Monday, January 13, 2014

Căselu' - ziua 1 acasă

Treaba este comsi-comsa. Nu mănîncă şi nu bea. Iacă rima.

I-am dat morfina la 20 şi antibioticul pe la 23 aseară. Mai scuipat, mai pe lîngă, mai de pe jos, ne-am descurcat. Cred că a mirosit puţin mîncarea.

A dormit, P. a auzit un mieunat pe la 4, nu s-a dus la ea. S-a trezit la 6, i-a deschis uşa la camera ei, ea a venit şi a mieunat de cîteva ori la noi în cameră unde mai eram doar eu, apoi s-a urcat lîngă mine (am scos şi la noi în dormitor rama de la pat, deci sînt doar saltelele şi nişte "scînduri" sub ele) şi a tors vreo oră jumătate. A tors foarte tare, nu de bine cred că torcea. Apoi P. a venit cu medicamentele, la 8 dimineaţa Căselu' are de luat o grămadă, dar morfina şi alt calmant+antiinflamator sînt lichide, lupta cea mare e cu cele două pastiluţe de antibiotic. Am scăldat-o cu toate, dar la început cam deschidea boticul foarte ciudat. Parcă nu prea putea respira. Ce mai, albim de la zi la zi.

Apoi am lăsat-o oleacă singură acasă şi m-am întors cu "hrană pentru astronauţi" (aşa-i zice aici popular) şi o seringă de la un cabinet veterinar care era deschis. E o super nebunie cu mare succes la pisici, ar trebui să-i dăm 45 ml pe zi. Am pus aşa de control 10 ml în măsurică, n-a vrut, i-am mîzgălit cu degetul mustăţile sau mă rog pe la botic cu hrană de-aia, s-a lins intens. I mean it. Apoi n-a mai vrut deloc, a dat s-o ia la sănătoasa. I-am pregătit apă curată şi în mod excepţional a venit după mine în baie unde îi schimbam mereu apa şi a băut bine. Asta (băutul apei) a fost deja un miracol pe ziua de azi. Dar a fost o singură dată. Cred că per total dacă a lins 2 ml în tura asta.

A făcut un pipi în hol, lîngă papucii de casă ai lui P. P. susţine căCăselului i-e frică de papucii lui. Poftim! Per total, a făcut mult pipi (mailul ăsta e despre o pisică bolnăvioară, sper că citesc numai persoane pe care chiar le interesează). De vreo 3-4 ori. Dar a făcut din resursele ei de la clinică, nu din ce-a băut acasă.

A dormit la ea în cameră, doarme sub masă, i-am pus acolo un covoraş şi două pernuţe, stă foarte aiurea... Cel mai adesea cînd mă uit să văd ce face, "stă în fund".

Stăpînă-sa n-a venit, a zis să venim noi. De înţeles, femeia şi-a deslocat dislocat umărul. Eu speram să vină pe la 4, să-i dăm împreună tura de antibiotic. Deci nu, dar am vorbit mult la telefon şi mi-a sugerat să-i luăm Feliway, care e nu ştiu ce cu feromoni şi pisicile se simt minunat "din aer".
Numai bine că a venit P. mai devreme acasă, a fost după Feliway şi apoi i-am dat antibioticul împreună, împreună cu nişte astronauţi (vreo 6-7 ml, cu seringa). Cît am pregătit noi totul în camera ei, ea dormea sub masă. N-am văzut-o niciodată atît de frîntă. A trebuit s-o trezesc şi s-o iau iar pe sus.

Am stabilit să încercăm să-i dăm astronauţii de mai multe ori, o dată la 18, o dată cu morfina, o dată cu antibioticul de noapte. Şi eu aş vrea tare tare mult să ne apropiem de 45 ml. I-am pus feromonii în cameră, dar durează cam 24 de ore ca să se simtă efectul... plus că toaleta n-ar trebui să fie acolo... Dar n-am altă soluţie acum.

Căselu' a suferit o mică traumă suplimentară, P. venea de la subsol şi a deschis uşa să intre în apartament, Căselu' cam dădea să iasă. P. n-a văzut-o şi nici n-a avut de gînd s-o lase să fugă, aşa că s-a speriat şi s-a speriat şi pisica şi a rezultat cu Căselu' ascuns la noi în dormitor după uşă şi stat acolo la colţ. L-am lămurit pe P. s-o ţinem închisă în camera ei, pentru a evita eventuale situaţii similare.

N-am mai aşteptat pînă la 18, i-am mai dat o seringă de astronauţi pe la fără 25, cînd am luat-o pe sus de după uşă şi am închis alte diverse uşi. Urmează ora 20.

Mi-e super milă de ea, se comportă încă foarte ciudat. Am făcut ce trebuia cu luatul înapoi de la clinică, poate mai multe nopţi de dormit singură şi fără s-o deranjeze nimeni or să facă minuni. Împreună cu tot ce facem noi pe lîngă şi sperăm să facă şi ea!

Hai Căselu', că poţi! Power Căselu'! :-)

10 comments:

  1. Of, draga de ea :(

    Dar las' că-și revine ea și atunci o să mănînce tot ce prinde.

    ReplyDelete
    Replies
    1. LP,
      sperăm intens. Chiar dacă o să vrea doar Whiskas de acum încolo. :)

      Delete
  2. Am pierdut comentariul... scrisesem o gramada.
    Ziceam ca e bine ca macar a baut apa. Incercati sa-i dati mai multi astronauti dintr-aia, da. Dar poate maine(marti) o sa manance singura. Eu cred ca va manca singura, da.

    Pupam boticul!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cora_,
      sorry că s-a pierdut comentariul tău, ştiu cît e de frustrant. Şi şi pentru mine, acum că aflu că am pierdut ceva!
      E bine cu apa, uite că s-a împlinit profeţia ta, uite că azi, marţi, a lins un pic de hrană umedă. Mai bine decît deloc. Şi a băut aproape bine apă.

      Mulţumim!!

      Delete
  3. La noi Feliway-ul si-a facut efectul dupa vreo 6 zile. Dar este un produs excelent! Exista varianta de odorizant de camera si varianta de spray, le avem pe amandoua ca deh madam sufera de depresii de fiecare data cand se imbolnaveste.
    Hai Căselu'!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cristina,
      mulţumesc de comentariu. Noi avem odorizant de cameră, sper că începe deja să-şi facă efectul. :)
      Succes madamei!
      Transmit lui Căselu' şi susţinerea ta! :>

      Delete
  4. hmmm, zic sa nu va stresati prea tare, animalele de obicei sunt foarte destepte si fac ele ce simt ca e bine pentru ele (apa, manacare). desigur, e bine sa o fortati nitel sa manance, dar nu va agitati preeeeeeea tare, ca simte si ea si se nelinisteste. of, mereu am zis ca e mult mai greu cu astia cu blana decat cu copiii, macar copiii spun ce e in neregula cu ei, daca-s mai marisori. dar hai ca o sa fie bine! o sa vezi ca o sa bea apa din ce in ce mai multa, pe zi ce trece. e bine ca face pipi, ca merg rinichii si deci se duc substantele alea de la medicamente prin corp... bravo, Caselu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hapsi,
      să-ţi zic că aşa-s de isteaţă, că am văzut comentariul tău abia aici şi pe mail nu. :) deh, smartofon, nu glumă. :))
      Căselu' este cu siguranţă foarte deşteaptă. :) A, n-am mai scris în postul de actualitate, a făcut şi pipi, unul în lădiţă, unul jumi-juma. Nu mă plictisesc cu ea. :)) (lădiţa era curată şi este mai mereu, dar uneori mai dă rateuri.)
      O să fie bine!

      Delete
  5. Baaai, mi se rupe sufletu' cand citesc :(
    Si eu zic sa n-o inghesuiti cu mancarea, sa nu-i faceti mai rau. Pisicile pot sta nemancate zile in sir, insa e important sa bea apa. Data viitoare sper sa auzim ca e mai bine

    ReplyDelete
    Replies
    1. uite, Miki,
      sper că e mai bine acum. :) Noi sîntem un pic panicaţi cu mîncatul, pentru că la clinică n-a mîncat mai nimic şi doctoreasa de acolo ne-a alertat că musai să mănînce. Evident foarte musai şi să bea apă. Lapte etc.
      Veterinara ei a spus că dacă nu mănîncă, îi e afectat ficatul. (Poate de la medicamente?) Şi cum deja are rinichii umpic în pioneze...
      :*

      Encore une fois, mulţumiri fierbinţi tuturor. Şi urărilor venite pe mail! ;)

      Delete