Wednesday, December 7, 2011

Scurtă poveste cu morală la liber

Azi am stat acasă, aveam nişte trebi de rezolvat, surpriză maximă, am amînat şi n-am făcut nimic. Ba da, am dormit în două reprize. Vai, şi-am citit vreo cîteva pagini.

Prin casă ar fi o groază de chestii de făcut, m-am uitat eu în calendar (!) şi-am tras concluzia că nu, azi nu, mîine poate.

Dar cînd m-am trezit ultima oara m-au apucat aşa nişte remuşcări, am pus mîna pe aspirator şi-am făcut un mic pospai. Am ridicat nasul din parchet şi-am văzut pisica pe pervaz, era o ploaie torenţială, am lăsat urgent tot şi m-am repezit s-o salvez.

Îi dădeam eu de mîncare bine mersi, ea mînca fericită, cînd mă gîndesc ei poate acum ar fi momentul să-i spăl colecţia de vase de pe terasă, dacă sînt numai bine ude de la ploaie. Nu erau doar ude, aveau chiar apă în ele.

Doar nu era să le plimb prin toată casa pline de apă, hai să arunc apa. Şi să nu ies totuşi în ploaie, să le zvîrlu de la distanţă apa. Zis şi făcut, primul castronel a mers, al doilea a plecat cu tot cu conţinut.

Aşa că m-am înbrăcat frumuşel, haină de ploaie, şlapi de plastic, ditamai peria care s-a despărţit de coadă şi mi-am făcut de lucru bine-mersi, măturînd cioburile în potop. Nu puteam să le las pe cînd se usucă, e colecţie de pisici prin sector, nu voiam să am ceva pe conştiinţă.

Numai bine adunasem o moviliţă, dau să aduc făraşul, amorezul pisicii "noastre" dă să-şi bage nasul în cioburi, stai şi păzeşte-l şi pe ăla să mănînce. Foarte distractiv.

Uel. Mă mai gîndesc la morală. Da' nu mai bine stăteam eu mai departe în pat?!


7 comments:

  1. Clar, cind te ridici din pat, iti asumi riscuri!
    Ori stai in pat, ori te ridici si pleci de-acasa. :)

    ReplyDelete
  2. data viitoare voi cîntări mai bine avantajele şi dezavantajele!!! :D

    ReplyDelete
  3. Mai bine gateai ceva. Cald de la aragaz, miroazne frumoase...

    ReplyDelete
  4. mda, uşor de spus, greu de făcut:) (pentru mine).
    dar a fost cît pe ce să trîntesc o moţarelă cu roşii, noroc că domnu a fost mai rapid ca mine! :)

    ReplyDelete
  5. Pfff. M-ai făcut să caut în Dex ce înseamnă pospai. Tu și regionalismele tale adorabile. :)

    ReplyDelete
  6. Vio,

    1. io nu m-as fi sculat, nu incape dubiu. Mai ales daca ploua.
    2. O alta morala este: nu dadetzi la animale sa manince din recipiente casabile. Ca ma shi mir de dta., zau asha.
    3. Si o a treia morala e ca uite, Dan habar n-are de relatzia ta cu arta culinara, tre sa scrii mai des pe blog. Care, brava, ai shi facut zilele astea, intr-un ritm dem vijiie materia gri.
    3.

    ReplyDelete
  7. P.S. Trebuie sa termin ce am de trimis la CoE, asha ca ma flenduresc pe bloguri si chestii. Deci, desi stiam cu pospaiul, m-am dus la dictionar. Si am gasit, in NODEX, aceasta definitzie care nu stiu ce sa fac cu dinsa: Sa ma distrez sau sa pling in pumni? de cit e de solemna si ridicula: a REALIZA fara a depune toata STRADUINTZA!
    Et toc.

    ReplyDelete