Tuesday, January 19, 2016

London, baby!

Cînd mă concentram eu mai tare cu cartea pe care o citesc acum (de nu mai ştiu cînd :D), mi-am dat seama că, tadam, ce spectaculos, acţiunea se petrece tot la Londra (în mare parte), la fel ca şi în cartea cu James şi motanul Bob, despre care am scris vag aici.
A, citesc A Long Way Down de Nick Hornby. Da, da, tot n-am mai terminat-o, că nu mă grăbeşte nimeni. Chiar mă întrebam de ce nu am remarcat treaba cu Londra mai devreme şi cred că motivul e că într-adevăr mă concentrez într-un mare fel să înţeleg engleza, care la mine e o limbă prinsă din filme şi muzică, nu din şcoală, aşa că pliz, oleacă de respect. :D

Aşa. Şi m-am întrebat eu ce cărţi s-or mai fi petrecînd la Londra, de care să fi auzit şi eu. Să vedem. Colecţia Bridget Jones. Cred că şi unele din seria domniţei dependente de cumpărături de Sophie Kinsella, dar nu mai ţin minte mare lucru (parcă ajunge pe la New York în a nu ştiu cîta carte). I-am făcut cadou lui P. primele două cărţi dintr-o serie de Ben Aaronovitch, Rivers of London (ce bine, tocmai văd că mai apare una), i-au plăcut şi şi le-a cumpărat el pe celelalte trei. Am citit la Ema că Harry Potter făcea vrăjitorii (sau cu ce se ocupă el în timpul liber) prin Londra. Dacă aş fi şi citit Sense and Sensibility, aş şti să spun dacă filmul e fidel cărţii :), probabil că şi asta ar fi o carte şi cu Londra.
O, am mai găsit una citită: The Uncommon Reader, Alan Bennett! Yay! :) Şi Honour de Elif Shafak!

N-am ajuns încă în oraşul ăsta. Dar aş vrea.



Vi se întîmplă să descoperiţi legături între cărţi de care nu ştiaţi? Ce cărţi cu Londra vă vin vouă în minte, aşa, la o primă strigare? :)

Mulţumesc. :>

PS Probabil că şi alte cărţi de Nick Hornby au acţiunea la Londra. :)

3 comments:

  1. Deci Londra, baby, e usor de găsit. Io te provoc sa gasesti Tîrgu Secuiesc într-o carte scrisă de Salman Rushdie himself.

    ReplyDelete
  2. roşu vertical, beibi,
    dacă e în Pămîntul la picioarele ei (gugle zice de sub tălpile ei :D) or smth sînt şanse minime, dar reale să o găsesc. dacă nu, mai mici. :)
    da' nu voiam să găsim cu pe bază de gugle, ci tocma vine o de-alde Dvs. şi scrie juma de pagină şi la un momen dat se opreşte, că aşa de multe chestii ştie. nu ca mine, care a trebuit să rasfoiesc rafturile pe gudridţ, de nu mai au pic de praf acuma. :)

    ReplyDelete
  3. Misterele Londrei de Féval, beibe! :))))))


    ReplyDelete