Tuesday, January 14, 2014

Căselu' - ziua 2 acasă (post parţial greţos, dar pozitiv, sper eu!)

Bună seara!
Căselu' a băut apă de patru ori (am văzut-o eu) şi a lins un pic de Whiskas. Am fost la stăpîna ei veterinară, a vomat pe drum... acolo a primit o injecţie cu vitamine, care să-i mai îmbunătăţească pofta de mîncare.

Mai jos ziua de azi în detaliu, pentru cine chiar interesează. Notez chiar şi doar pentru mine, că e important să urmărim ce progrese face.

Urmează detalii poate uel mai greţoşele! Citiţi mai departe pe barba voastră!

**********

M-am trezit la o bucată de noapte crezînd că e dimineaţă. Era ora 3. Căselu' zgrepţăna la uşa ei cu mare interes, am "eliberat"-o, i-am oferit apă proaspătă, a băut cu mare drag. Pînă am studiat eu situaţia de pe front (avusese un scăunel moale) şi am şters ce se nimerise pe lîngă, Căselu' era deja pe plapuma mea.
Am luat în considerare schimbarea cerşafurilor la trezire şi m-am culcat şi eu, pe diagonală. Căselu' a fost foarte cuminte, a tors potrivit ca intensitate, a dormit. P. şi cu mine mai mult ca iepurii, ne şi culcasem după 12, P. s-a trezit puţin înainte de 6.
Fetele :> au mai rămas în pat pînă s-a făcut ora de medicamente. Iar cu chiu, cu vai, şi, ca noutate, cu Căselu' împotrivindu-se cu gheruţele. Înainte stătea cam ca o cîrpă, de nici nu prea ştiam de unde s-o apuc s-o ridic.
M-am dezinfectat, am mai încercat un astronaut, dat cu degetul, mult lins pe mustăţi pentru mai nimic.

Pe la prînz o nouă tentativă de astronaut, tot cam fără succes, a mai băut apă, iuhu, şi a stat la noi în pat. Treceam foarte pîş-pîş prin hol, de obicei era trează. Dar a şi dormit.

Azi cam trebuia să mergem la control. Stăpînă-sa a spus că nu poate înainte de 16, ne sună ea după 17:30. Noi la 16 i-am dat antibioticul, nişte astronauţi mai serioşi, dar tot slăbuţ per total. P. a cumpărat lapte pentru pisici şi nişte pliculeţe de la Whiskas, am zis că încerc orice. Căselu' a mai băut un pic de apă.

Ba chiar şi-a făcut curaj şi a lins puţin Whiskasul, chestie care m-a bucurat peste măsură. Şi apoi tura 4 de apă. De fiecare dată îi dau apă proaspătă.

Ne-a sunat veterinara, am avut eu o idee: ia să tragem maşina pînă-n poartă şi să mergem cu maşina, că poate ea de fapt vomită de la tangaj :-) cînd o plimbăm în coşul uriaş. Am observat eu că pe drum spre clinică şi de la clinică înapoi nu a vomat. A vomat înainte de-a ajunge la maşină.
Uel, în seara asta a vomat iar, în maşină. Mi-a fost super ciudă, dar na. Nu ştiu ce s-a ales din antibiotic, nu se vedea, era cam la vreo două ore de cînd îl luase.

La veterinară a apucat-o şi o mică diaree, se mai întîmplă, problema a fost că era în coş, deci s-a cam mîzgălit. Şi dacă n-aţi fost pe fază, Căselu' are o căruţă de blăniţă.

Veterinara nu ne-a speriat, i-a făcut vitamine şi ne-a dat şi ea un soi de hrană şi nu ştiu ce vitamine "de mîncat" care au mare succes la sora lui Căselu'.

Am stat destul de mult la poveşti, i-am spus că respiră ciudăţel, avusesem eu o mică spaimă că poate are nasul înfundat şi de asta fosăie uneori foarte tare şi poate nu simte mirosul mîncării. Oricum între timp se împrietenise cu Whiskasul, iar stăpînă-sa a spus că la cît de liniştit respiră acolo în coş, nu crede că are nimic înfundat.

Ne-am întors acasă, pe jos. :) A trecut o maşină de salvare, Căselu' n-a scos niciun sunet.

În camera ei am scos-o din coş, am închis uşa şi am lăsat-o să se liniştească. Aproape o oră, după care întîi am ţinut-o (a stat foarte cuminte) şi P. a încercat să-i cureţe coada stufoasă de uel caca. N-a avut un succes răsunător, oricum cred că vor mai urma episoade de astea pînă începe să mănînce normal. Apoi morfina (ultima tură) şi la noapte iar antibiotic.

Poate şi mănîncă între timp ceva...

Mîine dimineaţă P. pleacă într-o delegaţie de o zi, în loc de ora 8 o să-i dăm ce mai e de dat pe la 6:20. Şi apoi normal, la 16. Cam atît. Mulţumesc de răbdare celor care v-aţi încumetat pînă aici! Şi mulţumesc tuturor pentru comentarii şi pozitiv vaibz!!! (O să răspund acum la comentariile de la postul precedent.)

16 comments:

  1. meh, na, chestii din astea cu maro se pot intampla, e mai nashpa ca, asa cum ai zis, Caselu e foarte blanos :))). dar o sa vezi ca trec toate, iupiiiiiiiii pentru apa, aia e esentiala (nu stiu ce te-ai face fara sfaturile si constatarile mele, parol :))))))) ). pozitiv vaibz si pupici pe nas! tuturor :D!

    ReplyDelete
  2. Din ce zici, e spre insanatosire, ca kk moale face ca n-are nimic solid in stomac. Auzi, da' niste beţe de alea molcuţe, "recompense pentru pisici", ai incercat sa-i dai? Ca alea au un miros f.puternic si-s si foarte concentrate (se da un băţ pe zi)?

    ReplyDelete
    Replies
    1. cum e chestia aia subţirică de jos din poza de aici:
      http://www.fressnapf.de/shop/miamor-cat-confect-multi-vitamin-cream-11x6x15g ?

      Delete
    2. nu, ca din cate vad, chestia aia e un pliculet care se toarna intr-o lingurita
      Uite, asa arata.
      Eu cumpar de la Lidl (cre'ca se cheama Koshida), iar matii mei turba cand incep sa desfac ambalajul :D

      Delete
    3. mersi! Căselu' are doar trei dinţi, e foarte complicat cu mestecatu'. O să caut totuşi. :*
      azi situaţia e foarte slăbuţă. :(

      Delete
    4. Da' de ce are doar 3 dinti? :(

      Delete
    5. cu atîţia a rămas după acţiunea de mare infecţie din febr. 2013... :-s

      Delete
  3. pisica noastra nu zicea NU niciodata la ou fiert. Culmea, pestele nu o tenta.


    Insanatosire grabnica!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Arakelian,
      stăpînă-sa a zis că ea e de principiul că dacă pisica stă afară cînd e frig, îi trebuie multe calorii. Şi pe Căselu' şi pe sor-sa le-a îmbiat şi cu diverse fripturi etc. şi n-au pus niciodată botul, se pare că altceva decît "mîncare specială pentru pisici" nu cunosc. Dar pot să-i fierb un ou, doar nu mă doare mîna.
      Pisica de ne vizita înainte, Pisicaconi, era foarte interesată de ce mîncam noi. Pe Căselu' n-a interesat-o niciodată, să miroasă, să se urce pe masă, nimic. Doar străchinuţa ei.

      Delete
  4. Arakelian,
    albuş sau gălbenuş sau ambele? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ambele.
      Desi Lucy manca numai crantzanele, ea venea la usa la bucatarie (nu avea voie inauntru) cum auzea ca sparg de masa un ou :)

      Delete
    2. p.s. Lucy nu mai este.
      Nu, nu e de la oua, a murit de batranete, desi nu era chiar f. batrana (13 ani).

      Delete
    3. sorry de Lucy.
      pe Căselu' în acte o cheamă tot Lucy, ştii?

      Delete
  5. Nici a mea nu mananca mancare de oameni, dar ii place la nebunie salata/spanacul si pepenele galben. La inceput manca peste, acum nu prea mai vrea decat rar ton din conserva. Sunt ciudate animalutele astea pentru care ne dam si sufletul, dar ce ne-am face noi fara ele?
    Caselule mic, mananca si tu ceva, mamica, fa-i o bucurie lui Vio!!!!
    Curaj, Vio! Va imbratisez pe amandoi!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mersi, Cora_! N-a mîncat azi şi n-a băut. Cel puţin eu n-am văzut-o. Şi cu astronauţii nu stăm spectaculos. Poate revin mai pe seară.

      Thanks, evribadi!!!

      Delete