Wednesday, May 20, 2015

Mmmmă mmmmaturizez? (post vag trist)

Mă bîlbîi pentru că aş fi vrut să încep altfel, dar nu ştiu cum să traduc în română "über seinen eigenen Schatten springen" (In Dutch we have a saying that translates literally as ‘jump over one’s own shadow’, which means surpassing oneself ).

Motanul Leon/el/Goşgoş etc. s-a prezentat vineri acasă cu două căpuşe în blăniţă, pe care i le-am scos cu penseta şi el a stat foarte cuminte, bravo! La farmacie am aflat că "picătura" împotriva căpuşelor să vinde doar cu reţetă. Am făcut programare la doctoriţa veterinară, am fost azi.

A fost prima oară cînd am mers cu el la doctor. Am sperat să meargă şi P., dar azi nu a putut şi nu am vrut să mă întind cu căpuşele. Pentru mine a fost destul de traumatic, pentru că ăsta era drumul pe care mergeam cu Căselu la tratament şi acolo şi-a aflat şi sfîrşitul.

Dar azi, în aceeaşi cameră de consultaţie, mi-am spus că sînt şi eu martoră a cercului vieţii, o pisică a murit, alta trăieşte şi e sănătoasă, şi în afara faptului că sînt pisici, vin la acelaşi doctor, sînt ale noastre şi întîmplător au blana roşcată, sînt diferite.

Cred că am vrut să scriu postul ăsta ca să marchez momentul pentru mine. Mai mergem pe 29.05 să vedem ce valori au analizele lui Goşgoş. Pe viitor, pentru căpuşe etc. nu mai trebuie să meargă şi el, doar prima oară a fost necesar.

No bun, s-a înnorat, dar plec iar ca o eroină la bibliotecă! Iuhu! :)

17 comments:

  1. Fata, a te depasi pe tine insati/insuti? Asta era zicerea sau n-am inteles io?
    Si iaca-ta ca l-ati poreclit si pe asta micu... Gosgos... De la ce vine, va rog?

    ReplyDelete
  2. Hm... Intotdeauna am interpretat expresia asta ca fiind similara cu "überwinden", a te forta/sili (si reusi) sa iti depasesti ceva frici existentiale sau dubii majore in legatura cu actiunea. Bate?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ioana,
      nefiind limba mea maternă (haha), nu sînt sigură 100%, dar dau un 99,99%! Mersi! :*

      Delete
  3. miki,
    uite că a zis Ioana mai jos/sus. :) merge şi ce zici tu, da ah cine m-a pus, mi se pare totuşi complicată expresia, da pe parola mea că n-am ştiut cum să-i zic!

    Goşgoş e una din multele variante cu care circulă dumnealui, gen Gogoş, Gogoşică, Gogoşicu, Gogoloi, Găluşcă, Gogoşnicu (cu accent pe goş :D), Gogoşlicu (cu accent pe li :D), Gogoaşa Uriaşă, înţelegi tu ideea. În principal fincă-i pufos. :D

    ReplyDelete
  4. sa stii ca si eu cand am mers prima oara la vet dupa ce am pierdut-o pe Mowgli, am facut aproape un atac de panica. pe urma mi-am zis ca asta e viata, unul pleaca, altul vine. e groaznic de greu de acceptat, insa asta e. acum chestii mai vesele - sa zicem. noi luam picaturile anti-capusa de pe bitiba. si la noi e plin plin plin de capuse, si negre si albe :o!

    ReplyDelete
  5. Zazu,
    uitasem...deci nu mi s-a întîmplat doar mie.
    Da da, chestii mai vesele, adică cum negre şi albe căpuşe!??! WTF? Am luat produsul ăsta:
    http://de.merial.com/SiteCollectionDocuments/Broadline.pdf
    Mister vine cu şoricei acasă, ni-i lasă în faţa uşii, sînt happy că nu îi aduce chiar în apartament. Azi dimineaţă erau doi, de obicei doar unul. :-s Oh joy.

    ReplyDelete
  6. mda, cica astea albe sunt importate de prin regiunea Mediteranei. a fost o panica mare ca sunt mai rele ca alea negre, da´ cica nu-s. eniuez, scarboase, bleah. e bun broadline-ul asta? ca noi incercam cu de toate, capuse oricum se lipesc de ei, dar sunt usor de luat, ca se pare ca nu mai musca asa puternic. am folosit Bob Martin pana acum si Frontline (Bob nu e asa scump ca Frontline, dar noi avand 4 animalute oricum ne usuca :)) ). cat despre adus cadouri, am primit un pui de pasare de curand :((((((((

    ReplyDelete
  7. Zazu,
    nuj ce să-ţi zic încă de broadline, am găsit nişte chestii nu foarte pozitive pe net şi mi-am pus mîinile în cap, da' am zis cu mare precauţie să încercăm o dată. Nu-mi place deloc ideea că pentru pisici între 2,5 şi 7,5 kg există o singură doză, nu m-am gîndit să-i pun mai puţin din zeama aia, o să o întreb pe doctoriţă la următoarea vizită. Cantitatea a fost huge şi deşi ne-am străduit intens să nu-l mînjim inutil, i s-a întins totuşi pe blăniţă şi cum el are blana lungă... Nu ajunge să se spele acolo, dar se scarpină într-o veselie cu lăbuţa din spate, chestie care nu-mi place deloc. Nu ştiu dacă în trecut a mai servit spot-on. Pe net scria ca nu cumva animalul să îngurgiteze soluţia, mă gîndesc că dacă sînt mai mulţi, se pot spăla unul pe altul, deci ochii ca pe butelie cînd sînt daţi cu anti-diverse.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aaaaaaa, pai ii izolam unii de altii, iese cu tragedie greaca, pentru ca nu-s obisnuiti sa stea separat, mai ales asta mica. piticania are si o voce foarte patrunzatoare, probabil vecinii cred ca ii face ceva, o tragem de coada :)), ca se jeleste de zici ca nu-i adevarat! dar pana se usuca solutia aia, ce sa facem... am mai luat ceva - zic ei - natural. Insektizid frei de la Pilou :)), restul de ambalaj nu mai am, dar banuiesc ca gogu ne va ajuta daca il rugam cu o cautare. ah, si mai e o chestie: toata gradina zoo se sperie cumplit cand face tubusorul fasssss in ceafa lor :))), e un chin sa ii pacalim sa stea :)). bietii de ei, or fi crezand ca e ceva injectie!

      Delete
  8. mda, deci sînt ultra ecstatică de cît de minunată este zeama ceia, căci Goşgoş o vinit az acasă cu o căpuşică! :-s mi-a stat imina-n loc, căci eram super sigură că măcar fo 3 săptămîni am linişte... :-s Broadline...

    ReplyDelete
  9. deci esperenta mea zice ca de a zama nu fug capusele, ci doar nu se mai infig asa puternic in pielea bietului animal, fiind mai usor de scos. da´ atata tot :)), din pacate

    ReplyDelete
    Replies
    1. vai, tz-am mai zis asta o data, vaz :)), ma repet ca o moara stricata, pardon!

      Delete
  10. n-am observat că te repeţi, Zazu, nu-ţi fă griji. :)
    doamna doctor ne-a întrebat ieri dacăcăpuşa găsită era moartă. e posibil, parcă arăta un pic altfel. dar eu nu voiam deloc. oricum, s-a mirat şi ea, a zis că funcţia e repellent :D. dar că uneori nu are efect. mai vedem. :-s

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dar de unde știi că are căpușe? Se văd prin atîta blană?

      Delete
  11. Nu se văd, LP. Se simt la mîngîiat. Uneori... Foarte ciudat sentimentul cînd le găsesc. :-s

    ReplyDelete
    Replies
    1. eu de obicei urlu cand le gasesc :)). incerc sa renunt la acest obicei, ca sperii animalele si pe urma e dificil sa le prind ca sa le smulg capusa. in plus, nu cred ca fac o impresie prea favorabila gradinii zoo, probabil ca dau ochii este cap si se gandesc ca umanii astia sunt cam intr-o ureche :))

      Delete
  12. eu nu urlu, da' mă cam blochez. şi strig tare după P. să se prezinte cu penseta. :D avem noroc că Goşgoş e destul de cooperant, Căselu ne articula una-două dacă ne plimbam prea mult prin blăniţa ei...

    am avut un episod cu urlete, cînd am fost atacată în baie de o armată (peste 10) de puişori de păianjen, ayayay. am depăşit momentul, dar a fost cumplit. Goşgoş nu a fost implicat. :D

    ReplyDelete