Thursday, May 14, 2015

În care ni se arată cum a fost Vio la Legoland

Continuăm programul cu excursia la Legoland Deutschland, bilete cumpărate imediat după revelion, a trebuit să merg, deşi eram frîntă după compunere şi văzusem că vremea "nu va ţine cu noi" (<- una dintre expresiile care mă enervează la culme :)) ).

Perioada: 1-2 mai. Am fost 4 adulţi şi un minor, toţi într-o maşină, în care am încăput chiar bine şi chiar am şi dormit un pic, pînă cînd minorul m-a tras puţin de păr vio vio uite nu ştiu ce, care am fost o doamnă şi nu l-am blagoslovit etc.

Doresc să precizez că a plouat cu găleata toată ziua de 1 mai. Ideal, mai ales cînd aveai de gînd să-ţi petreci ziua într-un parc de distracţii în aer liber. Pe autostradă nu au fost rare momentele cînd abia vedeam maşina din faţa noastră. A, şi a fost friguţ. Soacră-mea şi cumnată-mea s-au gîndit să fie simţite :P şi au venit cu bagaj foarte puţin, deşi noi le-am zis că avem loc gîrlă în portbagaj, dar nu ne-au crezut. Aşa că au zgribulit cu mare drag.

După ce haina mea de ploaie de la Aldi nu a mai făcut faţă averselor :P (uitasem că e bolnavă pe alocuri), cînd ne-am întors la domiţil am scobit netul şi am găsit o informaţie pe un blog (comentariul Adelei) şi cu prima ocazie mi-am cumpărat o haină de ploaie monstruos de scumpă (dar vag redusă), pentru care aş face şi o asigurare în caz de furt, uitat în cuier pe undeva etc.

LE După ce am scris despre cazare în detaliu, am văzut că este şi un film (or fi mai multe), iaca, foarte clar. :)
Revenind la Legoland, cazarea noastră a fost la Ritterburg (dînd <-click pe poze puteţi vedea exact cum arată un apartament, pentru că nu cred că s-a nimerit să fie fotografiat fix apartamentul nostru), cînd am luat biletele ne-am gîndit să avem o experienţă completă (dacă treaba asta nu e tradusă din engleză, atunci nu ştiu de unde e şi nu mă ajută greieraşul cu o formulare mai grozavă în clipa asta). Ideea a fost excelentă, minorul este pasionat de lego (eu nu sînt deloc :D), hotelurile în sine par făcute din lego şi camerele sînt decorate în aceeaşi idee. Am avut un mic apartament (trăiam cu impresia pînă să ajungem la faţa locului că o să avem o cameră mare) căruia nu am avut să-i reproşez nimic (nimicul e relativ). Cum intrai, pe stînga erau două paturi supraetajate şi un pat vizavi, între ele, sus, un televizor (cu canal lego cu reclame şi nu numai), pe dreapta ceva masă de priponit bagaje.
În mijloc e un mic hol şi există o uşă între paturile de mai sus şi hol (care uşă intră în perete şi care nu se cheamă rabatabilă, dar nu ştiu cum se cheamă) pe care nici nu am văzut-o iniţial. Din hol în stînga intri în baie, mare, cu o cabină de duş (care stropea puţin, punct negativ:P), toaletă, chiuvetă, foarte fain împărţit totul, destule rafturi, cuiere etc. Vizavi de uşa de la baie e un dulap înalt cu trei uşi, cu frigider şi cană de fiert apa, ceaiuri etc.
Urmează camera mare :), cu pat dublu, noptiere pe stînga şi mese, scaune, tv pe dreapta. Între pat şi geam era o delicată pînză de paianjen, alt punct negativ. :D A trebuit să mă străduiesc să le găsesc şi pînza n-aş fi găsit-o dacă nu ar fi făcut soacră-mea poze fără număr. Geamul avea plasă de ţînţari :p, o idee excelentă. Am stat la parter, destul de aproape de intrare, a mai venit miros de fum, că se fuma afară. Ghinion, am închis geamul.
Am fost foarte încîntaţi de cazare şi eu personal am dormit ca un lemn, ole!

Seara am fost la restaurant în Königsburg, care e la jumătate de minut distanţă. Deşi restaurantul a fost plin ochi şi plin de copii, atmosfera a fost foarte faină şi mîncarea mi-a întrecut aşteptările. Tot acolo am fost şi la micul dejun, pentru mine pe locul 1 în topul locurilor unde am mîncat dimineaţa (ah vai dar ce sinonim :P), ofertă foarte bogată chiar şi pentru vegetarieni.

**
Ziua 1. Nu uitaţi ploaia. Ne-am echipat (contra cost) cu pelerine galbene de ploaie cu logo lego :), noi şi 90% din vizitatori. Pentru mine ziua a fost foarte soft, am mers cu un trenuleţ printr-o piramidă, mi s-a făcut foame, am stat la ditamai coada pentru o pizza okeiş şi o cafea şi le-am mîncat afară, nu în ploaie (era acoperită terasa), dar în frig. Ne despărţisem de grupul aventuros, dar au venit şi ei să mănînce şi pînă la urmă am găsit loc înăuntru şi am stat acolo destul de mult, să ne încălzim, nu foarte uşor cînd ai geaca (a, jacheta!)/pantofii/puloverul udă/uzi/ud. :D
Pentru mine ziua a continuat cu cocoţatul într-un turn (fără efort, turnul coboară şi urcă singur :P) de unde am admirat împrejurimile, foarte frumos, apoi m-am retras la garaj, că se făcuse 15:30 şi puteam intra în cameră, trebuia musai :P să dorm să recuperez noaptea intelectuală muncită la compunere (vezi postul ăsta), eu mica eroină!
Am dormit două ceasuri, apoi s-au întors şi ceilalţi, am mers la masă, am scris mai sus. Şi apoi nani.

**
Ziua 2. Mic dejun, golit camera, purces în parc. Nu mai ploua!!!!!!!!!! Altî viaţî, ca să zic aşa. Lumea s-a aşezat la coadă la un ditamai rollercoasterul - cum se spune pe româneşte la rollercoaster??? -, eu le-am zis pa, nu mă interesa, am plecat să bîntui de una singură. P. a venit şi el la o bucată, nevrînd să mă simt abandonată hihi. Ne-am plimbat cu un trenuleţ care făcea turul parcului. Ceilalţi trei erau gata cu rollercoasterul, ne-am întîlnit la Burgul (?) cavalerilor, unde am stat o oră şi ceva la coadă ca să ne dăm cu o chestie cu care ei mai merseseră în seara precedentă de patru ori şi vio, este aşa de faaaain, neapărat hai şi tu.
No bine, a fost chiar frumos prin castel în trenuleţ, dar apoi am ieşit din castel şi pardon aproape m-am ***** pe mine de frică!!!!!!!!!!! Nu era cu restricţii de vîrstă, erau şi copii mai mici... Precizez că a fost prima ŞI ULTIMA oară cînd am pus piciorul într-o astfel de "distracţie". Atît am mai apucat să-i zic soacră-mii: zi mersi că-s foarte rapide curbele şi nu apuc să vomit! Am coborît cu genunchii moi şi a durat cîteva ceasuri bune să-mi revin şi uel ca să zic adevărul a trebuit să mă lupt să nu bocesc acolo, că mă făceam de ruşinică de numa-numa.*


(Am lăsat poza de mai sus la dimensiunea asta, că se văd mai bine feţele, chiar dacă în browserul meu strică un pic aranjarea paginii, oricum inteţionez să nu o las mult aici.)

Apoi ne-am uitat la diverse oraşe făcute din lego, partea asta chiar mi-a plăcut cel mai mult. Şi am mai mers şi la Acvariu, mi-a plăcut iar, dar ori îmi trebuie ochelari, ori trebuie să mă caut de atacuri de panică - era cam înghesuială, întuneric, nu m-am simţit bine, dar, repet, mi-a plăcut. La aer şi la lumină mi-a plăcut şi mai mult, am mîncat o napolitană belgiană (?) nespectaculoasă, minorului i-a fost cumpărat un lego scump rău şi asta a fost cam tot, ne-am întors cu bine acasă. :)

Dacă mergeţi aici şi lăsaţi să se încarce/daţi click pe imaginile din ultimele două săptămîni, puteţi vedea toate pozele pe care le-am postat din Legoland pe instagram. Un film de prezentare frumos realizat puteţi vedea aici (aproape 4 minute).

Ca să închei într-o notă amuzantă (după părerea mea), am găsit un --->>> extras (?) dintr-un episod din Friends, cel în care Ross are "a near death experience", exact ca mine!!! :)))

*Monica, de asta postul ăsta era să se cheme "Cum a văzut Vio moartea cu ochii". :)



10 comments:

  1. :)) Eu trebuie să caut niște lecitină: îmi amintesc clar că am fost la un parc de distracțții cu trenul groazei, ah, era la Budapesta, acum îmi amintesc, dar era în 1991, mă înțelegi.
    Extrasul e genial! Tu ai un dram de respect pentru viață, că te dai în trenulețe din astea? Minorul e drăgălaș foc și fericit!
    Genial când deschizi fereastra și vecinul de jos fumează, nu? Eu nu trebuie să merg la Legoland pentru faza asta! Dar mi-aș dori să mă duc cu minorul familiei, numai ca să mă uit la el cum trăiește momentul. Sunt un voyeur de bucurii infantile!

    ReplyDelete
  2. Monica,
    despre lecitină chiar mă gîndeam să scriu... Cu trenul groazei am fost aici în tîrg la bîlci, într-o altă viaţă, tot m-a înfricoşat oleacă (că aşa-s io, na... :D), da' şi ăla era pentru copii şi nu era cu zguduituri smth, ci cu fantome şi oameni decapitaţi etc. Sau tu zici că trenul groazei e rollercoaster? :)
    Pliz nu folosi pluralul, că sînt toată numai un respect după singura şi unica mea experienţă de felul ăsta! :D
    Şi eu cînd deschid fereastra primesc fumul consorţului :P care fumează la subsol şi nu ştiu cum bate vîntul... deci da, am şi eu acasă, nu era chiar spectaculos aspectul.
    E într-adevăr super fain să vezi bucuria pe chipul copiilor! :) Din punctul ăsta de vedere, Legoland mi s-a părut de-a dreptul paradiziac. :) Mhhh, probabil că nu este în româneşte adjectivul ăsta, da' ce să fac, dacă nu mai pot de plurilingvă?! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Care plural?
      La Budapesta am fost cu trenul groazei, grote, stafii d-astea.
      paradiziac există. și chiar cu z!

      Delete
    2. Păi la asta mă referam cu pluralul: ai scris mai sus "te dai în trenulețe din astea". :) Te-a îngrozit trenul groazei? :D
      Mersi frumos pentru răspunsul lingvistic!

      Delete
  3. Stai asa, pana nu uit: uşă glisantă!
    Revin dupa ce termin de citit :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. miki,
      mersi frumos! (eu chiar nu întreb degeaba cînd întreb, numai că acum nu garantez că o să şi ţin minte :)).)

      Delete
  4. Am revenit, tot ca sa ma dau oarecum desteapta. In Ro, rolercostului ii zicea montagne-russe. Da' asta pe vremea mea, ca acu nu stiu sa mai fie pe undeva asa ceva functional. Sau poate o fi, da' nu stiu io ;)
    Din toata povestea ta inteleg ca ti-a placut trip-ul, dar te-ai fi lipsit cu placere de el in favoarea unuia in zone mai insorite gen DisneyWorld, nu? Eniuei, sa-ti fie de bine si ia-o ca pe o experienta de viata :)

    ReplyDelete
  5. miki,
    oa ce termeni! eu cred că dacă oi fi dat prin vreo carte în româneşte de montagne-russe (poate la Cărtăresc), mi-oi fi zis mda, ce să-ţi spun... (cum scrie Patapievici, de tre să stai cu dicţionarul lîngă tine:)), eu adică!)
    da crecă plouă şi la DisneyWorld uneori, care oricum nu mă intere. :) aş fi preferat mai puţină ploaie şi da, dacă era după mine şi tot am ajuns pînă acolo, m-aş fi dus să casc gura într-un oraş din zonă, Ulm, Stuttgart... a fost drăguţ pentru o dată. (sărind peste experienţa traumatizantă!) :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fata, o fi plouand la Disney World, da' cre'ca mult mai putin decat in De., ca totusi e in Florida :) Da' daca nu-ţ place, nu-ţ place şi gata!
      WE placut for evribadi

      Delete
    2. miki,
      cum zici tu, da eu am cam terminat-o cu parcurile de distracţii, fie ele şi în USA, în zonă secetoasă... (eu oricum nu mă omor după soare, că mă prăjesc urgent, dar aici a plouat de te apuca disperarea neagră. :((( )
      WE plăcut şi ţie! Aştept impresiile tale de vacanţă! :>

      Delete