam cum ar trebui sa arate un psiholog de catei), pentru ca Rose e traumatizata de prezenta barbatilor, adica nu-l lasa pe bietul ei stapan nici macar sa-i puna lesa. Iar omul care e cel care si-a dorit caine, vrea si el s-o plimbe. Imi povestea ca sotia sau copii ii pun lesa(pe cei doi baieti ii lasa sa se apropie), apoi el o scoate la plimbare. :)))
    Asa cand ii vezi pe strada totul pare ok. Sa vedem rezultatul sedintelor de terapie. :)))

    Si nu, nu sunteti dusi cu capul sau daca da, nu sunteti singurii. Eu am schimbat programul de la galerie intr-o zi cu cursuri, deschid cu 1/2 ora mai tarziu, sa am timp sa trec pe acasa sa-l scot pe Félix la pipi. Nu c-ar fi musai, dar nu vreau sa-l fac sa astepte. :)

    Sanatate multa lui Caselu si mii de pupici!!!

    ReplyDelete
  4. Chiar sînt foarte curioasă ce le şoptesc la ureche psihologii de animale animalelor. Şi lu' Căselu i-ar fi trebuit...
    Mă ţii la curent cu evoluţia lui Rose, da? :)
    Şi eu mă grăbesc acasă după cursuri, că maimuţel mai nou nu bea decît apă caldă, deci dacă e rece, nu bea şi cînd ajungem noi bea minute în şir, deci clar e leşinată de sete. P. nu vrea să-l rugăm pe taică-su să îi dea apă caldă o dată-de două ori pe zi cînd sîntem noi plecaţi mai multe ceasuri. Mna.

    Mulţumim şi salutări şi pupici mulţi şi spre voi!!

    ReplyDelete