Tuesday, November 1, 2016

Din marile realizări ale lui 2016

Am aflat cum se face semnul ”arond”, ”coadă de maimuță” și cum l-o mai fi chemînd, pe tastatura românească. Iuhu!
Adică acesta: @
Dacă mai există oameni orbecăind prin internet și care nu știu să deseneze așa frumos ca mine @ fără să trebuiască să schimbe tastatura, doresc să vă informez că @ se face astfel:
-se apasă tasta ”alt” din stînga tastei de spațiu și se ține apăsată pînă zic eu la loc comanda. În același timp deeeeci se apasă de pe tastatura numerică (adică grupul de taste din dreapta) în ordine, una după alta, tasta ”6” și tasta ”4”. Apoi se ridică degetul de pe tasta ”alt” din stînga tastei de spațiu (la loc comanda cum ar veni). @
;;)
Bine, acum nu știu unde sînt slash, apostrof și încă altele. Dar îmi pasă? Nu-mi pasă, că am @!!!
:D

3 comments:

  1. Există măcar două feluri de tastaturi românești. Eu acuma o am pe asta anglificată cu z și y inversate (adică așa cum sînt pe tastatura americană, nu pe aia strămoșească de mașină de scris sau pe aia germană) și acolo poți ajunge la apostrof cu Alt Gr + ț.

    ReplyDelete
  2. LP,
    senks, a funcționat. E drept că nu-mi bătusem cine știe ce mult capul să aflu mai mult de @. :) Înainte aveam tastatură germană, engleză, română, franceză și ebraică. Pe ultimele două nu le foloseam deloc, dar trebuia să navigăm prin ele cînd schimbam limba. De cînd m-am apucat serios (?) de ebraică pe duolingo, am scos engleza și franceza. Și era să rămîn fără '. :D

    ReplyDelete
  3. PS și eu tot pe aia inversată o am, după ce mi-a bătut obrazu' văr-mio că umblam cu ș și ț turcești, ayayay. Mno, nobles oblij!

    ReplyDelete