Saturday, February 6, 2016

Muzeu subacvatic european!!!!!!!!!!!

Am scris aici despre locuri subacvatice fascinante, în Mexic şi China. Acum-acum am citit că pe 25 februarie se deschide un muzeu de profil ceva mai aproape de noi, pe/aproape de insula Lanzarote, iuhu, Museo Atlantico!



Link ->aici<-.
(sursa imaginii aici.)

Jason deCaires Taylor, sculptorul cu creaţiile subacvatice, pe instagram şi la TED.

10 comments:

  1. A, cât de tare! :D Pentru asta merită să fac cursuri de scuba-diving! :D
    O vizită la muzeul ăsta pare ceva mai realistă & realizabilă decât la cel din Mexic, deși Insulele Canare nu-s chiar la o aruncătură de băț și nici prea ieftine nu cred că sunt. Eu aștept muzeul subacvatic din Grecia, acolo am mai multe șanse să ajung. :))
    Oricum, cred că e super interesant să vezi sculpturile la început, când încă nu sunt acoperite de plante și vietăți marine, apoi să mergi după câțiva ani, când peisajul subacvatic se schimbă și e mult mai creepy, probabil. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ema,
      la asta m-am gîndit şi eu, mă văd mult mai repede ajungînd în/pe Lanzarote! Insula asta a urcat spectaculos în topul destinaţiilor mele de cînd am citit de muzeu! :)
      Sfatul meu e să te uiţi la oferte pe la începutul lui decembrie sau chiar şi la începutul lui februarie. :>
      Cu siguranţă e interesant să vezi cum se transformă sculpturile o dată cu trecerea timpului. Imaginile pe care le-am văzut eu (de la MUSA, de exemplu) nu mi-au dat deloc impresia de creepy, mi se par liniştitoare, nu ştiu să-ţi spun de ce! :D

      Delete
  2. Oh, eu stiam deja de citeva zile, pastram stirea pentru newsletterul spaniol :))
    Zici ca trebuia sa te anunt?

    ReplyDelete
    Replies
    1. loool, ti-a fu...t (pardon) postarea? Vio asta e iute ca fulgerul! :))

      Foarte frumoase si impresionante instalatii, mie imi place referinta artistului la "Le radeau de la Méduse" a lui Géricault, ca paralela la tragediile refugiatilor sirieni morti. Aceeasi scena, repetata la nesfarsit sub ochii tuturor, azi. :(

      Delete
    2. roşu vertical,
      ai fi putut, dar nu era obligatoriu. :) Data viitoare! :D
      Eu am dat total întîmplător de ştire, făcînd ordine în partea dreaptă a blogului şi uitîndu-mă ce linkuri mai funcţionează şi care mai corespund gusturilor mele. :)
      Să ştii că mă gîndeam şi eu la un niuzletă :P nemţesc, fix după modelul tău, dar eu dau mai rar de ştiri despre Nemţia în engleză. Da' în caz că se concretizează ceva, să ştii să-ţi ceri dreptu copidreptu. :D

      Delete
    3. Cora_
      ce amuzantă eşti! :D
      Cu siguranţă roşu vertical are o căruţă de recomandări interesante, plus că, vezi, ea a ştiut prima. :D
      Mă aşteptam la partea cultă cu Gericault, fără să ştiu sigur că va veni. Mulţumesc. :*

      Voi nu mergeţi la MUSA? :) Doar Cancun e practic la o aruncătură de băţ de voi! (În germană la aruncătură de băţ se zice "săritură de pisică". :D)

      Delete
    4. roşu vertical,
      mersi. da' nu mai bine le citeşti tu direct acolo? :D adevărul e că nu mă pasionează site-urile de genul ăsta, o să văd dacă o să mă convingă. :)

      Delete
    5. Ohh, dar sigur ca are recomandari, mi s-a parut doar amuzanta situatia, se intampla des celor cu pasiuni/interesse similare. :)

      Mi-ar placea sa vad Mexicul, dar sa nu ma obligi sa stau in statiune turistica. Habar nu am cat de sigur e sa te plimbi brambura de capul tau, sa "descoperi" tara, adica. Mie asa mi-ar placea.

      Delete
  3. Cora_,
    a fost amuzant, da. :)
    Cît despre Mexic, unele ştiri din zonă sînt cam înfricoşătoare. Da' lumea noastră oricum are oareşce probleme actualmente...

    ReplyDelete