Tuesday, July 16, 2013

Niuz

Eleo. La franse scris am luat 1,7 (va amintiti ca maxim e 1, mai exista 1,3 si apoi nota mea) si se merge pina la 4. Ce e sub e nepromovat.
Teoria literaturii voi afla... am scris ceva. :) Au fost 19 subiecte, unul nu l-am facut deloc, dar era de un punct (altele au fost si de 5), o definitie n-am stiut-o deloc, la un subiect am balmajit foarte tare si doresc sa va informez in caz ca n-ati stiut ca focul a fost dat oamenilor de catre Hiperion!!! :)) (mi-am amintit in ultima clipa cum il cheama pe flacau!)

Mersiiii!
Next: luni: ebraica scris. Ora 10. 4 ore. :)))

15 comments:

  1. Ș-atunci Prometeu s-a-ntrebuințat degeaba?

    Felicitări pentru franceză! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. pridi maci, am scris urgent că Hiperion şi cînd îmi reciteam io opera de artă, deodată mă loveşte mmm Hiperion? mmm Hiperion?!?! hu ză /(&% iz Hiperion? Îl întreb pe unu' din supraveghetori care venise să ne zicăcă el nu e prost şi dacă mai vorbim ne dă afară!!! şi i-am băgat Hiperion supt nas şi i-am zis ăsta e ăla cu focu'? el a zis n-am voie să zic şi nu. mai aveam 15 min şi am zis nu mă mişq de aici pînă nu-mi amintesc cum îl cheamă!!! am mai avut şi Pygmalion în program. şi crecă dacă mai mă încordam mult, îmi mai veneau nişte idei de mai mare dragu'. :D

      senks!!

      Delete
    2. Te apropiai, Pigmalion începea cu P. :)

      Hiperion nu-i ăla din Luceafărul?

      Delete
    3. da, eram pe drumul ce bun. da' cînd m-am prins că Hiperion nu e cine cred eu, i-am şuşotit panicată fetei care se inspira de la mine veeeezi că aici am fost creativă, nu copia asta! :D
      io am ajuns la concluzia că Hiperion are o legătură cu Eminescu, da' credeam că o fo o revistă literară ceva. :)
      ia să gugălim.

      e şi cum credeam eu (mai puţin cu Eminescu, cred):
      Hyperion (revistă literară), revistă literară germană cu o scurtă existență editorială, 1908.
      şi cum credeai tu şi mai degrabă:
      Hyperion (literatură), personaj literar cu puteri demiurgice, spre exemplu Hyperion din poezia Luceafărul de Mihai Eminescu.

      şi io po' să am blog culturaaal! :D:D

      Delete
    4. E adevărat că la faza asta cu focul depinde pe cine-ntrebi. Noi ne-am gândit automat la legendele olimpului, dar dacă întrebătorii s-au gândit la alte legende?! :D

      Delete
  2. Vio, voi muri de râs nu alta! Nu pentru Hiperion ci pentru că la stres ești inventivă! Eu cel mult am capul gol, de ce înflorești așa! Ritmul în care povestești mă ajută să vizualizez supraveghetorul. Părea speriat de foc?

    ReplyDelete
  3. Hihi, Monica, traduc din germană, da' treaba cu Hiperion "a venit ca din pistol", mai ales că răspunsul la întrebarea aia era Adam şi Eva şi, iors trulii, Hiperion. :))) Am rezolvat în 3 secunde. Încă eram panicată vai mie tre' să răspund cît mai repede la chestiile pe care le ştiu, să nu le uit (că erau învăţate la viteză, deci stăteau acolo pe nişte firicele foarte subţiri!). A fost amuzant că, după ce i-am suflat colegei care nu ştia nimic ultimul subiect, pînă am ajuns eu la subiecutl 19, am uitat o parte din răspuns, aşa că am întrebat-o eu pe ea. Deh, ca-ntre studenţi la Bachelor.

    Supraveghetorul s-a băgat ca musca-n lapte, că eram cumva 5 grupe şi cu 5 supreveghetori, seminariştii şi fiecare se ocupa de trupa lui, iar nenea ăsta s-a băgat în seamă. Bine, ştiu că nici ce făceam noi nu era deosebit de frumos, dar colegei îi trebuiau 8 puncte (din 40) şi eu o întrebam da' la întrebarea x (unde credeam că am scris aproape de adevăr şi nu fantezist - Hiperion) ai copiat? da' la y? şi atunci a venit dumnealui, transpirat tot şi burtos şi făcîndu-şi vînt cu nişte foi. uel. :)

    ReplyDelete
  4. Hiperion e ceva universitate prin Bucuresti parca ;))

    ReplyDelete
  5. Vezi dacă ești nefumătoare? Dacă fumai, imediat îți aminteai din tinerețe un "Dă și mie un foc, Prometeu!". Că "Dă și mie un foc, Hiperioane" nu cred că a cerut nimeni încă :)))

    ReplyDelete
  6. Sau daca te ducea careva in excursie la baraju' Vidraru... iu nău, statuia aia mare a lu' Prometeu ? iţ anforghetăbăl!
    Eniuei, congraţ pentru rezultatele de până acu"!

    ReplyDelete
    Replies
    1. lasa ca am fo eu,la Ptolemeu, si tot am uitat.
      BUn venit senilitate.

      Delete
  7. Bravo, vio, stai bine! Tot asha!

    ReplyDelete
  8. vio draga, luni, 4 ore de la 11 (ora mea), mi-e emposibel, o sa zic o vorba de dimineatza Fortzelor, sa te aiba in paza/grija si restu' cere de la sotzu, mama tinara casatorita si fetele astea bune de p'aicisha. Sorry, datz zic din timp.

    ReplyDelete