Saturday, January 18, 2014

Căselu' - ziua 6 acasă

Eleo.
Căselu' a lins aproape două punguţe de cremă (probabil că ar fi lins două, dacă o bună parte n-ar fi aterizat pe jos, din cauza mîinilor mele stîngi) şi iniţial n-a vrut să bea apă. Crema asta e destul de infinitezimală, am sunat-o pe stăpînă-sa să întreb cîtă pot să-i dau într-o zi şi am stabilit să mergem la vitamină.
Precizez că P. a reuşit s-o convingă pe Căselu' să se dedea la cremă, mai de pe deget, mai direct din farfuriuţă.
Am reuşit să mă organizez să mergem la veterinară, m-a ajutat soacră-mea, dacă doamna doctor se întoarce mîine acasă la o oră omenească, mai facem o vitamină, dacă nu, luni, cu tot cu gamaglobulină probabil şi cu o ascultare la plămîni. Înainte de vitamină a băut un pic de apă de pe degetul meu şi apoi singură, dar puţintică. Oricum, dacă nu mă-nşel, zilele trecute a băut cu martori zero. Deci!
Şi pe drum spre veterinară a vomat generos, ce surpriză. Deci cam ce-a mîncat s-a dus, dar na...

Am mai descoperit un pipi într-un raft, nu ştiu de cînd e. Noroc că am dat cu aspiratorul. :)
Am întrebat de pipi prin diverse locuri şi am primit răspunsul clasic, Căselu' frustrat a făcut de ciudă. De fapt, primul pipi pe canapeaua de piele cu siguranţă a fost aşa, căCăselu' mieuna la uşa terasei, la modul lasă-mă afară că fac pe mine. Eu nu m-am prins că şi ăsta putea fi un motiv... oricum, afară nu are voie. Dar n-a mai simţit nevoia să meargă pînă la lădiţă, dacă tot n-am lăsat-o afară.

După vitamină a mai lins nişte cremă de pe degetul meu, amestecasem nişte astronauţi cu nişte cranţi şi cremă pe deasupra, s-a prins cînd a dat de alt gust.

Îi făceam curat la toaletă (3 pipi) cînd a apărut şi ea, nu eram gata, am poftit-o totuşi, n-a dorit, am auzit-o foşnind pe undeva, am reperat locul, am mai şters un pipi. E de muncă cu Căselu'. :)

I-am mai dat cu degetul puţină apă şi s-a alintat într-un fotoliu în care dormea.

Azi-noapte n-a dormit cu noi, a mieunat, P. i-a dat mîncarea ei clasică, n-a interesat-o şi a făcut mult timp circ, s-a urcat pe pervaz şi a zgîriat geamul etc. Vrea afară. :(

Apoi s-a culcat în altă cameră, pe o pungă de hîrtie. N-am idee ce i-o fi plăcut acolo, că făcea un zgomot infernal punga de cîte ori se foia Căselu'.

Cam atît, cred. A, o să încercăm să luăm şi nişte feromoni la spray :), să dăm în locurile unde a făcut pipi şi n-ar fi trebuit. Ne-a recomandat acum stăpînă-sa.

Seară plăcută, mulţumim de susţinere! Căselu' vă zice miau! :-)

2 comments:

  1. Miau, Caselu' si de la noi.
    Cand am luat-i noi pe Cedri de la colt si i-a pus mama(care era la noi) nisip intr-o cutie de pantofi, a facut primul/al doilea pi in cutie, fara probleme.
    Apoi ne-am dus si i-am cumparat litiera si cum tocmai citisem ca nisipul vandut pentru pisoi e periculos, ca-l poate manca si asta se strange in stomac, etc... am dat o caruta de bani si i-am luat un amestec natural din lemn care mirosea a brad pe deasupra.
    A facut ea o data, de doua ori... iar la un moment dat am descoperit un miros... si locul unde mam'zela isi facea nevoile de ceva vreme. Isi mai si batea joc de noi, adica alterna, ca sa ne induca in eroare cum ca face si unde trebuie.
    Ne-a luat mult sa ne dam seama ca nu dadea doi bani pe litiera noastra ecologica. :)

    ReplyDelete
  2. pe o punga de hartie fosnitoare :)))))). e tare Caselu! miau si de la noi!

    ReplyDelete