Saturday, January 26, 2013

de unde reiese că napolitanele nu au mare legătură cu Napoli

Deci :P mie mi s-a pus pata pe nişte napolitane care se găsesc în .ro şi le zice Joe XXL (ciocolată cu lapte). Am fost în .ro în sept. şi în oct. 2012 şi cred că am transbordat cantităţi impresionante, dar le-am terminat, căci s-a dovedit că ecuaţia era cu surprize: şi lui P. îi plac şi asta nu luasem în calcul.

Ăsta a fost preambulu'.

~~

E Micuţa Miţimiţ mănîncă hrană umedă de la Aldi de cînd e la noi (în afară de incidentul de tristă amintire şi nu-i mai dau nici să mă pici cu ceară nu mai ştiu ce marcă dătătoare de dependenţă era!), care mai nou e un set :P de 12 punguţe vag foşnitoare (înainte erau 8) într-o cutie de carton, din care îi scot mereu cîte o punguţă şi extragerea punguţei din cutie face un fel de foşgăială care mă zgîrîe vag pe urechi. Apoi îi "masez" punguţa (!!), ca să se omogenizeze cumva conţinutul, timp în care pisica dansează-n jurul meu şi cîteodată mai fac mişto de ea şi mă plimb oleacă, să văd cît îi e de foame şi cît de departe vine după mine, de unde şi porecla Căselu' crecă. Buon.

Ritualul ăsta are peste un an, cred, deci e întipărit adînc pavlovian (?) la dumneaei.

Săptămîna asta mi s-a părut mie ceva ciudăţel, dar abia acum am realizat despre ce e vorba.

Dacă vă mai amintiţi:P, am primit pachet(e) din .ro. Nu am numărat cîte napolitane erau, dar estimez ca la un* 71. :) Au fost vreo 11 "separat", pe care le-am rezolvat repede (le-am dat altora!!) (serios), după care am dat atacul la prima cutie. Acţiune foarte delicată, P. era în pat şi nu voiam să-mi frece ridichea pe tema vai iar mănînci prostii, aşa că-mi făceam subtil drum pe la napolitane şi sustrăgeam finuţ una cîte una din pachetu' mare. Cred că mai mereu (hai că n-au fost chiar aşa de multe drumuri...!), dacă era prin zonă, E Micuţa Miţimiţ dădea semnale că e trează şi vorbăreaţă şi mă trezeam urgent cu ea la picioarele mele. Ceea ce s-a întîmplat şi acum, dar am ignorat-o, am venit la computer (în altă cameră), am desfăcut ambalajul napolitanei şi ţac, pisica prezentă şi mieunătoare!

Şi-atunci mi-am dat eu seama că ea probabil credea că eu scot nişte hrană de pisică din cutia de Joe XXL, din cauză de ambalaj frecînd cartonul!

I-am dat să miroasă (?) napolitana şi apoi i-am umplut străchinuţa cu păpica ei. :)

~~

A, reţineţi aspectul cu păsările şi ce mănîncă ele, da? Experimentul a avut loc deja, şi nu doar o dată. Iată rezultatele uimitoare:


Castronelul gol e cel în care a fost hrană uscată de pisici. Seminţele sînt împrăştiate de păsărele, la modu' "ce porcării ne daţi? Aţi ascuns mai la fundul sacului mîncarea bună?"

*mi se pare mie că se pune un "un" în expresia asta??? Help pls!!!

18 comments:

  1. Erau pe vremuri niste napolitane cu crema de ciucalata, în pachete mari, oare Carmen se chemau?

    ReplyDelete
  2. Dan, habar n-am, da' cred că am ratat ceva! La ce perioadă "pe vremuri" te referi?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Si tu acuma, când eram eu copil, sa fie câtiva ani..., vreo 50 poate...
      Nu vreau sa ma jignesc, or mai fi si-acuma, dar nu stiu eu, nu-mi place dulcele si nu-l caut!

      Delete
    2. na, norocul tău, că mie-mi place, fir-ar să fie. Chiar vorbeam cu P. de dimineaţă că eu nu mai beau decît foarte puţin alcool, că am făcut eu la un moment dat o socoteală în capu' meu cred, că dacă tot au ambele calorii, nu mă doare inima să nu (mai) beau*, dacă pot să mă ţin în continuare de dulciuri... ceea ce am şi făcut şi mai fac:(

      *nu ştiu ce-o să se înţeleagă din asta, dar na:D

      Delete
  3. vio - 'ca la vreo 71'. Unless e vreo espresiune de la Iashi, pe care nu o cunosc, de flavour local.

    Alcool vs. dulciuri? Buna! Nu am problema, ca alcoolul nu mantereseaza mai de loc. Da inghetzata de ciocolata...nenorocire! Inclusiv IARNA, pe frigul al mai siberic!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vera,
      nu ştiu de ce-mi sună mie expresia aia cu tot cu un "un"... da' poate delirez, depărtarea de casă etc. :)

      Într-o vreme beam de cîteva ori (mai mult de o dată, mai puţin de 7) pe săptămînă Radler seara şi serveam şi dulciurele. Acum iarna nu mă atrage în mod deosebit să beau ceva, la vară probabil că iar... :D

      Vai, nu-mi zi de îngheţatăăă că am avut ca la o lună (!!!) acum pînă săptămîna trecută cînd am băgat îngheţată vagonabil, inclusiv de vreo două ori cîte patru îngheţate, de chiar mi-a fost şi greaţă vag o dată, dar tot am repetat experienţa, să fiu sigură că de la asta m s-a tras.

      Acum sînt în carantină, la napolitane. :D

      Delete
  4. Creierul, independent de vointza mea, m-a chinuit - in pat - cu imagini de petits pains au chocolat, care sint a 3-a mare atractzie pentru mine in materie de dulciuri. A doua/sau prima e ushor de ignorat, ca nu am de unde sa iau. O torta de ciocolata cu blat de nuci, de se facea la mine in familie, pe vremuri.

    vio et al., cum ar fi sa te nasti fara nici o slabiciune fatza nici de dulciuri, nici de alcool, nici de grasimi, nici de mezeluri - satz placa in dementza numai legume, vegetabile si fructele astea scirboase, fara nici o aroma sau gust? Cum ar fi?

    Da' Dra. EMM Caselu se supara ca zburatoarele ii halesc ratzia?

    ReplyDelete
  5. Vera,
    pe mine petits pains au chocolat nu mă atrag deloc (m-am uitat acum în gugăl să văd dacă ştiu la ce te referi), pentru mine alea sînt aşa nişte mîzgăleli cu ciocolată, plus că nu-mi place că ciocolata e destul de tare în ele.
    Ieri am servit (!) un fel de şu-a-la-crem care avea o glazură peste pălăriuţă :), frişcă şi era umplut cu cireşe, trezanteresan, m-am bătut cu Gloria pe el, mă rog, era al meu, da i-am dat şi ei, că na, nu mai e mult timp gravidă. :)
    Şi ea şi-a luat un Schokobroetchen, care pentru mine e o jignire!!! Aşa arată:

    http://www.marions-kochbuch.de/rezept/1708.htm

    şi mi se par o glumă, unde eu mănînc Nutella cu lingura şi fără pîine, că se să mai îngurgitez şi caloriile din pîine? I know, am o logică de speriat, nu altceva.

    Ştiu o tipă care are intoleranţă la lactoză şi nu prea serveşte dulciurele, n-are nicio grijă cu kilogramele, crecă îi vin aceleaşi bulendre din liceu şi are ca la 40 de primăveri.

    Mie-mi plac mult legumele, da' şi alte minuni pe lîngă. :(

    Căselu' nu se supără, că nu prea ştie şi oricum ea are castronelu' ei în casă. Mă rog, castronelelelelele. :) Mai amuzant e că păsărilor nu le e frică de ea. Ei îi e frică de zăpaaadăăăă! :) E foarte nostimă. :)

    ReplyDelete
  6. Mda, se vede ca nu ai esperientz. Petits pain au chocolat, daca le iei de unde trebe (un BUN boulanger/e) sint excelente si au exact atita ciocolata cita sa se potriveasca cu cantitatea de aluat. Si, ideal, este sa le tzii o juma de ora - daca nu le iei caldutze - undeva, la caldurica, astfel incit ciocolata care, da, se intareshte, sa se molifieze sa fie cremoasa. Si atunci e orgasmic! Dar realmente tre sa stii de unde sa le iei, ca cele mai multe sint mediocre sau outright scirbavnice si meschine.
    Si mie imi plac legumele, dar si carnea, si piinea cu unt si sunca sau pate de ficat, foie gras si icre de Manciuria pe piine prajita si creme fraiche, deci, mantzelegi... Sam mai placa si inghetzata pina le delir, chiar nu era cazu'.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vera,
      deci nu mă atrag. În schimb n-aş zice nu unor cruasante cu cioco, mmm sînt aici unele alei, deliciuase, da' vezi cu oqiu' liber cum se aşterne stratu' de şuncă pe şolduri cînd le haleşti. :D
      Măcar io mai strîmb din nas la chestii, de ex. nu pun gura de din alea de mare, pastele nu mă atrag, friptanele steicuri etc. nu (deşi ăstea din urmă chiar nu crecă ie ceva buombă calorică...)

      Delete
  7. Nu intentzionez sa o jicnesc pe Gloria, in ultimele zile ale gravidantzei dumisale, dar Schokobroetchen sint, cum spui, o jignire, o gluma proasta. Chiflutz cu bucatzele de ciocolata - scirboshel pt. mine.
    Si io as minca Nutella cu lingura de supa, stiu ce spui, dar:
    1. realmente nu e cazu d.p.d.v. grasime si sanatate. La mine.
    2. nici nu mi-ar aduce satisfactzia pe care o astept atunci cind ma porcaiesc in asemenea hal, finca mie imi place ciocolata amara/neagra, si Nutella e prea dulce pt. standardele mele ciocolatiste. Concluzie: nu merita.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pe mine mă enervează mult la mine că uneori îmi arde aşa a mînca dulce şi mănîncă diverse dubioşenii de prin casă, doar doar m-oi mai linişti. evident că nu şi după aia sînt mega ovtigată căci caloria degeaba, aşa,-n doru' lelii.

      Dacă aş şti să pun frînă, tare frumos ar fi, da' tot alunec pe lîngă!!!

      Delete
  8. pot sa zic asa: suma viciilor e constanta. De fumat nu, alcool: 50ml de vin si gata, vara rar cate o bere, de alte ierburi nu, dar la dulciuri nu refuz nici choux a la creme, nici pain au chocolat, nici croasante cu framboaise in interior, nici creme, nici inghetzate, nici ciocolate, nici macar piine cu unt si miere etc.
    Fara nicio vina.
    De sarbatori m-am dezlantzuit. O sa pun o poza :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ah Arakelian, crecă discuţia asta n-are nicio şansă să se termine! tocmai cînd eram foarte mîndră că am impresia că două zile nu am mîncat napolitane, vine azi P. şi-mi spune "am luat îngheţată". oaaaai?!?!? oaaai miii? ce greu mi-a fost la magazin să trec pe lîngă frigiderele noi fără să le deschiiiid, dar am reuşiiiit! :)

      "n-ai cu cine, dom'le, n-ai cu cine!..."

      Delete
  9. Sînt fana Joe de ani buni! Cînd vii la Paris te duci frumusel la magazinu' românesc si-ti iei dupa pofta inimii.

    Cît despre pains au chocolat, mare dreptate ai, Vero!

    ReplyDelete
    Replies
    1. deeeeci? ţi-ai luat?

      ţin minte că mi-am luat eclere din Metz, rimenbăreşti?

      Delete
  10. Off topic - Dra. EMM Caselu are firimituri de mincarica pe bot, sau pete naturale pe blanitz? In poza ultima, de eri.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vera,
      avea o singură mizerică şi n-a stat la curăţat. nu prea-i place tratamentul de curăţat mustăţile, dar la ochi şi urechi stă, culmea!

      Delete