Thursday, January 24, 2013

Trei chestii (şi o mică auto publicitate)

Reclamă:

Mi-am făcut site cu o poză pe zi. Sînt groaznic de mîndră că m-am ţinut de el deja mai bine de trei săptămîni şi, pentru că nu e cine ştie ce popular, dar nici secret, vă anunţ aici în clar despre el.
Iaca:

http://thelovesofjudith.tumblr.com/

Pentru cine nu ţine minte linkul, el se află în lista din dreapta, primul de la rubrica De-ale mele. ">>NOU!!!<<< tumblr"

Buon.

1. M-a rugat Gloria s-o ajut pe o româncă pe care o ştia ea şi care nu se descurcă cu limba (germană). Am fost azi cu ea la doctor şi am tradus. Bun. Apoi am mai vorbit un pic şi mi-a spus că ar vrea să meargă la un psiholog şi na, normal, caută pe cineva care să ştie româneşte (sau italiană). Am venit acasă, am săpat un pic netul, am găsit într-o listă o doamnă Rodika, am sunat-o (dialog în germană):
- Bună ziua, sînteţi doamna Rodika Almond?
- Da, sînt Rodika Mandel.
etc. etc. etc. Doamna înţelege bine bine româneşte, nu mai vorbeşte prea grozav, deci mai căutăm.



Cum în lista aia erau vreo 200 de persoane şi am ajuns urgent la capăt, am recăutat pe google. Surpriză, de data asta, pe doamnă chiar o chema Rodika Mandel!!!
WTF?


 Explicaţia este că eu am dat click din greşeală pe butonul Translate, care apare lîngă linkul siteului. Şi cum doamna are un nume traductibil, aşa am ajuns la trăznaie. Am rîs foarte foarte zgomotos. :)


Am găsit pînă la urmă o Ioana-Sabina Glaser - psiholog vorbitor de română în Frankfurt. (au, ce-o să mă umple google de vizite. :>) (E greu să găseşti medici vorbitori de română în Germania, adică eu nu ştiu un portal ceva...)

2. Dat fiind că avem şi noi în sfîrşit iarnă, las mîncare de-a noastră pe o măsuţă pe terasă. Ieri vin acasă şi înlemnesc: aveam o supă într-o oală şi un cozonac în 15 pungi. Şi pe lîngă, pe zăpadă, o mare de urme de uel ce-s astea să le zicem picioare de păsări. Mi-am zis că am îmbulinat-o, mi-au atacat cozonacul. Uel uel, deschid uşa, cercetez, totul în regulă, ce s-a întîmplat totuşi?

P., suflet mare, văzînd că e zăpadă, s-a gîndit că vai păsărelele nu au ce mînca, hai să le dau nişte hrană uscată de-a pisicii. Era mîncat totul pînă la ultima firmitură. I-am zis OK, dă-le, dar cumpără-le nişte seminţe. Azi am văzut că le-a cumpărat, le-a şi pus, nici nu s-au atins de seminţe!!!

Eram sigură! Am mai avut faza asta în vară, cînd mîncam eu angro seminţe de la turci şi P. mi-a zis dă-le tu şi ălora... Le-am dat, pînă la urmă am luat eu cu mătura seminţele după o lună. Dar mîncarea uscată a pisicii o rezolvă urgent! Am mai zis eu că nu m-aş mira să aud într-o zi mieunături dintr-un copac în loc de ciripituri.


Cer pardon de calitatea pozei, am tot vrut să o fac pe lumină, dar n-a fost să fie azi.

3. Am primit două pachete din România!!! Familia mea nebună :> mi-a trimis 25 de kile de bunătăţuri (da, de aia avem cozonac. Şi zacuscă. Şi multe multe alte cele. Mmmmmm. :-) ) Mulţumeeeesc!!!

Jpg cozonac:



Şi acum pliz escuzaţi-mă, mă duc să-mi fac tema la ebraică... :-s


14 comments:

  1. Chiar haioasa faza cu doamna Migdala =))
    Deci aveti zburatoare care manca crantanele... Si Caselu ce zice?
    Cozonacii aia par taaaaare gustosi. N-am mai mancat cozonac-cozonac de-o groaza de vreme. Tot numa' scofeturi d'astea italienesti (de panettone zic :D).
    Hai, ti pup si gud nait!

    ReplyDelete
  2. Duamna Migdala, da :). Ea tot îi dădea cu Mandel în sus şi în jos la telefon şi eu mă gîndeam cocoană, dac-ai divorţat, modifică pe net, că nu-i vina mea! :)))

    Căselu' nu zice nicacăci are şi ea din belşug crănţănele, deci nu chiar o deranjează.

    Chiar sînt. Ce fel de româncă eşti tu, dacă nu faci cozonaci? :)))))

    Pup back, naitnait!

    ReplyDelete
  3. Ce tare a fost faza cu numele :))))))) era nostim sa-i fi zis numele in romaneste, sunt curioasa cum ar fi reactionat!

    ReplyDelete
  4. pot s-o mai sun şi să fac teste, doar e psiholoagă, ar trebui să nu se enerveze. :)
    lăsînd gluma la o parte, a fost foarte de treabă la telefon doamna.

    ReplyDelete
  5. Cozonacii arata de mare tzinuta artistica.
    Da tu ce fel de romanca esti, de nu faci cozonaci? Adica, ce e asta cu dublu standard? O porcaiesti pe Miki, da tu cu ce esti mai buna?
    Treci macar si-nvatza, daca ei zece pe linie, macar stim o socoteala: nu cozonacesti, dar te intelectualizezi.
    Io gatesc la minima rezistentza, chiar sub ea; incerc sa prind fortza, finca ma pregatesc sa ma duc la fete, unde o sa stau la cuhnie almost non-stop, ca lista lor e lunga si complexa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. I-am arătat şi nană-mii poza cu cum au ajuns cozonacii, ca să fie mulţumită. Ăştia sînt tura a doua, a mai creat pentru noi un rînd, care n-au fost ochioşi!! şi nu ni i-a trimis pe ăia!

      Vera, da' io ştiu că Miki face friptane, ciorbe etc, deci mergea şi un cozonac prin peisaj. :D Deci da, e cu dublu standard, şi normal! :D:D

      Hm. !!!

      Ia zi, da' ce e pe lista fetelor? ;;)

      Delete
  6. Pozele sint foarte misto. M-am impresionat ce organizat si ordonat invetzi la ebraica. Si chestia cu pantofii, mi-a revivificat ca si la mine e mare nevoie, da n-am un' sa-i pun mai ordonat. Nu mai zic de biblioteci...ar trebui sa donez ce stiu sigur ca nu (mai) citeste nimeni din trib.
    Mi-a placut si larghetzea sufleteasca a domnului Sotz... Ca Maria Theresia sau Maria Antuaneta, nu ie piine, ia cu cozonac!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vera,

      poza aia era doar de poză, adică mi-a plăcut cum arată peisajul şi de aia am pus. S-a şi dovedit a doua zi că le pictasem frumos, dar viitorul l-am greşit, că era un verb neregulat. Uel, uel... :((

      Am tot zvîrlit mergători şi ar mai trebui, da'-i mai las ceva linişte lui P., care oricum într-o singură pereche stă. OK, două, că tocmai şi-a cumpărat-o pe a doua. Restul de 10 stau degeaba, deci chiar că po să le zvîrlu.

      Delete
  7. deci apropos de cozonac, sa mai dea caldura in Belgia ca soare nu sper, si sa trecem peste 0 gr si sa treaca peste 15-18 gr in bucatarie si incerc sa cozonacesc. Asa frumosi ca ai tai din poza, nu o sa iasa nici in visele mele, ca banui ca sunt cozonaci din Moldova, si desi oi fi si eu de pe acolo, cu ingrediente locale si miini ne-dibace, nu iese. Dar incerc.
    Dar pt zacusca, zau ca te invidiez. O zacusca romaneste facuta ... am un borcan de vinete coapte pe balcon, de la magazinul de turci. O sa mai cumpar de la ei si niste ardei copti, desi au numai la otet, vad eu poate ii spal cumva, si incerc sa fac o tendativa/imitatie/fals/kitch ziceti cum vreti, dar eu numai asta visez de la 8 dim. de cand iti citii ca ai primit pachet.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Arakelian,

      văd că noi miercuri şi joi conform prognozei o să ne topim la 10 grade cu plus. Probabil şi la voi, mă gîndesc. Deeeci: succes!
      Cozonaci din Moldova, da, de la Iaşi!! Da' nană-mea a făcut tot frumoşi şi gustoşi şi aici la noi acum cîţiva ani.

      Da' tu n-ai cum să coci nişte ardei? P. a făcut pe grătar şi erau gustoşi. Bine, evident, nu se compară cu cei din .ro, oricum, cred că în zacuscă se pun gogoşari.
      De asemenea oricum, P. a solicitat reţeta de zacuscă. Uici iz greit. :D

      Încep să cred că a fost o idee bună că n-am pus mai multe poze cu ce-am mai primit, căci am tot primit!! :D

      Delete
  8. vio - Aripioare de pui la cuptior, musaca de vinete, ciorbitz de perishoare, fasole batuta, sarmale, lasagna cu spanac, placinta de praz, piftie de pui, clatite cu ciuperci, salata de boeuf - nu se termina. Dulciuri nu fac, macar atit. Hai, un papanash, o clatita, o inghetzata (nu iarna), dar atit. La dulciuri, ele sint expertele si, oricum, copilele sint atent monitorizate cu tot ce maninca. Cind sint eu acolo e vacantza de la modelul standard, adica 'mincam si porcarii, ca sint bune si de citeva ori pe an merge'.

    ReplyDelete
  9. Nice, îmi place lista! :>
    Păi care-s "porcăriile" pe care le faci tu? Ei adică se hrănesc numai cu chestii dietetice? (adică pe care le-ar putea mînca un bolnav de nu ştiu ce, alde nuj o supă chiuară?)

    ReplyDelete