Friday, June 30, 2017

Jurnal de Tel Aviv (1)

Scris de pe mobil

Miercuri, 28.06.2017
Am plecat cu ceva întîrziere din Frankfurt. Am avut loc la geam, lîngă Marquita die Oklahoma City. Ne-am conversat aproape tot drumul. Nu am lăsat-o să adoarmă. :d Grecia e fascinantă și văzută de sus. Am primit mîncare vegetariană chiar bună.

Controlul pașapoartelor - cozi imense. Am trecut fără probleme, recuperat valiza, scos cureaua din bagaj, că uitasem să o iau. Conectat la wifi. Dennis, colegul din Frankfurt, era tot la coadă la pașapoarte. Am luat și valiza lui. A apărut și el. Scos șekeli de la automat. Luat bilet de tren. Nu am idee cum am reușit să îmi murdăresc blugii luați dimineață de pe sîrmă foarte ciudat pe fund, dar pe cusătură. Chiar nu am o explicație pentru asta.
La peron la universitate am dat de scări. Dennis a mers să întrebe dacă nu e lift. Un soldat m-a întrebat ce caut, un lift. Cred că e unul mai încolo. Mersi, era. În stație este un pian.
OK, 20 de minute de mers pe jos. Eram un pic întîrziați și eu cu două valize. Un tip i-a cerut o țigară lui Dennis și s-a uitat pe telefon cum ajungem unde trebuia. Întîi ne-a spus că e foarte aproape și ne-a arătat niște scări în sus. Reacția mea: no way! Apoi ne-a zis ce autobuz să luăm, bilete de la șofer, acum vine autobuzul.
A întîrziat un pic. Un alt soldat m-a întrebat în engleză dacă sînt din Tel Aviv. Hihi. Dennis a luat bilet și pentru mine, de altfel, tot el mi-a plătit și biletul de tren (bancnotă prea mare, problemă la automat). Valiza mea cea mare a plecat de capul ei prin autobuz la o curbă, soldatul a pus-o între scaune. Am crezut că am ajuns, Dennis a coborît și cu valiza mea mică, stai că mai e o stație. Dennis, hai înapoi. :d
Am ajuns... Va urma. Plecăm în excursie la Haifa.

4 comments:

  1. Iupiii ai ajuns cu bine! Și ce bine ca ne scrii!
    Ședere plăcută, sper ca nu e prea cald!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Monica,
      mersi de comentariu. E destul de cald. O israeliancă la plimbare cu cățelul mi-a spus dimineață că umiditatea e de 85%.:>

      Delete
    2. Așa saluta oamenii pe acolo, cu date meteo?

      Delete
  2. Hihi, nu, dar e destul de greu să nu amintești într-o discuție de cît de cald e, cînd noaptea sînt 25 de grade...

    ReplyDelete