Tuesday, October 25, 2016

Ne/recunoscătoare?

Nu cred că e vreun secret pentru cine ajunge pe blogul ăsta că îmi place să mă plimb. Și cînd zic să mă plimb mă gîndesc la ”a călători”. Dacă ar fi după mine, cu cît mai mult, cu atît mai bine.

Am avut ani plini și ani mai puțini plini, dar aș zice că nu sufăr deloc la capitolul ”neplimbată”. Chiar mă gîndeam prin vară, cînd știam că nu mai avem planuri de voiaj după iunie (parcă), că stau foarte foarte bine, că din decembrie încoace am umblat cît alții în 5 ani. După cum urmează și sper să nu uit nimic.

- decembrie 2015 - 4 zile la Praga, de aniversarea mariajului :), cu prietenii polonezi care între timp au o mică Marie, yay.
- februarie 2016 - P. a avut concediu două săptămîni, eu visam o insulă ceva, a trebuit să mă mulțumesc cu două nopți la Trier, am prins o vijelie din aia meteo de ne-a udat într-un mare fel, dar oricum, foarte vizitabil orășelul
- februarie 2016 - Amsterdam - excursie organizată de cei de la facultate, 3 nopți parcă
- aprilie 2016 - Dublin - pentru că i s-a pus pata lui P. să ia bilete de la șpeculă! la un concert Glen Hansard și dacă tot am mers la concert, doar nu era să nu stăm deloc - 4 nopți dacă nu 5.
- aprilie 2016 - Stuttgart - semifinalele și finalele (simplu și dublu) turneului de tenis feminin - două zile, petrecute pretty much uitîndu-ne la tenis (deci nu chiar turistic, dar foarte fain, mai mergem.)
- iunie 2016 - undeva în estul Germaniei. la lacul Störmthaler, reuniune cu gașca de prieteni ai lui P., toți cu familii cu copii, ne-am dus și noi cu cumnata și nepotul, să nu fim mai prejos - trei zile, două nopți.
- iunie 2016 - Vio takes Andalusia solo, că doar v-am zis că am fost trimisă în vizită de lucru, doar-doar. Cam o săptămînă.

***
Nu știu cum am ajuns să ne conversăm, eu cu prietena mea cehoaica, despre călătorii de curînd. P. avusese concediu și a fost într-un parc de distracții care nu m-a interesat și apoi a stat acasă, dreptul lui. Eu sperasem să ieșim prin zonă, dar n-am vrut să forțez nota.
Și m-am trezit că zic ăăă am fost la Pragaaa, dar asta anul trecut, am fost la Trieeeer, am fost în estul Germaniei (nu pot ține minte numele lacului ăluia)...Ăăăă am fost la Stuttgart!
Ați fost și la Dublin, zice cehoaica. Eu: daaa!
Mai mergem juma de oră pe stradă și mă lovește: vai tu, am uitat de Andaluzia!
Cehoaica: mă gîndeam dacă o să-ți amintești...

Vin acasă și îi povestesc lui P. auzi tu uitasem și de Dublin, dar mai ales de Andaluzia, care e practic ieri!

Dar nu e chiar ieri, că între iunie și octombrie sînt două luni lungi. :)

Oricum, am fost surprinsă nu cine știe ce pozitiv că după ce am suspinat nu știu cîte săptămîni că vai cît de fain a fost, s-a rupt filmul și am uitat cu totul de experiența asta.
***
Curs de conversație în ebraică săptămîna trecută: ce ați făcut în vacanță?
Vio: am avut două grupe de musafiri, a fost fain, nu am fost plecată nicăieri, ce nașpa. Ăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăă adică am fost plecată, dar în iunie, aproape că nu se pune.

Aici ar trebui să zic despre mine expresia mea preferată (sau cea mai exagerat de folosită) din limba română: ”n-ai cu cine, domle, n-ai cu cine.”
***
- octombrie 2016 - Görlitz, Zgorzelec + Bunzlau (Bolesławiec) - 3 nopți
Mi-am făcut damblaua și am fost în căutare de produse ceramice la Bunzlau, eu omorîndu-mă așa după modelele lor, dar trebuie să spun că la fața locului nu au fost așa de atractive. Ne-am întors cu două farfurii. :(( De unde eu visam super paradisul ceramicii și-mi imaginam că mă duc cu banii de la nuntă și îmi fac preaplinul cu diverse căni și tot ce poate visa mintea, se pare că m-am dus cu sacul la pomul lăudat. Dar nu-i bai, că am atacat alte căni din altă colecție poloneză, pe care o știu de cînd am fost la Varșovia. Buuun.

Cred că nu mint dacă zic că probabil cam astea au fost plimbările anul ăsta, mi se pare un bilanț răsunător și năucitor și greu de atins în anii ce urmează.

O să mai avem musafiri. :)




6 comments:

  1. Dar de ce nu te-a șinut amoare și la fața locului la Boleslawiec? Este un magazin în drumul meu spre sală și mă opresc în fiecare săptămînă să mă binoclez, sînt foarte drăguțe chestiile. Eh, ți s-a rafinat gustul, maică, mie tot îmi plac alea primele, deși nici ultimele nu-s urîte, dar nu-s chici cu floricele și fluturași (și mie-mi place chiciul cu floricele și fluturași. Și buburuze. Și ciupercuțe - din alea otrăvitoare - roșii cu buline albe, mai ales la ornamentele de Crăciun)!

    Iată, m-am confesat.

    ReplyDelete
  2. LP,
    poate căci nu am fost gruaznic de clară, dar am fost în vreo 8 magazine în Boleslawiec (sînt toate unul lîngă altul și cu modele diferite). Chestia e că am remarcat acum că există x calități ale produselor, gen 1-5 și în funcție de asta sînt prețurile. Acum, pe mine calitatea mă interesa mai puțin teoretic, dar modelele nu mi s-au părut minunate. Ce văd eu pe net sînt chestii mult mai frumoase. Mi-aș fi luat și eu chiciuri - împotriva cărora nu am nimic, că doar eu beau sau mănînc din vasele respective, dar nu erau. Chiar mi-ar fi plăcut cu pisici (nu am văzut deloc) sau cu inimioare (cu inimioare am văzut puțin, neconvingător). Și cu fluturași avem și sînt drăguți.
    În Goerlitz erau alte modele, P. a zis întîi că i se par asiatice și nu-l încîntă, că urgent îi încărcam un castronel pe spinare de nu se vedea.
    Erau chiar și la piață.
    În Bunzlau cred că am ratat cel mai mare magazin, care arată ca o hală sau poate ăla e doar pentru cei care revînd la rîndul lor... Oricum eram cam varză după cele xpe magazine.
    Ce cred eu e că ce nu se vinde de la an la an se distribuie într-un fel sau altul, unele modele se vînd mai bine, altele mai prost, e posibil ce-mi doresc eu să nu mai fie acolo și ce nu place nimănui să se găsească mereu, din ce în ce mai ieftin.
    Uite niște poze.
    http://www.athenapanni.com/blogs/news/117970180-picked-up-new-potteries-from-the-manufacture-accompanied-by-my-son-that-was-sweet
    Sigur nu am nimerit aici, ar fi fost mai fain, probabil, uel, next time. Tipa are magazin, poate e altă chestie.

    http://ceramikadesign.tumblr.com/ uite aici niște modele de numa-numa.

    PS sînt efectiv topită după ciupercuțe bulinoase, am deja o groază prin casă. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uite, am găsit linc la magazinul de care ziceam - e plin de chiciuri drăguțe! http://slavicapottery.com/ Hai la mine și te duc la magazin. :D

      Delete
    2. foarte drăguțe modelele, da scumpe rău! așa, este și la noi un magazinaș în tîrg și sînt mai ieftine produsele! și cînd te gîndești că Praga e la o aruncătură de băț de Boleslawiec! :O Furt pe față!!!

      http://bol-und-becher.de/

      Delete
    3. Da' e magazin de lîngă castel, tu! Pentru turiști americani, nu pentru amărăștenii de băștinași. De ce să fie ieftin cînd poa' să fie scump?

      Delete
  3. LP,
    cer pardon, eu citisem ”în drumul meu spre casă” în loc de ”spre sală”. Sală!?!?!
    Deci pardon!!! Te dai băștinuasă acuma, a? :D

    ReplyDelete