Thursday, May 26, 2016

În episodul de azi: despre chiloţi (acum şi cu LE)

Ah, postul ăsta ar merita să intru în el fără introducere, dar nu-mi stă în fire.

Tre' să zic că traversez o perioadă gri pentru că 1 nu mişc deloc (0%) în direcţia lucrării de licenţă 2 nu fac deloc ordine într-o cameră în care voi avea în curînd musafiri. Eu cînd zic ordine, nu mă refer aşa vai nu am şters praful de la Paşti (2013), camera respectivă este pe post de depozit de mai bine de jumătate de an şi de unde am privit proiectul cu foarte mult optimism, între timp mi-am pus mîinile în cap şi am hotărît s-o ignor. Dar şi asta cu ignoratul merge doar un timp.

Apoi, cu licenţa, P. a făcut greşeala să-mi spună că el e foarte felis cu cum sîntem noi acum şi că dacă şi eu sînt felis, totul e minunat. Eu aş fi avut nevoie să-mi spună mişcă-ţi femeie o anumită parte a corpului hai că poţi etc. Da' el nu e nici măcar de acord să ia telecomanda cu el la serviciu cînd îi zic ia-o pliz, altfel stau călare pe dvd-uri toată ziua. Deh.

Bun, şi azi mi-am făcut curaj şi mi-am zis mmm hai să încep cu ceva mic! Şi, cum doream de mult să fac ordine în bijuuri (adică ştiam că ar fi frumos să fac!), m-am apucat de asta, că n-am chiar groaznic de multe. Adică nu mă plîng.

Am adus cam tot ce-am găsit într-o cameră şi l-am pus pe Goşgoş la sortat. :)



A ieşit bine, zic eu, le-am pus pe cele de interes pe un panou de plută pe care înainte aveam nişte poze. De fapt, iaca rezultatul de pe instagram.



Ideea nu-mi aparţine, am găsit-o cîndva pe net căutînd după "jewelry organizer DIY" sau cam aşa ceva.
***
Bun, acum practic toate bijuteriile mele sînt la un loc, doar că eu ştiu foarte, foarte bine că mai am unele, cumpărate acum circa doi ani (!!!) din .ro, pe care nu le-am purtat niciodată, pentru că uel, nu ştiu unde sînt. Adică mi-au mai căzut ele în mînă la un moment sau altul, dar le-am rătăcit înainte de-a le pune la loc. Aşa că am purces să le caut la nimereală prin casă.
În mişcarea asta am deschis nişte sertare pentru că de ce nu, care s-au nimerit să fie uel sertare cu chiloţi vechi. Îmi luasem angajamentul pe blogul vienez :P să îi zvîrlu de ceva timp şi chiar îmi spuneam oa, ăsta chiar nu e un efort, iau o pungă şi torn conţinutul şi adios, la gunoi.
Astăzi s-a întîmplat minunea,



de aceste lucruri m-am despărţit definitiv! Nu cred că postul ăsta va stîrni ceva valuri, că mi-ar fi plăcut să vă propun o ghicitoare, aşa, vă dau din start dezlegarea: în poza de mai sus sînt nici mai mult nici mai puţin de 50 63 (vezi LE) (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) de perechi de chiloţi care nu-mi foloseau la nimic şi pe care-i ţineam că 1 lasă că o să-i cos 2 lasă că mai slăbesc 3 lasă că pentru perioada aia a lunii..., dar de fapt nu am purtat din ei de foarte, dar foarte mult timp. O cititoare a blogului :P care se poate demasca singură în comentarii dacă doreşte m-a întrebat dacă strîngeam la colecţia asta din copilărie. Acum îmi dau seama că nu, dar faptul că mmm adesea cumpăr seturi de 3-5-7 perechi şi da, mărimea nu mi se potriveşte mereu, iaca "se mai adună"...



Mai sus sînt cele 50 de perechi, plus trei sutiene, că dacă tot eram pusă pe fapte mari, lîngă o sticlă de apă de 700 ml, de comparaţie. Nu e vorba de marele spaţiu cîştigat în dulap, dar crecă am dezlegat ceva culoare energetice, că mă simt marvălăsz!

So, cine mai are experienţe din astea? Nimeni? O.K.! :D

LE Sînt încă energizată de ieri, aşa că am intrat în forţă în camera depozit, aşa că nu răspund acum la restul comentariilor, dar vă mulţumesc, dar revin eu. Acum am intrat să anunţ că acolo, la depozit, am dat peste o cutie conţinînd alte 13 perechi special alese pentru cusut (şi din care am mai cusut, tre' să recunosc!, doar că, la mînă, durează uneori o groază la o pereche şi n-am răbdare) şi doo maieuri. Pregătesc aşadar o a doua pungă pentru gunoi. Ole!

15 comments:

  1. Deci a pus, până la urmă la urmă, cineva din grupul nostru vechi de globerițe, chiloți pe blog!
    Bravo, bravo!
    Goșgoș e adorabil! A privit cu atenție fiecare bijou în parte? E un cunoscător?

    ReplyDelete
  2. Monica,
    da' era un deziderat mare asta cu chiloţii? :D eu am mai pus chiloţi pe net, da' erau noi şi pe tumblr. :) iaca: http://thelovesofjudith.tumblr.com/post/47981320617/13042013-saturday
    Goşgoş zice mulţumesc. :) s-a jucat un pic cu ce-a prins prin zonă, apoi s-a culcat. :D sînt foarte topită după el. :)

    ReplyDelete
  3. Carevasăzică ți-ai spălat chiloții în public!
    Eu speram ca sticla aia să fie de la ceva beutură, adică de bucurie că ai făcut ATÎTA loc în sertare, gîl gîl ai dat pe gît niște tărie.

    ReplyDelete
    Replies
    1. roşu vertical,
      carevasăzică se poate zice şi aşa! da' cu băutura stau mai slăbuţ, pardon căci te-am dexamăgit. compensez cu cafeaoa!

      Delete
  4. Felisitasiones pentru ca te-ai indurat sa-ti arunci chilotii! Eu fac asta periodic, si includ si sutienele care nu-mi mai par a fi "proaspete". Si totusi sertarul dedicat e pliiiin pana la refuz. Mai urmeaza sa renunt cumva (nu stiu cum, ca totusi nu ma-ndur) de chiloțăraia secsi, nepractică și dătătoare de bubițe când e cald :d
    Bijuurile is aruncate intr-o cutie de aia de bijuuri de la Lidl, modelul cel mai mare dispo, asa ca is oarecum organizate :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pies: Goșgoș e adorabil! Recunosc că la început nu l-am iubit, că o bătea pe micuțarăposată, dar acu' îmi place de el :)

      Delete
    2. miki,
      congraţ şi ţie că îţi ţii sertarele "la zi"! şi io am cutie de bijuuri (de la tchibo cred), dar nu încăpeau toate alea, plus că-mi place cum stau ele acuma toate la expoziţie, nu trebuie să deschid cutii, ridic chestii etc., ca să văd ce am... :)

      Da' Goşgoş o fost întîi ăla cotonogitu'! :) Tre' să mărturisesc că m-am distrat cu formularea "micuţarăposată". :)

      Delete
  5. Asa te vrem, Vio, intreprinzatoare! Nu pot sa-ti urez "continua", ca mi-e ca incepe sa-ti placa si mai arunci... :)
    Pupa-l pe Gosgos si din partea mea.
    Am ras cu lacrimi la faza cu telecomanda. Parca il vad pe P la serviciu, scotand telecomanda din geanta...

    ReplyDelete
  6. Cora_,
    să ştii că ieri am dus la pubelă bulendrele astea, că întîi au mai fost plimbate în pungă dintr-o parte în alta a holului... :D
    P. habar nu are ce are în rucsac. Îi mai fac eu control (!) din cînd în cînd, de obicei după ce vine de la cumpărături cu pungi noi (pe care dă bani). Eu îi zic tuoh da aveai pungi în rucsac, în buzunaru' cutare şi cutare. El de fiecare dată îşi imaginează că data viitoare îşi va aminti. De curînd i-am scos două seturi de cărţi de joc din rucsac şi i-am şi comunicat asta. :) Rucsacul cîntăreşte o groază şi degeaba. :)
    Îl pup aşa în vînt pe Goşgoş. :)

    ReplyDelete
  7. Hi, hi tocmai imi spunea o prietena ca inca mai are (dupa 11 ani) multe haine aduse din Ro ca nu-i capabila sa arunce nimic. Da' nu mi-a venit in minte s-o intreb de dessu-uri :D.

    PS Fiica-mea s-a indragostit de pisoi!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Stela,
      bine ai venit pe blogul meu şi mulţumesc pentru comentariu. Trec la "pertu", mă simt mai bine aşa. :) Foarte foarte multe scuze pentru răspunsul întîrziat, nu ştiu cum am reuşit, e şi ăsta un talent. Adică ştiu, am zis să nu răspund de pe telefon şi m-am luat de fiecare dată cu altele cînd am fost la computer şi-apoi a trebuit să plec.

      Vorbeam cu cumnată-mea, care locuieşte cu un copil în două camere şi care măcar din raţiuni de spaţiu e obligată să mai reducă volumul hainelor; ea şi-a sortat din colecţia de tricouri numai cele care arată impecabil, îi plac foarte mult, îi stau bine etc. Cu toate astea, tot doar cinci tricouri poartă (din cele nu ştiu cîte rămase). Cam la fel fac şi eu, am unul probabil de la bacalaureat, are la mine aproximativ douăzeci de primăveri şi a fost şi second hand şi e şi pătat (cu rugină, cred, sau decolorat, pe un model marinăresc), îl port în disperare şi eu.

      PS Fiicei îi recomand să se uite pe instagramul meu https://www.instagram.com/vinstagram2004/ , e plin acolo de domnul Goşgoş.

      Delete
  8. pisoiul e magnific!

    Cu chilotii in public inca nu am fost :) dar felicitari pt operatiunea de decluttering :). De cand mi-o facui mi se pare parfum si rapid dimineata sa ma imbrac si sa o zbuchesc. Adicalea dorm mai mult, zic :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. arakelian,
      îi transmit lui Goşgoş că a mai cîştigat un fan! :) mulţumesc şi multe multe scuze şi ţie că răspund după ani şi ani.
      corect, decluttering se cheamă în engleză, eu am rămas la a face curăţenie, ordine, a sorta, a arunca... :) am citit un articol pe net despre o garderobă care se potriveşte în mai toate ocaziile, mă gîndesc să încep şi eu să-mi construiesc una, că blugii mei cu hanorac se pare că nu-s chiar atît de adaptabili. :)
      la noi durează mai mult pusul rufelor curate înapoi în dulap decît alesul hainelor dimineaţa pentru îmbrăcat sau oricînd ar fi. :)

      Delete
  9. Hihi, tare m-a amuzat postarea ta cu chiloții, ba m-a inspirat să fac și eu o operațiune asemănătoare (am niște cutii pline cu chiloți, dar îi folosesc doar pe cei de deasupra, iar la fund nu ajung niciodată :P). Pot să fac la tine pe blog un guest post cu chiloții mei? :D :D

    Deci te-a mobilizat un pic Marie Kondo. :D Eu încă n-am citit cartea, dar am preluat o idee de la tipa asta (văzută pe net): mi-am pus toate tricourile în cutii de pantofi, ceea ce chiar mă ajută la vizualizare, plus că în felul ăsta sunt mereu ordonate (dar nu vrei să știi ce mormane de haine se strâng pe fotoliu până când mă mobilizez să le împachetez și să le pun la loc în cutii :P).

    Și mie mi-ar trebui un panou d-ăla de plută pentru bijuterii sau o cutie de la Lidl (o să caut, îi mulțumesc lui miki pentru idee), momentan am agățat „colierele” de mânerele geamurilor (se cheamă „mânere”?!), iar cerceii zac nefolosiți într-o cutie. Cred că mi s-au astupat găurile din urechi între timp. :))

    PS: Poți să-mi trimiți mie telecomanda prin poștă, că până ți-o trimit eu înapoi, e gata lucrarea de licență! :D

    ReplyDelete
  10. Ema,
    pardon şi ţie pentru cele "cinci minute" cît a durat să-ţi răspund la comentariu. :) sigur, te aştept cu guest post cu chiloţii tăi! :)))
    nici nu mai ştiu dacă a fost Marie Kondo şi nici nu mai contează. :) uite, cu tricourile stau binişor: https://www.instagram.com/p/7fnf95lla_/?taken-by=vinstagram2004 , dar port şi eu ca şi cumnata (îi scriam Stelei mai sus) doar foarte puţine din cele de acolo.

    am fost plecaţi în uikend, pentru asta am spălat iar multe rufe, pe care nu am apucat să le pun la locul lor, aşa că în clipa asta (e joi şi ne-am întors de duminică, dar de-atunci am dormit...) casa arată într-un mare fel. mă depăşeşte cum reuşeşte lumea să aibă o casă ordonată şi să o menţină aşa.

    PS între timp nu mă mai atrage aşa de mult telecomanda. dacă ai putea să iei internetul cu totul? :D

    ReplyDelete