Tuesday, April 21, 2015

Citeşte aici ce a păţit ieri vio!

Neaţa.

Ieri a trebuit să mă duc la facultate, deşi aş fi chiulit, că na, să mergi de zioa ta la cursuri nu e chiar aşa de cool... Mai aveam de dus nişte cărţi la bibliotecă, aşa că am plecat mai devreme. Teoretic, bine am făcut, că a fost nu ştiu ce defecţiune la metrou şi mai mult nu mergeau decît mergeau.

Practic, la prima staţie au urcat doi joveni care s-au aşezat lîngă mine şi care erau foarte deosebiţi aşa.
Cică alergaseră să prindă metroul şi au scos nişte sunete preţ de două minute, de te lua cu rău. Îşi trăgeau sufletul foarte teatral deci. Apoi unul din ei a desfăcut o ciocolată ceva şi a aruncat ambalajul pe jos, moment în care am simţit eu nevoia să mă uit urît la el. Mi-a zîmbit dulce şi mi-a zis da ce-are duamnă că duar e hîrtie!
Eu i-am zis că în spatele lui e un coş de hîrtie şi de acolo a început circul. M-au mirosit după accient că nu-s de-a lor şi au ţinut-o vreun sfert de oră numai în glumiţe care mai de care mai reuşite, toate ţintind spre cît de dragi le sînt lor străinii, pînă au coborît.
Am aflat că fiecare are 15 primăveri, că miroase urît în metrou pentru că stau eu acolo, că am ochi albaştri, dar urîţi, citesc lent, beau din sticlă de sticlă, care e nasol, verdele e culoarea mea preferată? sînt profesoară? da de ce citesc în metrou de pe nişte hîrtii? de unde mi-am luat încălţările, că sigur au fost ieftine...
Şi or mai fi zis, nu cred că am ţinut minte tot. A fost prima mea experienţă de genul ăsta şi tare mi-aş fi dorit să n-o fi avut sau îmi doresc să nu se mai repete...

Ce învăţ eu din asta? Habar nu am. Probabil să-mi văd de treabă pe viitor, deşi flăcăii ăştia s-au luat şi de alţi călători cu totul nevinovaţi.

Altfel, am cumpărat un manual pentru un curs, făcut de prof, 14,50 EUR, mi se pare exagerat de mult ca preţ studenţesc.

Am fost la un curs pentru care nu mă pregătisem în mod deosebit, dar care nu se mai ţine. Era 99,99% clar de joi treaba asta, dar mai bine să vin eu degeaba, decît să-mi spună în clar măi dragă nu se ţine.

Mhh. Seara a fost salvată de ieşirea cu P. la restaurantul meu preferat actualmente. Şi am şi primit nişte cadouri în mod surprinzător (adică îmi cumpărasem eu singură o carte şi i-am vîndut-o lui la preţul din magazin, să mi-o facăcadou. :D I-am zis că în face în mod garantat o bucurie.)

16 comments:

  1. Ăia doi își dădeau seama, săracii, că-s luzeri și încercau să se convingă că nu-s chiar ultimii în lanțul trofic. Dar în sinea lor știu ei că îs.

    Vai, Vio, cum poți să ai încălțări ieftine! :D Ce probleme au uii!

    ReplyDelete
    Replies
    1. LP,
      habar nu am, să fie sănătoşi...
      Nu scria pe păpuci că-s ieftini, parol. :P

      Delete
  2. Acuma, care sunt neadaptatii si neintegratii, noi sau ei? Or fi fost pe ceva ciumpercutze halucinatoare? Sau doar nepotei dragi de-ai lui tatika? (Ghici cine-i tatika :)).

    LA MULTI ANI!!!! Si toate cele bune si frumoase si valoroase!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ioana,
      mulţumesc! :)
      Nu m-am prins cine-i tatika. Adică aş crede că e Stalin, deşi mă gîndesc că te gîndeşti la altă mustaţă...?

      Delete
  3. Fată, in primu' rand Lamulţeani! Şi-n al doilea: tu nu ştii să .izdueşti în alemană? Că dacă ieream io, le ziceam să adauge pe listă că-s şi violentă şi le şi demonstram lichindu-le vreo două peste boturi, aşa pi neve, ca pi la noi. Hai că m-am enervat. Auzi, tu, chiar de ziua ta...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Miki,
      mersi! Ştiu să înjur auf doici, da' au fost cazuri în care viteji din ăştia şi-au făcut dreptate şi am considerat că mai bine tac, decît să risc să se lase cu condoleanţe ziua în amiaza mare... Dacă-i plezneam or smth, puteau să mă dea în judecată, mai bine în banca mea de străină cu accient. :)

      Delete
  4. Apai doamna draga, zi mersi ca n-au scos arbaleta la tine!

    ReplyDelete
    Replies
    1. roşu vertical,
      aşa m-am gîndit la urmă, zic mersi!...

      Delete
  5. Carele la mulți ani, altă dată să chemi forțele de ordine, căci eu știu să dau sfaturi deși în situații asemănătoare aș coborî/aș fugi/aș plînge.
    Așa-s de curioasa ce pantofi aveai, de numa' :)))
    SĂ fim practici: ce v-a pus pe platouaș chelnerul, la restaurant?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Monica,
      mersi. M-am gîndit şi eu să fac ceva, dar am stat bleagă. :) Rămîn la speranţa să nu fie o data viitoare... :)
      O să fac o poză cu păpucii. :) Io umblu mereu în blugi, deci nu-ţi imagina cine ştie ce în nicio direcţie.
      Iaca meniul: https://instagram.com/p/1tDpE5FlYb/?taken-by=vinstagram2004 :)))

      Delete
  6. La multi ani! pantofi ieftini? sunt convinsa ca ai lor ierea batuti in diamante si haur :D. serios vorbind acuma, ieftini, da, ca stim de unde sa facem shopping inteligent! stiu, si eu m-as fi ofticat pe ei, dar ce sa mai zic, ca io tocmai am iesit ciufulita, dar victorioasa, dintr-o confruntare cu romanasii nostri de pe diverse institutii. macar aia avea, maica, cinspe ani, dar astia? si mari, si prosti, zau :o. mno, m-am bucurat sa aflu ca pe seara a fost splendissim! :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zazu,
      mersi! Ai lor era toţ decît cu petre jvarovski! :D Felicitări că ai ieşit victoriuasă din bătălia ta! :)
      Seara a fost indiiiid osăm. :)

      Delete
  7. Una la mana: la multi ani, doamna! sa fii sanatoasa si fericita!
    A 2a la mana: apai stii sa faci afaceri, iei carte, i-o vinzi si apoi o primesti cadou?!?!?! Business woooman!
    A 3a la mana: eu in incidente din astea ma iau in clanta cu oamenii: strange de pe jos ca chem politia pe loc. Prietena mea a primit o replica : sale pute ca nu am batic pe cap. Era prea dimineata si dormea pe scaun in metrou dar atunci mi-am propus ca la primul incident cu musulmani incep sa le recit un blestem lung moldovenesc care o sa il inventez pe loc si sa il presar de vorbe religioase de or sa fuga de langa mine :))))))

    Eu m-am luat de niste tineri de liceu ce tocmai gatasera niste sticle in aprcul de copii si se chinuiau sa le sparga de un copac. Am alergat la ei, deja am inceput sa gafai si le-am cerut sticlele ca le duc eu la pubela de sticle altfel raman iar cioburi pe jos si tot eu ajung sa matur pe jos. I-am impresionat si si-au dus sticlele singuri!!
    Alta data m-am luat de altii ce fumau iarba tot la locul de joaca al copiilor - astia s-au mutat pasnici mai incolo.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Arakelian,
      mulţămesc! :*
      N-am vrut să risc nebunii cu cadoul. :)))
      Nu mă simt în stare să mă pun cu "oamenii deosebiţi"... poate dacă aş fi mamă (!) :O, aş fi mai curajoasă.

      Delete
  8. haha, citești lent :)))

    (lamulțiani)

    ReplyDelete